Quantcast
  • Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da smo spojili forume "Košarka", "Fudbal", "Tenis" i "Ostali sportovi" u novi forum "Sport" koji se nalazi u kategoriji "Život".

др Синиша Мали остао само Мали: Универзитет поништио докторат – реч је о плагијату

комшија

Legenda
Poruka
67.511
https://srbin.info/politika/dr-sini...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

др Синиша Мали остао само Мали: Универзитет поништио докторат – реч је о плагијату


Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду преиначио је Одлуку Наставно-научног већа Факултета организационих наука (ФОН) од 28. октобра 2019. године и једногласно утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације "Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и остварени резултати у Србији".

1574344485000.png


14:51 21.11.2019.

Мали је докторат одбранио на ФОН-у 2013. године, чиме је именовани учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике, јер је у делу дисертације дословно преузимао текстове односно целе пасусе из текстова других аутора, без навођења имена тих аутора, наводи се у саопштењу које је објављено на сајту Универзитета у Београду.

Одбор за професионалну етику је констатовао да предложену меру јавне осуде декан ФОН-а није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета.

„Одбор за професионалну етику доставиће коначно Решење Сенату Универзитета ради поступања у складу са Правилником о поступку поништавања дипломе и додатка дипломи“, наводи се у саопштењу.
Ректорка Универзитета Иванка Поповић изјавила је новинарима да је Синиша Мали прекришио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

Подсетимо, наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) усвојило је извештај Етичке комисије ФОН-а о докторату министра финансија, али је уместо предлога да се Малом изрекне мера јавне опомене, предложило меру изрицања јавне осуде за спорни докторат.

Око 300 професора Универзитета у Београду поднели су жалбу на одлуку Наставно-научног већа ФОН-а, а жалбу је поднео и Синиша Мали.
МАЛИ ВЕЛИКИ ЛОПОВ - САДА И ЗВАНИЧНО!
 

Lionheart

Domaćin
Poruka
4.103
Да ли је то могуће? Зар није било довољно што га је најврховнији више пута похвалио као професионалца?

Сад би требало формирати комисију која ће све где је он "креирао вредност" током каријере испитати..Испаде да он није компетентан баш у послу који му је АВ поверио?! Чак и они пре АВа.
 

Mystic+

Legenda
Poruka
61.547
Morali su da ponište jer bi rektorat opet bio blokiran. Prva pobeda opozicije. Realno bez blokade institucija ništa ne može.

Институције не раде.

Уствари раде али покварено.

- -
Ти би да блокираш оно што је покварено ... :rotf:
 

Statler and Waldorf

Buduća legenda
Poruka
39.346
будале. па Мали зна више о економији него ти што су му оцењивали докторат. мада, он се можда не разуме у некакве теорије и макроекономска кретања, али зато уме са парама боље него било ко. како се то у мафији зове? консиљери, или тако некако?
 

dive

Legenda
Poruka
60.540
будале. па Мали зна више о економији него ти што су му оцењивали докторат. мада, он се можда не разуме у некакве теорије и макроекономска кретања, али зато уме са парама боље него било ко.
ume bolje trange frange
ukrade iz drzavne kase pa preko kipra i devicanskih ostrva kupi u bugarskoj 24 stanova
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.