Досовским тајкунима смета, не смета, корупција : "В чем сила брат?"

Slavenska

Iskusan
Poruka
5.551
аутроска тема

"Вот скажи мне, американец, в чём сила? Разве в деньгах? Вот и брат говорит, что в деньгах. У тебя много денег, и чего?. . Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда - тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил, и чего, ты сильней стал? Нет - не стал! Потому что правды за тобой нет! А тот, кого обманул, за ним правда. Значит, он сильней. Да? ! "

Ова култна реченица из филма БРАТ2 "Снага је у истини а не у новцу" ме увек инспирисала , оставила је неки печат у сваком ко је гледао тај филм , када главни јунак храбро долази да освети пријатеља и врати оно што је украдено .Култни филм који много тога може да нас научи и сваки пут када га погледамо другачије га доживимо ..

"Сила није у новцу , сила је у истини и правди , ако си некога обануо и преварио то ћеш да платиш" ..али то је филм , филм дозвољава себи тај вид слободе , да нам поврати веру да истина и правда побеђују а не корумпирани појединици ..

Када је Томислав Николић победио на изборима и био је један пријем у једној од амбасада , ту се појавио и Мишковић , стари досовски тајкун ..руски амбасадор који је тада био у друштву Николића је поздравио Мишковића и Николућу рекао:" Ево, овде су и тајкуни" показујући на Мишковића , наравно "тајкун" на руском нема исто значење као на српском а то је руски амбасадор искористио вешто .

Николић се насмејао и узвикнуо :"Ма немој те тајкуни" и поздравио Мишковића који се унезверио , капљица зноја му се слила низ лице и обратио се Николићу кроз широк осмех вештачки са речима :"Нисам ја господине председниче тајкун "

Никада ми неће бити јасно како је Мишковић и на који начин купио слободу и ко му је продао , када је био оптужен за проневеру новца из 2005 године ..али данас док сам гледала једну локлану телевизију видим још једног тајкуна , тачније целу његову породицу , који су 5 Октобра марширали према народном парламенту и после опљачкали државно предузеће и створили империју .

."Никада их не питаш за први милион" , то су ми рекли када сам питала од куда толико богатство поменутим тајкунима , коју су против власти и на сваком митингу и протести првим у редовима ..ти исти тајкуни цртају КРВАВЕ РУКЕ И ПЛАЋАЈУ ПАРОЛЕ "КОРУПЦИЈА УБИЈА" а њих није убила ,чак што више

Овде је конкретно реч о великом Трговинском ланцу из Аранђеловца који се није нашао на листи оних који намештају цене а намешта цене ..није се нашао јер је подмитио локалну власт новцем којег има у изобиљу ..

И док иду на митинге и говоре да корупција убија и цртају црвене руке , ти исти тајкуни немају проблем да захваљујући тој истој корпуцији избегавају лице правде .тј неометано раде , намештају цене , варају државу и народ , купце а све то могу јер подмите , на леп начин . поклоне вртићима донације, домовима здравља , хумана корупција на леп начин даш новац и купиш слободу ...та корупција њима не смета , ту је негују јер их штити од истраге за намештање цена ..

И онда се сетим филма БРАТ 2 и питам се у чему је снага у новцу или у истини ?

Никада ми неће бити јасно како је Мишковић и на који начин купио слободу и ко му је продао , када је био оптужен за проневеру новца из 2005 године ..али данас док сам гледала једну локлану телевизију видим још једног тајкуна , тачније целу његову породицу , који су 5 Октобра марширали према народном парламенту и после опљачкали државно предузеће и створили империју .
Vlada Cvijan sada vec pokojni zna sve odgovore na ta pitanja.

Mišković je bio Slobin tajkun i 2000. godine je već uveliko bio veoma bogat.
[/QUOTE

Мишковић је био досовски човек јер је њима плаћао кампање , турнеје и спонзорисао је и 5 Октобар , али очигледно није дао довољно ..

Ok, ajde da ih ne pitamo za prvi milion
ALI MORAMO IH PITATI ZA DALJE

Темељ је корупција , тај човек је своју империју сазидао тако што је опљачкао државну фирму и ко зна шта још , али данас он и сви чланови његове породице иду на митинге и цртају црвене руке и узвикују " корупција убија " а видимо да њих није убила .Први милион је крвав јер је убијена држава , правда и закон

То да Мишковић је Слобин тајкун је чиста лаж јер је дотични платио све редом досовске политичаре и платио и удео у државнoм удару 5 Октобра , због себе наравн,о да би остао слободан ..Корупција не смета тајкунима а они су ти који данас плаћају пароле да корупција убија

Тајкуни су се изродили из пљачке државних фирми а највеће богатство су стекли после 5 Октобра 2000 године када је кренула масовна приватизација без било какве конторле , то је била највећа пљачка , такви тајкуни данас цртају црвене руке и плаћају демонстранте и плаћају пароле , то је истина !

Мене интересује зашто су појединици заштићени и да ли то што се крију иза опозције и политички се штите ..конкретно у случају пљачке грађана Србије у вези са намештањем цена и то за основне животне намирнице ..четири трговинска ланаца одговарају а један је изостављен и ако је партнер са ДИС маркетом и исто намешта цене .

Ти ако си преварио грађане мораш да одговараш и не сме нико да се крије иза позције или иза опозције , специјално не да говори како корупција убија а сам је негује и од ње је изникао .

Vuciceva vlast je Miskovica oslobodila i platila mu vise desetina miliona evra odstete,
valjda je radio sve po propisu...
Некидан чух да му је плаћено 30 милиона. Притворили га под оптужбом да је прекорачио службено овлашћење у сопственој (приватној) фирми. Сад отми раји 30 милиона и дај Мишку. :ortaci3:

Тајкуни су се изродили из пљачке државних фирми а највеће богатство су стекли после 5 Октобра 2000 године када је кренула масовна приватизација без било какве конторле , то је била највећа пљачка , такви тајкуни данас цртају црвене руке и плаћају демонстранте и плаћају пароле , то је истина !

Мене интересује зашто су појединици заштићени и да ли то што се крију иза опозције и политички се штите ..конкретно у случају пљачке грађана Србије у вези са намештањем цена и то за основне животне намирнице ..четири трговинска ланаца одговарају а један је изостављен и ако је партнер са ДИС маркетом и исто намешта цене .

Ти ако си преварио грађане мораш да одговараш и не сме нико да се крије иза позције или иза опозције , специјално не да говори како корупција убија а сам је негује и од ње је изникао .
Питај твог преЦедника што нико није ухапшен, укључујући Ђиласа и 619 милиона

Back