Dragan Čović osudio Dodikove izjave

Žižoč

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.329

Dragan Čović osudio Dodikove izjave​

https://rtv.rs/sr_lat/region/dragan-covic-osudio-dodikove-izjave_1457755.html

SARAJEVO -
Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatskog narodnog sabora u BiH (HNS) Dragan Čović osudio je današnje izjave predsednika RS Milorada Dodika.
Dodik je poručio danas da neće poštovati odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Kristijana Šmita koji je u subotu poništio zakone Narodne skupština RS koji se tiču nepoštivanja odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH.

covic, dodik

Izvor: Printskrin, ilustracija

Čović je, povodom Dodikovih izjava, rekao da to nije način na koji će BiH moći da funkcioniše, preneo je Klix.ba.

"Smatram neprihvatljivim i neprimerenim poruke koje dolaze iz Republike Srpske. Moramo naći ustavni sklad u delovanju međunarodnih institucija i domaćih nosilaca izvršne i zakonodavne vlasti u BiH", naveo je Čović.

Čović je istakao da se BiH mora hitno vratiti sprovođenju zaključaka sastanka u Konjicu i sprovođenju paketa reformskih zakona neophodnih na putu za pridruživanje EU.

Dodik je rekao danas na Kozari da će proglasiti važećim zakone koji su dobili podršku dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini, a onda, verovatno, krenuti u procedure pred sudom, doneti odluke o neprihvatanju nadležnosti Suda BiH, Tužilaštva i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na prostoru Republike Srpske.

Dodik je rekao I da bi RSdo kraja godine mogla organizovati referendum o svom statusu, kao i da RS neće trpeti protektorat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je izvanredno dobra vest. Milorad Dodik je ostao bez jedinog pravog saveznika. Sledi potonuće Dodikove lađe.

Dragan Čović osudio Dodikove izjave​

https://rtv.rs/sr_lat/region/dragan-covic-osudio-dodikove-izjave_1457755.html

SARAJEVO -
Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatskog narodnog sabora u BiH (HNS) Dragan Čović osudio je današnje izjave predsednika RS Milorada Dodika.
Dodik je poručio danas da neće poštovati odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Kristijana Šmita koji je u subotu poništio zakone Narodne skupština RS koji se tiču nepoštivanja odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH.

covic, dodik

Izvor: Printskrin, ilustracija

Čović je, povodom Dodikovih izjava, rekao da to nije način na koji će BiH moći da funkcioniše, preneo je Klix.ba.

"Smatram neprihvatljivim i neprimerenim poruke koje dolaze iz Republike Srpske. Moramo naći ustavni sklad u delovanju međunarodnih institucija i domaćih nosilaca izvršne i zakonodavne vlasti u BiH", naveo je Čović.

Čović je istakao da se BiH mora hitno vratiti sprovođenju zaključaka sastanka u Konjicu i sprovođenju paketa reformskih zakona neophodnih na putu za pridruživanje EU.

Dodik je rekao danas na Kozari da će proglasiti važećim zakone koji su dobili podršku dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini, a onda, verovatno, krenuti u procedure pred sudom, doneti odluke o neprihvatanju nadležnosti Suda BiH, Tužilaštva i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na prostoru Republike Srpske.

Dodik je rekao I da bi RSdo kraja godine mogla organizovati referendum o svom statusu, kao i da RS neće trpeti protektorat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je izvanredno dobra vest. Milorad Dodik je ostao bez jedinog pravog saveznika. Sledi potonuće Dodikove lađe.
Ti uopšte ne shvaćaš u čemu je problem sa "ustavnim sudom" ili nesvjesno, možda i svjesno, šalješ poruku da želiš cijelom jednom narodu "potonuće"

Zašto to onda otvoreno ne napišeš već se kao kakva žena sumnjivog morala kriješ iza raznih floskula?

Ti uopšte ne shvaćaš u čemu je problem sa "ustavnim sudom" ili nesvjesno, možda i svjesno, šalješ poruku da želiš cijelom jednom narodu "potonuće"

Zašto to onda otvoreno ne napišeš već se kao kakva žena sumnjivog morala kriješ iza raznih floskula?
Nitko ne želi ikomu potonuće, no BH opstaje jer veliki to hoće.
Dodik treba ući u sukob s m.z.- ali samo do neke mjere.

Inače će biti vozanja arbramsa po ulicama BL i Bijeljine i nadlijetanja Black Hawka.
I Dodik ako ne uhićen, a ono praktički u kućnom pritvoru.

