Dragan Đilas izvukao kola iz reke Lužnice i spasao zivot novinaru Nenadu Paunoviću

[[Darko_91]] *

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.795
Ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan Dragan Đilas posetio je danas Babušnicu, gde se susreo sa lokalnim funkcionerima i obišao neke od lokaliteta koji su pretrpeli štetu u nedavnim poplavama.

Đilas je obišao domaćinstvo Jugoslava Brankovića koje je pretrpelo skoro totalnu štetu, a potom i teško oštećeni most u Ljuberađi, kao i izvorište i vodozahvat regionalnog vodovoda za Babušnicu i Niš.

Ministar je tom prilikom naglasio da se uverio da je šteta jako velika i da će nastojati da prenese nadležnim organima stanje, nakon čega će uslediti konkretni koraci.

Na putu od Babušnice do Ljuberađe jedan od novinara, koji je bio u pratnji Đilasa, Nenad Paunović iz Pirota, sleteo je kolima u reku Lužnicu.

Đilas je zajedno sa grupom ljudi iz pratnje i novinarima učestvovao u spasavanju novinara, koji je zbog klizavog kolovoza autom sleteo u reku.


Đilas je sa bugarskim ministrom za ekonomiju i energetiku Petrom Dimitrovim položio u Dimitrovgradu kamen-temeljac za izgradnju proizvodno transportnog centra.

Centar, vrednosti šest miliona evra, biće sagrađen nedaleko od graničnog prelaza Gradina na srpsko-bugarskoj granici.Reč je o sedam proizvodnih pogona, ukupne površine 28 hiljada kvadrata, u kojima će finansijer, bugarska kompanija 'Vili grup' zaposliti 150 radnika.Fabrika će proizvoditi televizore, kućne aparate i risivere.

Đilas je rekao da je ovo samo jedan od uspešnih primera saradnje Srbije i Bugarske kao i da će dve zemlje još sarađivati u oblasti saobraćaja i na izgradnji gasovoda 'Južni potok', čiji će jedan krak iz Bugarske preći preko Srbije.

Predstavnik 'Vili grup' Petar Borčev je rekao da će se proizvodnja odvijati uz poštovanje svih ekoloških propisa i u skladu sa energetskom efikasnošću.
 
s040.gif
 

Back
Top