- Poruka
- 5.946
Sta znaci kada je venera u devici u trecoj kuci na 13-om stepenu, a jupiter u devici u cetvrtoj kuci na 27 stepenu (a 27 stepen je tacno mesto pada venere). Svi popadase u ovoj devici :-))
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Iskoristila sam prethodni post da bih započela novu temu o dostojanstvima planeta.
Situacija mi je delovala interesantno jer se u ovom slučaju Venera nalazi u znaku svog pada, kao i na stepenu egzaltacije Merkura, a Jupiter se kao što je već rečeno nalazi u izgonu, i na stepenu pada Venere. Bilo bi zanimljivo videti kako se to manifestuje kroz natalnu kartu - pa flpflp, ako želiš, postavi je da bi smo mogli da analiziramo.
Inače sam zamislila da se na ovoj temi raspravlja o dostojanstvima planeta i teorijski i praktično - znači, šta planete u sedištu, egzaltaciji, izgonu ili padu mogu i uopšteno, i konkretno da donesu.![]()

) I jos nesto sto ce mislim interesovati sve vage- sve vage ovoga sveta imaju sunce u padu!!!!!!!!! Posrnulo sunce

.

Kada se planeta nadje u znaku svoje egzaltacije-ona se tada oseca ushiceno,srecno.Ali ona je tu "u gostima",i naravno da je bolje kada je u svom sedistu,jer kada je egzaltirana njom ipak vlada druga planeta(njen dispozitor)i ta druga planeta ce odrediti kako ce se ona ponasati.
...
... kao što i sve Vodolije imaju Sunce u izgonu, Lavovi u sedištu a Ovnovi u egzaltaciji.Evo karte i mene zanima dostojanstvo planeta uopste. Bas ti hvala Elle. Kod mene postoji jos jedna situacija sa planetama: uran i saturn se po znakovima nalaze u egzaltaciji, medjutim posmatrajuci kuce obe planete su u izgonu. Da li to znaci da se egzaltacija ponistava izgonom ili ce izgon da dominira s obzirom da su to generacijske planete i mnogi ljudi imaju njihoovu egzaltaciju u vagi i skorpiji, a kuca je najlicnija iz trojstva (nije moji horoskop jedini koji ima takve paradokse) I jos nesto sto ce mislim interesovati sve vage- sve vage ovoga sveta imaju sunce u padu!!!!!!!!! Posrnulo sunce
.
). Kao i uvek, moraju se gledati svi faktori i potom njihova kombinacija, u konkretnom slučaju to bi pre svega bili dispozitori ovih planeta. 
hvala vam .....dosta sam ovde naucila...literatura skoro i ne treba ...Meni je vladar asc saturn u 8 kuci u vagi- svojoj egzaltaciji (u konjukciji sa jupiterom i sve to kvadrat mars u strelcu iz 12.kuce ali je sa90ma orbis 8 pa ne znam jel se racuna), a dispozitor venera u 9 kuci u vagi- svom sedistu. E sad, posto sa predstavlja mene kao vladar asc kako se ja tu osecam posto je sa otisao u 8 kucu?

Ako gledamo samo dostojanstva, sasvim OK jer kao što si i sama rekla, Saturn je egzaltiran u Vagi, a dispozitor je u znaku u kojem je i sam jak (u sedištu) a i Saturn egzaltiran.Meni je vladar asc saturn u 8 kuci u vagi- svojoj egzaltaciji (u konjukciji sa jupiterom i sve to kvadrat mars u strelcu iz 12.kuce ali je sa90ma orbis 8 pa ne znam jel se racuna), a dispozitor venera u 9 kuci u vagi- svom sedistu. E sad, posto sa predstavlja mene kao vladar asc kako se ja tu osecam posto je sa otisao u 8 kucu?
Na nekoliko mesta se komentarisala ova konjunkcija, i naravno svaki put različito.Nikako mi nije jasna ta konjukcija JU-SA,jer JU tezi sirenju i optimizmu a SA skupljanju i pesimizmu..
Moze pomoc prijatelja..?

Kakve to konkretno veze ima sa ovom temom, može li malo detaljnije?konjukcija jupitera i saturna u ribama---koja se događala pre oko 2000 god.-poznata je kao ,,Vitlejemska zvezda,,koja je mudrace sa istoka vodila i dovela na mesto rođenja novog mesije.....
Mozda se osoba ne snalazi u komunikaciji? Ne znam ni sama kako to da shvatim ..Sta znaci jak Mars?
Drug me vec danima ubedjuje da imam lose aspekte, pogotovo da je mesec u devici los znak.
Pa da cujem i vase misljenje ako mogu jer se bas ne razumem
Jak Mars znaci da je u Ovnu, Skorpiji ili Jarcu. Za planetu se kaze da je jaka kada je u sedistu ili egzaltirana, a slaba kada je u padu i izgonu.
Gledaj aspekte. Mesec u Devici sam po sebi i nije nesto srecan, o tome mozes da nadjes ovde na forumu a i po internetu, jer Devica je racio, a Mesec predstavlja osecanja... Moguce da ih skrivas i da se ogradjujes, ali bitni su i aspekti a i lepo je sto je u 5. kuci...
Evo zvako![]()
Kako to da niko nema podzak u vodoliji....ili jako retko,bas mi sad nesto palo na pamet....
I Mars po opozicionim snagama...ovan jak-vaga slab...bik slab?-skorpija jak...blizanci-strelac??...rak slab-jarac jak...lav jak?-vodolija jak?...devica slab?-ribe slab?....kako sad to?
Mercury Sagittarius
Venus Libra
Mars Scorpio
Jupiter Virgo
Saturn Aquarius
Uranus Capricorn
Neptune Capricorn
Pluto Scorpio
Ovo kao da sam ja pisala. Samo jos fali Mesec.I Mars po opozicionim snagama...ovan jak-vaga slab...bik slab?-skorpija jak...blizanci-strelac??...rak slab-jarac jak...lav jak?-vodolija jak?...devica slab?-ribe slab?....kako sad to?
Ma ne slaze mi se tu nesto...te egzaltacije,tu su tek podeljena misljenja...realno,najjaci mars je u skorpionu,ma kakav jarac.....a za mesec da ne pricam,u svakom se ponasa drugacije,a pazi sad ovo,Venera u sedistu u vagi,Saturn tu u egzaltaciji,nidje veze....necu sad da se pravim tu nesto pametan,ali tako podeliti,pa ne znam bas da je nebo tako odvojeno i ima striktno mesto za svaki znak dobro i lose....a tek Merkur u strelcu,koji crni izgon,bas sam na par primera gledao dispozitore i aspekte,i dobro obratio paznju......i onda negde procitah kako je Pluton jaca oktava Marsa egzaltiran u devici....a Mars slab ....daj, malo logike....strelcem vlada jupiter a egzaltiran u raku....vatra-voda......a Venera opet ne moze biti u padu....nekako iz svakog znaka izvuce nesto posebno...........To sam i ja primetila!Jedino znam par duplih Vodolija. Od poznatih licnosti jedino sam videla kod Orlanda Blooma.
Duplako? to neki genije....
Nemoj da se zamaras oko toga, i ja sam tako nesto gledala za Mesec... Bitni su samo izgoni, padovi, sedista i egzaltacije.
.