Inače će biti vozanja arbramsa po ulicama BL i Bijeljine i nadlijetanja Black Hawka.
evropske vrijednosti i demokracija
gazice srbe nato tenkovi ko onomad pre 20 god hrvate po zapadnoj hercegovini kad su rasturili hrvatsku samoupravu

Ovo što ti zastupaš je klasični fašizam a ne sukob s m.z. jer i Kina i Rusija su m.z. pa i Indija a one zajedno čine pola svjetske populacije.

Ovde nije problem Dodik jer nije Dodik sudija iz Ustavnog suda BiH, već srpski doktor prava čije je mišljenje sada nevažno jer sud može odlučivati i bez njega.

To što ti nekog plašiš nadlijetanjem helikoptera ne znači da se neko uplašio fašističke okupacije, pa mi smo okupirani godinama.

Meni se samo gadite svi vi koji bi kao Medlin ubijali tuđu djecu da bi živjeli lagodno.

A šta treba.. da te neko izbaci iz rodjene kuće, doma, ognjišta, samo zato što je jači?
Sila ne može ugušiti ničiju slobodu i pravo da živiš bez prijetnji i ucjena.

Na sceni je brutalno kršenje zakona i ustava koje se pokušava nametnuti nekakvim abramsima? Hoće li pucati po civilima ako ne misle da da se pokore profašističkoj okupaciji?

A šta treba.. da te neko izbaci iz rodjene kuće, doma, ognjišta, samo zato što je jači?
Sila ne može ugušiti ničiju slobodu i pravo da živiš bez prijetnji i ucjena.

Na sceni je brutalno kršenje zakona i ustava koje se pokušava nametnuti nekakvim abramsima? Hoće li pucati po civilima ako ne misle da da se pokore profašističkoj okupaciji?
Ovo je kao zrcalna slika Bakirove kmeke.

A od kmeke nema- ništa.

i šta onda...opet će se pojaviti novi dodik...to nije problem pojedinca to je problem opstanka i slobode jednog pravoslavnog naroda.

Ovo nije problem ničijeg opstanka, kao što Schmidtovi amandmani nisu problem opstanka Muslimana.
Radi se o napuhanoj histeriji.
ne nikako...radi se o tome da žele uništiti srpski narod i njegovu asimilaciju u nekakvo bosanstvo
...

Stevandić: Neće uspjeti da Srbe u BiH pretvore u nacionalnu manjinu (VIDEO)​

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da su za krizu u BiH odgovorne strane sudije u Ustavnom sudu BiH i tzv. visoki predstavnik koji djeluju dejtonskih principa i nameću silu zanemarujući koncept konsenzusa tri naroda i dva entiteta.
Stevandić je poručio da neće biti ostvaren njihov cilj da srpski narod u BiH pretvore u nacionalnu manjinu izloženu nasilju koje trpe Srbi na Kosovu i Metohiji.

- Nećemo dozvoliti da naš narod bude ugrožen i da mu se osporavaju prava - poručio je predsjednik Parlamenta Srpske.

Stevandić je istakao da je Republika Srpska potpuno demokratsko društvo, dok je Kristijan Šmit nelegitiman jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti UN, a samim tim nelegitimne su i njegove odluke.

- Šmit bi mogao da odgovara za zločin narušavanja mira. Naći ćemo mehanizme za to i pokrenuti odgovornost pred njemačkim zakonodavstvom - rekao je on.

Stevandić je naveo da narodni poslanici, koje su građani izabrali na izborima, imaju imunitet za sve odluke koje donose u NSRS.

Ovo što ti zastupaš je klasični fašizam a ne sukob s m.z. jer i Kina i Rusija su m.z. pa i Indija a one zajedno čine pola svjetske populacije.

Ovde nije problem Dodik jer nije Dodik sudija iz Ustavnog suda BiH, već srpski doktor prava čije je mišljenje sada nevažno jer sud može odlučivati i bez njega.

To što ti nekog plašiš nadlijetanjem helikoptera ne znači da se neko uplašio fašističke okupacije, pa mi smo okupirani godinama.

