dr.Jovan I. Deretić - Srbija pre Rimske imperije

Da,da,i ovo sve naravno spada u tvoju zvanicnu,priznatu, verziju istorije:hahaha::hahaha::hahaha:.................

Да ли је могуће да стварно не можеш да разликујеш иронију од озбиљне тврдње и да треба да цртам шта оно болдовано значи? 'Ајде мало, вратити прво мозак са испаше, па онда стискати "Цитирај"...

po kojoj se koliko znam

Ово болдовано је суштина. И опрости ми на недостатку стрпљења и што немам времена да тестирам да ли си од оних немају најосновнијег појма а гурају се у историјске расправе или не, али до сада сам код присталица Деретићевих теза наилазио само на тврдоглавост, незнање, безобразлук и аутизам да већ губим веру у то да неко са пуком способношћу логичког размишљања уопште може да се нађе у том табору.

Не може се историја измишљати, па ко измисли маштовитију ствар, то ће бити његова национална историја. И не може се расправљати о историји са неким ко о националној историји не зна ништа осим онога што је прочитао или чуо од Деретића, Луковићеве-Пјановић, Шћекића, Лукин-Лазића и сл. То је као расправљати о физици са неким коме је извор знања "Треће око", где исто сазнаје "сензационалне" и "скриване" ствари попут оних о ванземаљцима, да је вода живо биће и сл.

Ne on je bio Srbin - Aleksandar Karanović,makedonci su izmišljeni kao narod,to su južni Srbi...a Grci - oni su najveći falsifikatori istorije.

On je bio Srbin po majci,koja je bila iz porodice Karan.
Aleksandar je u svojim "Pismima Aristotelu" upozoravao na licemerne Grke i Jevreje.
P.S
Onaj ko nije citao "Pisma Aristotelu",ne bi trebao da pise o Aci Makedoncu :ok::mrgreen:

Оригинално је постојао индоевропски симбол равнокраког крста са 4 испуњена поља. Испуњена тачком, зарезима и којечиме, и о томе је већ било неких расправа. Ако се не варам, закључак је био да је то симбол света издељеног на 4 стране, док је друго тумачење било да је то свет са своја 4 ветра. И тај симбол се јавља од британских острва, преко Винче до Индије.

[/B]

Nije tacno to sto si naveo .Tacno je da se taj simvol javlja od Vince do Indije pa i do britanskih ostrva.

И баш написао за себе да је Исандар, а да је по мајци Србин?

Хајде мало озбиљније, пошто је у питању нешто што је широј јавности потпуно непознато, а и ја први пут у животу чујем за ово. Књига, издавач, година издања, место у књизи... цео пасус, на пример и сл.

И баш написао за себе да је Исандар, а да је по мајци Србин?

Хајде мало озбиљније, пошто је у питању нешто што је широј јавности потпуно непознато, а и ја први пут у животу чујем за ово. Књига, издавач, година издања, место у књизи... цео пасус, на пример и сл.

Pa ozbiljno,prijatelju.
Potrazi na netu,imas "Pisma" na nekoliko jezika(prevod).
P.S
Ne radi se o knjigi,nego o tzv. pismima,tj. prepisci izmedju Aleksandra i Aristotela.
Ja sam mislio da je to tebi poznato????

Први пут чујем и био бих ти захвалан ако би поставио на теми нешто више о томе, ако којим случајем имаш сачувано на рачунару.

Moj prijatelj(Makedonac) ima kopiju originalnih "Pisama" a on je inace istoricar po struci.
Sada nemam vremena ali posle cu nesto da ti posaljem :ok:

Да ли је могуће да стварно не можеш да разликујеш иронију од озбиљне тврдње и да треба да цртам шта оно болдовано значи? 'Ајде мало, вратити прво мозак са испаше, па онда стискати "Цитирај"...

Ово болдовано је суштина. И опрости ми на недостатку стрпљења и што немам времена да тестирам да ли си од оних немају најосновнијег појма а гурају се у историјске расправе или не, али до сада сам код присталица Деретићевих теза наилазио само на тврдоглавост, незнање, безобразлук и аутизам да већ губим веру у то да неко са пуком способношћу логичког размишљања уопште може да се нађе у том табору.

Не може се историја измишљати, па ко измисли маштовитију ствар, то ће бити његова национална историја. И не може се расправљати о историји са неким ко о националној историји не зна ништа осим онога што је прочитао или чуо од Деретића, Луковићеве-Пјановић, Шћекића, Лукин-Лазића и сл. То је као расправљати о физици са неким коме је извор знања "Треће око", где исто сазнаје "сензационалне" и "скриване" ствари попут оних о ванземаљцима, да је вода живо биће и сл.
Ja zaista prepoznajem ironiju,ali ako je neko u tvom tekstu prepozno dobija dve bone.Ne trpam se u istoriju,i mogao si primetiti da me ovde nema,al tema jebila postavljena na politici,pa sam se ubacila.Anticka istorija nije zasnovana na naucnim cinjenicama,nego je hipoteticki iskonstruisana.Nista od toga se ne moze 100%utvrditi,a sigurno ima i neceg tacnog,ali i ne tacnog.A istoriju pisu pobednici,i tumace jaci.Samo jedan primer,ne vezano za srbe,da bude objektivno.Koliko ja znam ,Indijanci su najstariji narod na svetu.Sisitematski su unistavani od evropljana,fizicki,kulturno,religiozno,i svakako.svedeni su na ne znatan broj.U blizoj ili danjoj buducnosti ih nece ni biti.Niko nece znati za Indijance,alo ce zato znati za Engleze kao pobednike,kao kulturne demokrate,kao najveci i najstariji narod na svetu.Slicna je stvar sa Jermenima,i Srbima.Znaci radi se,i to ne od skora, sistematski na prekrajanju istorije,a ona je i te kako od znacaja za neke buduce generacije,narastaje,buducu politiku,i opstajanje jednog naroda na zemlji.Interesuje me sta ce za koju godinu stajati u nasim istorijskim ucbenicima,ili vec stoji,sta je bilo 1999.godine,ko je okupator ,koje genocidan narod,koje imao najvise ratnih zlocinaca.Zasto se uzbudjujete toliko oko Deretica,pa ako je sve laz,lako ce se pobiti.ako je laz,on je jedna jedinka,i mali mis u odnosu na sve te istinite i dokazanei i pravedne istorijske cinjenice i istoricare.Cemu mu pridajete toliku vaznost,i za cega je on opasnost.Ako hoces da kazes,ispira nam mozak,zamajava nas,pa cuj,i veliki broj ljudi je pre osam godina verovao DOS-u,pa je sad ispusio,a stvari su bile puno preglednije nego anticko vreme.Niko od nas ne tvrdi da je to sto pise Deretic sto posto istina,jedini problem je sto se njegovi ne istomisljenici u startu toliko ogradjuju,da ga proglasavaju ludim i sta sve ne,i sluze se dosadasnjom istorijom kao protiv argument,kao da je ona definitivna i aminovana,a znamo da je to berlinsko-becka skola,i od koga je pisana.Cudno je da niko ne sumnja u tu zvanisnu istoriju,i da je svi uzimaju zdravo za gotovo.Eto toliko,joj koliki sam tekst napisla.............ovo nisam napisala zajedno u ovih dve hiljade postova

Back