Skoro pročitah da zaposleni građani ove zemlje ostavljaju bankama na ime kamata za dozvoljeni minus u proseku oko 10.000 din. iliti 100 evra.Kada se to pomnoži sa brojem zaposlenih u ovoj zemlji a s obzirom na činjenicu da većina koristi dozvoljeni minus ispada da banke samo od kamata na dozvoljeni minus zarade oko 100 milina evra godišnje.
Koristeći te dozvoljene minuse, upšte ne živimo bolje niti više trošimo na sebe,naprotiv imamo manje novca.Samo prvi mesec kada iskoristimo dozvoljeni minus mi trošimo jednu platu više(ako smo se zadužili za celu platu).Od sledećeg meseca mi možemo da potrošimo samo našu platu, naravno umanjenu za mesečnu kamatu.
Ja ovako laički savetujem vas da se suzdržite ako treba i pozajmite od prijatelja rođaka,ali nemojte koristiti dozvoljene minuse.
Nećete biti nešto mnogo bogatiji ali će te biti mnogo opušteniji i sretniji.
A i tih 100 evra možete potrošiti na nekoga ko vam je drag.
Sigurno mnogo draži od banke.
Koristeći te dozvoljene minuse, upšte ne živimo bolje niti više trošimo na sebe,naprotiv imamo manje novca.Samo prvi mesec kada iskoristimo dozvoljeni minus mi trošimo jednu platu više(ako smo se zadužili za celu platu).Od sledećeg meseca mi možemo da potrošimo samo našu platu, naravno umanjenu za mesečnu kamatu.
Ja ovako laički savetujem vas da se suzdržite ako treba i pozajmite od prijatelja rođaka,ali nemojte koristiti dozvoljene minuse.
Nećete biti nešto mnogo bogatiji ali će te biti mnogo opušteniji i sretniji.
A i tih 100 evra možete potrošiti na nekoga ko vam je drag.
Sigurno mnogo draži od banke.