Dr dermatolozi pomozite

škorpion:
Imam pro. sa prstima na rukama,kad je hladno vreme prsti se pokoče i dobiju belu boju.
Isti problem nastaje kad ruke stavim u hladnu vodu.
Imam nalaze od dr iz Austrije.
Nalaz šaljem na privatne poruke.
UNAPRED HVALA![/b]

Entlassungsdiagnose:
1.Systemische Sklerodermie
2.Morbus Raynaud mit erosiven Veranderungen 2.u.3.Finger links
3.Hypercholesternamie
4.Steatosis hepatis

škorpion:
škorpion:
Imam pro. sa prstima na rukama,kad je hladno vreme prsti se pokoče i dobiju belu boju.
Isti problem nastaje kad ruke stavim u hladnu vodu.
Imam nalaze od dr iz Austrije.
Nalaz šaljem na privatne poruke.
UNAPRED HVALA![/b]

Entlassungsdiagnose:
1.Systemische Sklerodermie
2.Morbus Raynaud mit erosiven Veranderungen 2.u.3.Finger links
3.Hypercholesternamie
4.Steatosis hepatis

Imate visok holesterol, posledicno masnu jetru, Raynaudovu bolest (koja se karakterise kocenjem i bledilom prstiju zbog spazma malih arterija pri izlaganju hladnoci), sto i ne mora da bude slucaj jer slicni simptomi postoje i kod sistemske sklerodermije kada se zovu Raynaudaov fenomen, ali su uslovljeni drugacijim mehanizmom nastanka. Sklerodernmia predstavlja sklerozu koze zgusnjavanjem raznih slojeva koze odnosno derma, a posebno elasticnih i vezivnih vlakana sa mogucnoscu sirenja ka dubokim slojevima koze i dubokim misicima.

I dalje ne razumem sta je Vase pitanje, ali sve u vezi sa Vasim dijagnozama treba da Vam (i trebalo je da Vam) objasni Vas lekar koji je dijagnoze i postavio. Svako dalje udubljivanje u raspravljanje o Vasem stanju putem neta (i eventualne prognoze) bilo bi neozbiljno u najmanju ruku. Obratite se Vasem lekaru sa svim pitanjima koje imate u vezi sa stanjem i eventualnom terapijom koju uzimate, u medjuvremenu obratite paznju na ishranu zbog povisenog nivoa holesterola i masne jetre.
Pozdrav

Back