Meni se samo gadite svi vi koji bi kao Medlin ubijali tuđu djecu da bi živjeli lagodno.
Jeste,ubijali su našu decu,ali smo i mi njihovu,i u BiH i na Kosovu...
Imamo mi klasične ubice tipa Legije,Zvezdana Jovanovića,Medića i škorpiona i dugih...
Na Kosovu smo palili čitava sela šiptarska,i sahranjivali im tela po hladnjačama i poligonima po Srbiji
Koliko nas boli ubijena Milica,ili neko drugo dete,toliko isto boli i tog Albanca njegovo,ili nekog muslimana u Bosni,koji sahranjuje svoje.
Bol je bol,ne zna za nacionalnost i religiju.
Dodik godinama priželjkuje i preti nekim otcepljenjima koji bi doneli nove ratove i razaranja.
Svoje je materijalno obezbedio za 5 generacija,ni on niti njegov sin ne bi rizikovali živote,već bi pobegli na Dedinje ili u Moskvu.Sirotinja bi opet naebala,ginula i sahranjivala svoje i mržnju šrilia na generacije koje tek dolaze...
Ništa to dobro doneti neće,nikome.

Poslednja izmena od moderatora:
Imamo mi klasične ubice tipa Legije,Zvezdana Jovanovića,Medića i škorpiona i dugih...
Na Kosovu smo palili čitava sela šiptarska,i sahranjivali im tela po hladnjačama i poligonima po Srbiji
Koliko nas boli ubijena Milica,ili neko drugo dete,toliko isto boli i tog Albanca njegovo,ili nekog muslimana u Bosni,koji sahranjuje svoje.
Dodik godinama priželjkuje i preti nekim otcepljenjima koji bi doneli nove ratove i razaranja.
Svoje je materijalno obezbedio za 5 generacija,ni on niti njegov sin ne bi rizikovali živote,već bi pobegli na Dedinje ili u Moskvu.Sirotinja bi opet naebala,ginula i sahranjivala svoje i mržnju šrilia na generacije koje tek dolaze...
Nece biti rata osim ako ga muslimani i zapad ne izazovu kao i 92

Ako zapad opet bude zelio belaj i rat Dodik nece da bega vec se proglasiti generalom a njegov sin ce voditii specijalnu jedinicu
Salim se ne vidim Dodika kao ratnog lidera

Ono što je dobro da od toga neće biti ništa.

Nijedan narod u BH, ali i u ex-Yu, nema više snage za ratovanje.

E sad to sve sto si napisao ovde napisi na nekom bosnjackom ili hrvatskom forumu, samo umjesto ovih srpskih imena stavi imena tipa Gotovina, Prazina, Mulalic, Paraga, Caco, Dudakovic itd itd. Onda sacekaj njihovu reakciju pa kreni da im objasnjavas kako je suzivot vazan na ovim prostorima.

Ma zabole me za njihove forume,ja sam na svom i iznosim svoje mišljenje,Gotovina,Glavaš (koga si zaboravio), i ostali pomenuti su isti tip kriminalaca poput Zvezdana Jovanovića,Legije,Akana ,braće Medić...Kriminalci,ubice,ljudski šljam i talog.Niti smo mi cvećke i nebeski narod,niti su to drugi,a ovo je samo skretanje pažnje polupismenoj sirotinji,sa životnih tema.Što bi rimljani nekad rekli,daj narodu samo leba i igara i biće miran.Dodik radi pravo to.Samo u pitanju su opasne igre.

Ne treba nama Dodik,dovoljno je samo da započne,za sve ostalo će se pobrinuti četnici

Ma zabole me za njihove forume,ja sam na svom i iznosim svoje mišljenje,Gotovina,Glavaš (koga si zaboravio), i ostali pomenuti su isti tip kriminalaca poput Zvezdana Jovanovića,Legije,Akana ,braće Medić...Kriminalci,ubice,ljudski šljam i talog.Niti smo mi cvećke i nebeski narod,niti su to drugi,a ovo je samo skretanje pažnje polupismenoj sirotinji,sa životnih tema.Što bi rimljani nekad rekli,daj narodu samo leba i igara i biće miran.Dodik radi pravo to.Samo u pitanju su opasne igre.
Da,ovo je samo "skretanje pažnje" dok ne završimo kao Srbi na KiM.Na tvoju veliku žalost to se neće desiti zahvaljujući našoj sklonosti ka ekstremnim vidovima nasilja.

Nema veze ovo više sa Dodikom, da toliko voli pare jednostavno bi ćutao i bio poslušnik zapada a ne rizikovao hapšenje.

Ovo je udar na Srbe a ne Dodika, on je predstavnik koji je ispred onih koji su glasali za njega u najvećem broju.

Zamisli neko ti mjenja ustav kako mu se ćeifne pa sutra može da izglasa i da si svinja za klanje a ne čovjek.

Pa je li Dodik izbacio srpskog sudiju iz odlučivanja u Ustavnomg sudu BiH?

Back