ДР ЖУЈОВИЋ ПОРУЧИО ДОДИКУ: Међеду Момо, дрипцу дебели и полуписмени

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612
1606281973938.pngДР ЖУЈОВИЋ ПОРУЧИО ДОДИКУ: Међеду Момо, дрипцу дебели и полуписмени

Blues standard из далеке 1959. године. Овога пута у извођењу Gary B.B. Colemana. Тај доwн-темпо и тамнопути глас ми баш пријају у овом тренутку. Превише људи, превише питања. Средства модерне комуникације ме чине благо раздражљивим. Лоше реагујем на нотификације. А свакоме желим да одговорим. Ово је тешко време. Блуес време. Време туге. Време бриге. Свако се брине за некога. Разумем, не љутим се, али ми треба мали одмор. Без ТВ-а, без моба, само звучник, веранда скровишта које сам пронашао и бескрајна, још увек зелена поља.


dr-žujović1-e1602548053221-700x440[1].png


06:20 25.11.2020


Знам да сте помислили да ћу споменути патријарха. Нећу. Нећу ни главну спикерку националних фреквенција. Човека који извештава о здравственом стању пацијента хоспитализованог у војној болници. Нашег инстаграмџију. Није важан. Никада није ни био важан. Некако та енергија вечитог губитника избија из њега. Оно о чему сам размишљао је нешто друго. Наше небо плаче због карактера, не због имена.


Лично, у животу не бих споменуо Међеда Мому. Ипак, улогом прве пратиље некако се наметнуо. Нема догађаја који Гоца Узелац није професионално покрила, да та глава ЕИ Ниш црно-белог лампаша није увеличала. А онда, схвативши да је изгубио кључне градове на локалним изборима, само што није претио бомбардовањем Бања Луци. Ок, стани овде. Претио својим грађанима? Замисли, мајке ти, увредио се. Некадашњи про-западни фаворит показује право лице балканског дрипца. Не пита се где је погрешио, народ је погрешио, а он ће, Велики везир, да га казни због тога. Полуписмени, дебели трупцу, Бога да молиш да те сутра тај народ не пита од које си плате саградио замак у Београду. Као што би и овај овде требао да се пита по ком основу председник једног ентитета суседне државе гласа на нашим изборима. То је вама нормално?


Некако нисмо много одмакли од Миле Штуле и Женевског језера. Сећате се? И даље прелако пристајемо на бахато, нецивилизовано понашање својих политичара. На лагање. На отворено лагање. На отимачину. Пљачку. На смејање у лице. На отворену сарадњу корумпираних тужиоца и још горих политичара. Једнорог? Загорка, знамо да постојиш, видећемо те кад-тад. Овде је потпуно нормално да Лигњослав изађе и каже, ја знам да није крив и готова ствар. Овде је потпуно нормално да снимак кључних два минута са једне наплатне рампе држи човек који жели да поштеди стреса оштећену породицу. Толико је осетљив да се тај снимак никада не испоручује надлежном суду. И никоме ништа.


Рођаци, ја знам да сте ви свесни колико сте далеко отишли. И волите да ми мислимо да сте много зајебани. Али нисте… Ви сте гомила тужних ликова. Лоших ђака који би волели да буду важни, битни. Гладне лобање са маргине које мисле да је ово тренутак наплате, па отимате шта стигнете. Генетски полтрони који у својим клоњама, док се истоварују на WC шољама вежбају реченице са неизбежно уметнутим председником. Невољена сирочад која тако вапе за љубављу. А ње нема. Само купљени глас и голи интерес. Једини напредак који је ваша камарила направила је промена стајлига неких дама. Јасно се види прелазак са самофинансирања на буџет.


И поред свега, остале сте и даље полуписмене битанге, ксенофоби, мизантропи, мизогинисти. И зато ово небо над нама плаче. Плаче за људима који не могу да се прехране, за болесне који не могу да се лече, плаче за нашом децом. Где ће и како ће да живе. Да ли ће сутра ваша деца да навлаче памперсе да би имали за кору хлеба? Да ли ће и она да ћуте и трпе? Тако их учите? Па то од нас тражите, шта би и њима фалило? Битанге једне.


Ако се надате досадашњем моделу међусобног недирања након предаје власти, гадно грешите. Покрет за све моје људе ће инсистирати на Закону о лустрацији. Свим силама и без икаквог компромиса. На Закону о пореклу имовине. Нико од вас неће проћи без финансијског скенера. Па ни ови други. Наши или ничији. Неће више мусавци да возе кола од пола милиона евра нашим улицама. За њих препоручујем Југо 45, идеална маска. Па онда у гаражу и милуј свој фетиш. Грли га и шапући му колико га волиш. Неће више генерали полиције да возе Бентлеyе. Па шта то значи? Хирург оперише човека а онда му узме кола и вози их док се овај опоравља? Да нисте мало узлетели? Од свега, опоравак институција је најважнији. Да ова земља никада више не зависи од карактера или имена, јер институције система функционишу. И имају механизме одбране од Међеда или Лигњослава који ће се периодично појављивати са жељом да их зауздају. Покрет за све моје људе припрема и јасан програм реформи у здравству, правосуђу и изборног закона. Досадашња искуства јасно показују да нам је потребан тотални ресет система и јасно ограничавање коруптивних могућности.


Ове суботе небо је заиста плакало над Краљевом. Сиво, ниско и тешко. Носим славски колач у цркву. Пипери славе светог Архангела Михаила. Борца против зла. Увек се осликава са мачем, копљем и сапетим злом под својим ногама. Одувек сам волео што нам је то светац заштитник. Борац. Ратник. Уживам у тим ритуалима док се свети колач. Размишљам о својим прецима, својој фамилији. Неменикућама, Рогачи, Ваљеву, Рајковцу, Кораћици, Ропочеву и Врбици, где год су расути Жујовићи. Срећна слава фамилијо! Славили је довијека, у здрављу и слози.


The sky is crying, Can you see the tears roll down the street.
The sky is crying, Can you see the tears roll down the street.
I’ve been looking for my baby And I’ve been wondering where can she be.

linkНаша браћа и савезници у свим ратовима осим Милошевићевих, Енглези и Американци, рекли би за др Жујовића да је perfect man [у овом случају за противкандидата председнику СНС-а на изборима]. Мислим да су у праву. А шта ви мислите?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.