alal
Iskusan
- Poruka
- 6.613
jako popularna saksijska biljcica, naizgleda jednostavna za odrzavanje moja je prezivela puno godina i raznorazne uslove, manjak svetla, pa je onda zivnula u novom stanu, pa su joj se sasusili vrhovi iz cista mira... mislila sam gotova je, kad izrastose novi listovi i tako se tolerisemo nas dve vec dugo dugo vremena...
sadasnji problem: mnogo je porasla, a ne izgleda lepo ( prvi put sam je izbacila na terasu i time joj sprzila iako nije bilo pretoplo, jednu stranu), ofucala se, a i gusi mi prostor, mnogo je visoka, pa bih je "smanjila" a ne usudjujem se. dakle: IMA LI NEKO ISKUSTVA SA SKRACIVANJEM TJ. SECENJEM DRACENE? znam da bi trebala da se ponasa kao drvo zivota secnes, stavis vosak i ona izbije nove izdanke. ostatak stabla stavis u vodu da pusti zile i tako je razmnozis... ali znam i ljude koji su secnuli dugogodisnju biljku pa im se osusila
dajte savete... da je cviknem ili ne?
ps. poslednja nesreca joj se desila za vreme panike skupljanja vesa i zatvaranja prozora pri skorasnjim olujama-odlomljen joj je vrh sa jedne stabljike i plasim se da ce se i ovako i onako osusiti...