Doš'o je i taj dan...

Вечерас на Теразијама славље ДС-а .......а НЕМА НИ ЈЕДНЕ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ, којома су ДС-овци данима млатарали, какво лицемерје........ццццццццц...........8-)

E jesi lazov... ni u porazu ne mozes da budes dostojanstven.... 2 nedelje vec *****s zajedno sa Dzerijem kako cete da oduvate "zute" i na kraju pusagija... daj malo dostojanstva.....

Да ли се може овако тумачити изборни резултат на основу програма,идеја и изнешених ставова ДС-а и СРС-а,односно представника ових партија који су данас учествовали као кандидати?

Да је једна половина бирача безусловно ЗА ЕУ,а друга условно ПРОТИВ?
Да је једна половина безусловно ЗА приступ НАТО-у,а друга апсолутно ПРОТИВ?
Да је једна половина задовољна државним уређењем,системском корупцијом и организованим криминалом,социјалном неправдом,а друга није?

Овим питањима само површно нагађам како би се могао тумачити вечерашњи избор за Председника РС,али једно не морам да нагађам.Чињеница је да је наше друштво подељено на два дијаметрално различита гледишта на живот и на две различите жеље како организовати и у ком правцу водити државу.То је јако лоше.
Шта је решење?Да ли ће губитничка страна остати талац потпуно непожељне политике и наставити да трпи док то буде,у биолошком смислу,у стању или ће победничка страна морати да измени своју политику и ситуацију схвати веома озбиљно како у будућности не би дошло до опасности од поделе и опстанка државе?
Тадић је већ најавио "озбиљне разговоре",како је навео,са Томом,јер је свестан ове поделе.

club.gif

I sam znasda j forma off shore drzave na ovim prostorima nemoguca.... Naravno da ce DS biti protiv misije, ALI potpisace sporazum... Ovi izbori su jednostavno pokazali da je vecina naroda za EU... i oko ovoga se odlucivalo... ako Kostunica to zanemari, definitivno ispada iz politike... a cenim da ce koliko u utorak biti obavljen jedan ozbiljan razgovor... medjustranacki... u kome ce lepo reci Kostunici da bude li opstruirao potpis nakalemljenog sporazuma, moze da ocekuje parlamentarne izbore koliko u septembru, oktobru.... kad se poslenici vrate sa "odmora"

mogu ti reci jednu stvar da ne delim tvoj stav i da nista nije nemoguce. ako nas istorija necemu uchi uchi nas da je sve moguce....sporazum nije validan ako se ne odobri u skupstini. znaci mrtvo slovo na papiru koje nema nikakvu vaznost. i budi ubeđena
ako se taj diskurs napravi bice veci cirkus nego ovo sto smo imali ovih dan da li srbija bira buducnost kako rece blic :)

Вечерас на Теразијама славље ДС-а .......а НЕМА НИ ЈЕДНЕ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ, којома су ДС-овци данима млатарали, какво лицемерје........ццццццццц...........8-)

Ma pusti to komunističko nasledje - partijske zastave i klicanje predsedniku.
To možda kod ovih drugih... preimenovanih... 8-)

Да ли се може овако тумачити изборни резултат на основу програма,идеја и изнешених ставова ДС-а и СРС-а,односно представника ових партија који су данас учествовали као кандидати?

Да је једна половина задовољна државним уређењем,системском корупцијом и организованим криминалом,социјалном неправдом,а друга није?

Овим питањима само површно нагађам како би се могао тумачити вечерашњи избор за Председника РС,али једно не морам да нагађам.Чињеница је да је наше друштво подељено на два дијаметрално различита гледишта на живот и на две различите жеље како организовати и у ком правцу водити државу.То је јако лоше.
Шта је решење?Да ли ће губитничка страна остати талац потпуно непожељне политике и наставити да трпи док то буде,у биолошком смислу,у стању или ће победничка страна морати да измени своју политику и ситуацију схвати веома озбиљно како у будућности не би дошло до опасности од поделе и опстанка државе?
Тадић је већ најавио "озбиљне разговоре",како је навео,са Томо,јер је свеста ове поделе.

