DRAGA DR(podrigivanje)

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
Vec,pa,slobodno mogu reci godinama imam problema sa zeludcem.Znaci bolovi,muka,gubljenje apetita i preterano,ali preterano podrigivanje.Isla sam i kod gastroenterologa(Zemunska bolnica) kada su bolovi bivali nepodnosljivi,snimali su me,slali na ispitivanje neke bakterije(putem krvi,mislim da je pilori ili tako nesto).Po nalazima doktor je zakljucio da nije nista strasno i dao mi je kao terapiju Famotidin 40mg.i stvarno mi je bilo bolje,sve prestalo osim preteranog podrigivanja.I dan danas,svaki dan,sta god pojedem ili cak popijem(voda,sok),ma cak i kad ne jedem ja strasno puno,ali puno podrigujem.Bolovi vise nisu toliko ucestali,ali ovo podrigivanje stvarno smeta.Napominjem da ne jedem tesku hranu,nikad se ne prejedem,ne jedem brzo...itd.Stvarno ne znam sta je u pitanju.Da bi vam "docarala"ovaj problem,jednom sam posle jela podrignula 25 puta za redom!!!!(jeste smesno,mozete zamisliti kad sam pocela da brojim!!!!)Pritom napominjem da to ne radim na silu,vec mi samo nadolazi.Pozdrav i hvala unapred(e da,imam 20 god.ako to nesto znaci)

U toku jela vam se nakupi vazduh koji se mora izbaciti,ako se vratim na ono da su vam nalazi bili ok onda nemate razloga za zabrinutost,ako vam bas strasno smeta posetite lekara da bi vam prepisao lekove koji se grickaju nakon jela za vezivanje viska vazduha...probajte da promenite tehniku jela,ne pricajte dok jedete da ne bi gutali vazduh.
Ovo vam je logicko objasnjenje.Sto se tice strucnog...podrigivanje jeste jedan od simptoma gastritisa,ezofagitisa(zapaljenja sluznice jednjaka),cak i zeludacne kile ali cim vas doktor nije upozorio na takve situacije pretpostavljam da kod vas toga nema.

Back