Dosta nam je parkova, hoćemo još zgrada

2007
2007.jpg

Meni je zanimljiva jedna stvar, niko iz opozicije nije najavio promenu zakona koja bi u gradovima forsirala više zelenih površina. Tako da su male šanse da će se to promeniti. Koga zanima zelenilo, nema razloga da menja gradsku vlast ;)
na zalost u ovoj zemlji nema razlike izmedju vlasti i opozicije.
realno svako ko je sad u opoziciji je u jednom trenutku bio na vlasti.

svi se samo bore da njima bude bolje a ne nama, zato sam ja politici odavno okrenuo ledja i ne zanima me.. necu nikome da pomognem da drpise preko mojih ledja.
zato na izbore nisam izasao od pada slobe.

stvar je u tome da niko ne zeli jer i ovi koji nisu u vlasti zele da dodju na vlast samo da bi nastavili i preuzeli od ovih..

Naravno, kao što je i SNS samo želeo da skine DS i da dignu sve njihovo na viši nivo, krađu, nameštanje, nepotizam i sve ostalo što su i uradili. Tako sad ovi hoće fotelje nazad i nikome nije za cilj rešavanje problema.

Javna je tajna da na rekama možeš zabosti kućicu gde god, cela Ada Međica je nelegalna, obe strane NBGD, sve.

na zalost u ovoj zemlji nema razlike izmedju vlasti i opozicije.
realno svako ko je sad u opoziciji je u jednom trenutku bio na vlasti.

svi se samo bore da njima bude bolje a ne nama, zato sam ja politici odavno okrenuo ledja i ne zanima me.. necu nikome da pomognem da drpise preko mojih ledja.
zato na izbore nisam izasao od pada slobe.

Slažem se. Ja koji sam glasač opozicije, veoma sam nezadovoljan odsustvom bilo kakvih konkretnih planova.

Na primer, mene najviše zanimaju zelene površine i parking. Hoću da vidim koja su konkretna rešenja predložena, gde će biti zelene površine, gde će biti novi parkinzi, plus šta se menja u zakonima u vezi koliko mora da bude zelene površine a koliko parkinga oko svake zgrade. Zatim kolike maksimalne spratnosti po lokacijama i razdaljine između zgrada. Sad kupiš negde stan, uživaš u lepom pogledu (koji si platio), i onda ti sledeće godine roknu zgradu pored na 15 metara pa gledaš u komšije. Naravno, postoje i drugi mnogo ozbiljniji komunalni problemi od ovoga, ali svima je zajedničko da nigde nema rešenja. Nisam video da je neko iz opozicije izašao sa konkretnim planom: tu će biti zelene površine, tu će biti parking, tu će biti linija metroa... evo meni linija metroa staje blizu zgrade (po trenutnim planu), i sad opozicija kaže kako će to sve da promene, što znači da ja ostajem bez stanice a pritom ne kažu gde će biti. Prosto mi nije jasno kako ti ljudi uopšte pretenduju da dođu na vlast a ni malo se ne bave nekim konkretnim pitanjima nego sve slušamo neke uopštene stvari. Pa posle kad niko ne glasa za njih u čudu su kako je to moguće kad ima toliko nezadovoljnih ljudi. Da, nas nezadovoljnih ima dosta, ali moraš ponuditi nešto konkretno. Gledam, nedeljama kritikuju gradnju hotela na mestu generalštaba a nisu ponudili alternativu (!?). Ne znam šta predlažu, da budu ruševine večno? Pa da kažu "ta lokacija će biti park" opet su ponudili nešto, ovako sa samo hejtovanjem ne verujem da će daleko dogurati. Sećam se kad su se protivili izgradnji modernog mosta da bi ostao onaj praistorijski (?!), prosto je nebulozno videti šta sve oni rade, koliki je to diletantizam. Da li je moguće da nemaš ljude koji mogu da naprave par projekata?

Zato u Srbiji ne investiram u stanove - danas ti stan gleda na park - sutra na prozor ili zid od nove zgrade.
Danas imas 30 parking mesta - sutra 10.
Smejurija od urbanizma.
Jos malo pa kao favele u Riu.

Meni stan imao pogled takav da sam dvogledom mogao da gledam delove grada, sad imam drugu zgradu na 10 metara od mene i uredno se gledam sa komšijom dok on presvlači sina bolesnog, a ja jedem za stolom u trpezariji. Naravno, kad smo kupovali stan tu nije bilo ništa apsolutno, pa su na jednu parcelu veću uvalili dve zgrade.

Sreća imam svoje parking mesto zatvorenog tipa u sklopu zgrade, inače pakao.

Meni stan imao pogled takav da sam dvogledom mogao da gledam delove grada, sad imam drugu zgradu na 10 metara od mene i uredno se gledam sa komšijom dok on presvlači sina bolesnog, a ja jedem za stolom u trpezariji. Naravno, kad smo kupovali stan tu nije bilo ništa apsolutno, pa su na jednu parcelu veću uvalili dve zgrade.

Sreća imam svoje parking mesto zatvorenog tipa u sklopu zgrade, inače pakao.
Isto sam doziveo u Novom Sadu.

Back