Nema tu ozbiljnih razgovora o politici drzave, vec o tome kako da isteraju Kostunicu sa politicke scene... Ne odgovara, ni jednim ni drugima, kao mali mitiser koji treba istisnuti da bi se lice iscistilo ( u ovom slucaju to "lice" je politicka scena u Srbiji )... u svakom slucaju najveci gubitnik veceras je VK

Ne može.
Stav o EU je u ovoj predizbornoj kampanji bio prilično sličan. I Tadić je večeras rekao da hoće Srbiju u EU, ali poštovanu, dostojanstvenu, bla-bla.
A to što je neko glasao za Tadića uopšte ne znači da je zadovoljan korupcijom, kriminalom i nepravdom.
Već sam rekla negde, ovo je bilo u velikoj većini glasanje protiv, a ne za nekoga od njih dvojice.

Širenje verske i nacionalne mržnje je i po krivičnom zakonu KRIVIČNO DELO.
Meni je žao što vi niste ubedili manjine da glasaju za vas, ali suoči se sa činjenicom:
''MANJINE VAS NE VOLE'':D:D:D
Između ostalog i zbog komentara na koji sam reagovao:roll:

E jesi lazov... ni u porazu ne mozes da budes dostojanstven.... 2 nedelje vec *****s zajedno sa Dzerijem kako cete da oduvate "zute" i na kraju pusagija... daj malo dostojanstva.....

Еј, болесник, у ком поразу??? Ја ни у првом ни у другом кругу нисам ни изашао на гласање и имам оба листића, шта лупаш. Браним онога за кога мислим да је у праву када је у питању реплика или нечији став на овом пдф, тако да сам некада бранио и ДС а не само СРС... и једни и други су ПОЛОВИНА СРБИЈЕ. А што се тиче тога "једења ******" - не мешам се у твој егзотични јеловник! 8-)

п.с. И понављам ВЕЧЕРАС НИСАМ ВИДЕО НИ ЈЕДНУ СРПСКУ ЗАСТАВУ !

mogu ti reci jednu stvar da ne delim tvoj stav i da nista nije nemoguce. ako nas istorija necemu uchi uchi nas da je sve moguce....sporazum nije validan ako se ne odobri u skupstini. znaci mrtvo slovo na papiru koje nema nikakvu vaznost. i budi ubeđena ako se taj diskurs napravi bice veci cirkus nego ovo sto smo imali ovih dan da li srbija bira buducnost kako rece blic :)

:lol: nemam jos nameru da menjam pol....

Ako Kostunica ne prihvati da podrzi ratifikaciju sporazuma u Supstini, GARANTUJEM ti da cete imati vanredne parlamentarne.... Cirkus je napravio Kostunica, koji je mislio da moze sve, pa nije dao bezrezervnu podrsku Tadicu... ako se setis prilikom sklapanja Vlade, DSS je izneo princip po kome oni dobijaju BEZUSLOVNO Vladu, a DS mesto predsednika... i na kraju nije ispao legalista, ali je ispao LICEMER.... i to ce ga kostati

Поносим се што сам „ретардирана сељачина“

Одлучио сам се на писање овог текста после изјаве једног од професора моје школе, којом сам и ја као и 1,650.000 људи означени као „ретардиране сељачине“. Све је почело када је Александар Вучић у телевизијском дуелу са Сувајџићем трећим изнео податке о фашизму који се дешава у мојој школи. Тада је рекао како је једна професорка у 12-ој гимназији вређала ученике који су гласали за радикале. У једном од одељења је говорила: „како ће Србија, ако победи СРС, бити руска губернија, да ћемо се вратити у деведесете, да су тих 40 одсто што су гласали будале, а онима који су се бунили рекла да смо лудаци ако будемо гласали у другом кругу за СРС, итд.“

После тих дешавања у једном од наредних дана био сам дежуран ученик и у разговору између дотичне и још једне професорке чуо изјаву у којој су радикали означени као „ретардиране сељачине“. Хвала им и поносим се тиме што сам ретардирана сељачина, поносим се што нисам ограничен, једнодимензионални сноб из круга двојке, који уместо главе на раменима има телевизијску кутију, па оно што се каже упија као сунђер и мисли да све зна, а не зна да покаже да зна и да мисли, а политику схвата по принципу-што видим и чујем тако је. На таквом смо ступњу „демократије“ да се било које другачије мишљење жигоше као сељачко, примитивно, ексцентрично и да смо ми који другачије мислимо у заблуди шовинизма и национализма. Не би ово било толико трагично да ми не живимо у квазидемократској држави и да није у јеку кампања за председника. Да се не налазимо у историјском тренутку за српски народ, који се нашао на раскрсници да заувек, као грађанин света, изгуби свест о себи као традиционално духовно јаком, национално свесном, пркосном, слободољубивом и правдољубивом народу коме је Космет у срцу или да великим силама, а уз помоћ савезника, покаже да је њихова слабост у томе што верује само у силу, а да је неумитна сила, воља за слободом малих народа, увек јача од силе великих. У јеку кампање један професор у једној школи врши фашистички утицај на омладину.

Ми, ученици који смо гласали за радикале, будале смо и лудаци, јер не желимо да бацимо на сметлиште историје све жртве славних предака који су погинули за Србију. Ми смо будале јер не желимо да се склања биста мале Милице Ракић, иконе савременог српског страдања, коју су убили савезници „жутих“, као што су то својевремено учиниле досманлије када се злочинац Хавијер Солана вратио на место злочина. Ми смо примитивци јер не желимо да шаљемо своје људе у хашки казамат, јер не желимо да идемо у НАТО јер би то био грех спрам 78 деце која су погинула за 78 дана од НАТО бомби и јер не желимо да наши војници ратују у Авганистану, ИракуÖ Ми смо ексцентрици јер схватамо да је Србија противправно бомбардована да би јој се данас могло отети Косово. Ми, ученици културе, историје и предања, а предање је основна копча нашег националног колективитета, деструктивни смо јер знамо да се на Космету врши етноцид, а не геноцид. Ми смо сељаци јер видимо да Борис Тадић носи у једној руци сламу, а у другој ватру, па нам продаје приче о Србији и ЕУ са Косметом. То је прича за оне који нас зову будалама и лудацима.

Не желим више да коментаришем оне који нас, ученике који гласамо за радикале, називају будалама, лудацима, ретардираним сељачинама, непријатељима Србије Не желим више да коментаришем оне који деле Србију, већ желим да подржим оне који позивају на уједињење, на слободу, на радÖ Сам Орвел би се данас постидео пред собом јер не би имао начина како да опише ово одсуство слободе мишљења, говора Немојмо површно и слепо тежити ЕУ. Склопимо савез са пријатељима, не да будемо губернија већ савезник. Сарађујмо и са непријатељима ако је неопходно, али прво уредимо своје двориште које је после осам година пљачке и продаје Србије веома неуредно. Не размишљајмо о онима који нас вређају. Нек то иде на њихову част. Опростимо им јер манипулација медијском пропагандом код неких људи ствара слепо виђење ствари.

Ненад Узелац, ученик Дванаесте београдске гимназије
Београд

Širenje verske i nacionalne mržnje je i po krivičnom zakonu KRIVIČNO DELO.
Meni je žao što vi niste ubedili manjine da glasaju za vas, ali suoči se sa činjenicom:
''MANJINE VAS NE VOLE'':D:D:D
Između ostalog i zbog komentara na koji sam reagovao:roll:

aha... :lol: al paz kad boris sad manjinama zavuce ono sto su mislili da ce da im zavuche toma... razmisli malo... jel bilo povika na njega da je unistio DS..a? glumac, maneken... ne posmatraj nikad paravan izbora vec ono sto se valja iza... sledecih desetak dana ce biti jako bitni. za mnogo toga.... i za nas a i za siptare. i jedni i drugi moraju da dokazu da su od reci, nasi da ce da brane integritet a oni da proklamuju nezavisnost... ili ce oboje to da urade ili nece ni jedan.... nema trece.

Еј, болесник, у ком поразу??? Ја ни у првом ни у другом кругу нисам ни изашао на гласање и имам оба листића, шта лупаш. Браним онога за кога мислим да је у праву када је у питању реплика или нечији став на овом пдф, тако да сам некада бранио и ДС а не само СРС... и једни и други су ПОЛОВИНА СРБИЈЕ. А што се тиче тога "једења ******" - не мешам се у твој егзотични јеловник! 8-)

п.с. И понављам ВЕЧЕРАС НИСАМ ВИДЕО НИ ЈЕДНУ СРПСКУ ЗАСТАВУ !

Vidis da se nervias... nije to zdravo... Cinjenica je da si ti sa Jerry-jem arlaukao posle prvog kruga kako ce "zuti" da popuse.... i na kraju, popusio si ga ti.... onako, socno i debelo... sad samo cekam da dodje onaj ovcojebac sa Pestera, da cujemo i njega....

P.S. Bilo je najmanje pet zastava Srbije ispred zastupnistva DS... ili sa ja slep pa nisam video sa prozora....

Back