Došlo vreme da pokažemo zube

• Začetnik teme Začetnik teme Titus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Не може се то њима објаснити. Они мисле да је ово 1999. година, а сетимо се да ни тада нису смели да ратују на копну. Данас опет постоји равнотежа снага између запада и истока. Шта би било да Србија пошаље војску на Космет? КФОР се неће супроставити. Можда дође до мањих сукоба са немачким војницима и америчким војницима (може и већих сукоба, ако желе да Бондстил постане највеће америчко гробље у Европи), али у другим секторима неће бити ништа. Побеће у своје кампове и ту чекати да им ми обезбедимо миран одлазак у Македонију, Албанију или ЦГ (потписали уговор, па се лепо могу евакуисати на Бар).

Имао сам прексиноћ виртуелни рат са Оберштурмфирером. Он је био командант КФОР а ја нападач. Уништио сам га јер је одбио да се преда.

ХАХАХАХАААА...D

applausett7.gif

На жалост,наша војска није у стању да сакупи 250 000 људи,ни у лудилу.Морал је смешан.Ко би се одазвао после оноликих медијских баљезгања типа "не можемо ми против оних или ових"?Будимо реални,то је последица промена у друштву и самој војсци.
Од војне технике и муниције,ко зна да ли је и 30% остало од онога што је било.

Вероватно,ако би се планирао блиц-криг са наше стране,да би се без већих проблема успело,али би после била одмазда од стране НАТО пакта.А,ја нисам сигуран да би Русија била спремна да помогне на војном плану у том сукобу.
И питање је какав би то удар био?Ако ми нисмо пазили на цивиле,зашто би и они?Сећаш се да су већински цивили и цивилне мете гађане за време агресије,а не војне?Што би овај пут било другачије?

Друго,најважнији фактор у том смислу је политичко руководство Србије,које није самостално и које има за циљ да изврашава задатке.Примери Тадић,Шутановац,Понош,Динкић,...Нико од њих ни под којим условима неће наредити војну интервенцију,па макар се јавно на ТВ станицама организовао покољ Срба на Космету...

Уколико се промени комплетно руководство са овом "тројком" на челу Тадић-Коштуница-Динкић,онда можемо разматрати неке интервенције,у супротном то је само домен бајки(и басни,са ситним животињама).
То је моје мишљење.

Pa ukoliko bi Srbija prva napala NATO snage sto bi moralo da se desi ukoliko bi doslo do tog granatiranja koje spominje sizofrenicni Trifunovic ,ne bi sigurno NATO snage tako pustile svoje vojnike da ginu i da ih mi rokamo i teramo sa Kosova a oni da mirno gledaju i smeju se ,nemoj biti lud .Uopete nema potrebe za nekim Irakom ukoliko bi ih prvi napali mogli bi da nas izravnaju, a da ih ni ne vidimo i to mnogo gore nego 99.

ne samo da je sizofrenicar nego i blesava ********* sa glavom u kojoj je "bezbednosna " doktrina bivse JNA, po kojoj je i u njenoj punoj moci i sastavu jedino sto zna, opkoliti grad (pokrajinu) i artiljerijom gadati..u tome ima iskustva...bolesni glupan..i takvom doktrinom bi slali na tisuce i tisuce ljudi u smrt...
mislim da je 99-a bilo samo ubadanje iglom u stozer sijena u poredenju s onim sto bi sljedilo(sa ruskom pomoci ili bez)...sravnili bi Srbiju sa zemljom

На жалост,наша војска није у стању да сакупи 250 000 људи,ни у лудилу.Морал је смешан.Ко би се одазвао после оноликих медијских баљезгања типа "не можемо ми против оних или ових"?Будимо реални,то је последица промена у друштву и самој војсци.

Вероватно,ако би се планирао блиц-криг са наше стране,да би се без већих проблема успело,али би после била одмазда од стране НАТО пакта.А,ја нисам сигуран да би Русија била спремна да помогне на војном плану у том сукобу.
И питање је какав би то удар био?Ако ми нисмо пазили на цивиле,зашто би и они?Сећаш се да су већински цивили и цивилне мете гађане за време агресије,а не војне?Што би овај пут било другачије?

Друго,најважнији фактор у том смислу је политичко руководство Србије,које није самостално и које има за циљ да изврашава задатке.Примери Тадић,Шутановац,Понош,Динкић,...Нико од њих ни под којим условима неће наредити војну интервенцију,па макар се јавно на ТВ станицама организовао покољ Срба на Космету...

Уколико се промени комплетно руководство са овом "тројком" на челу Тадић-Коштуница-Динкић,онда можемо разматрати неке интервенције,у супротном то је само домен бајки(и басни,са ситним животињама).
То је моје мишљење.

i ja mislim tako...to se trenutno cini najrealnije...jedino ako se ovi nisu setili da su se dovoljno nakrali pa sad kapiraju da je doso djavo po svoje i da se mora nesto konkretno uraditi a ne samo pljuvati po Slobi i Radikalima i prebacivati sva sranja na njih..

ne samo da je sizofrenicar nego i blesava ********* sa glavom u kojoj je "bezbednosna " doktrina bivse JNA, po kojoj je i u njenoj punoj moci i sastavu jedino sto zna, opkoliti grad (pokrajinu) i artiljerijom gadati..u tome ima iskustva...bolesni glupan..i takvom doktrinom bi slali na tisuce i tisuce ljudi u smrt...
mislim da je 99-a bilo samo ubadanje iglom u stozer sijena u poredenju s onim sto bi sljedilo(sa ruskom pomoci ili bez)...sravnili bi Srbiju sa zemljom

То је глупост,контрадикторно је.

Уколико би Русија била спремна да војно подржи Србију,НАТО се не би ни усудио да отпочне био какву интервенцију.Сваки улазак у сукоб са Русијом је крај за њих.
Дакле,без руске помоћи да,гађали би нас бесомучно,али у супротном-мало морген.

dajte ljudi budite realni,naravno da mi mozemo sa nasom vojskom da unistimo albanske separatiste,kao sto smo ih unistili 1999.godine.ali sta je onda bilo?onda je dosao Nato pakt
I unistio nas.da albanci sa Kosova nemaju zastitu Amerike to bi bila druga prica,a ovako smo nemocni.treba cekati pravi trenutak nece Amerika vecno podrzavati albance,e onda kad izgube podrsku onda vratiti Kosovo pod nasu vlast.

То је моје мишљење.
Контрадикторно.

Зар ти то стварно не примећујеш сам?

Хајде, пробај.

Ево, неких "кључних израза":

"Спољнополитичке прилике". "Унутарполитичке прилике"...

Ја и даље не видим контрадикторност у тексту.
Али,мислим да ти смета што сам помунео "тројку" и укључио Коштуницу у ту причу.
`Ајде,признај.:D

Ја и даље не видим контрадикторност у тексту.
Али,мислим да ти смета што сам помунео "тројку" и укључио Коштуницу у ту причу.
`Ајде,признај.:D

А може ли овако:

Шта мислиш да је пресудни фактор у томе да ли ћемо, и како, моћи "показати зубе"?

Подршка са стране, ( и уопште, сви ти спољни фактори), или наши политичари, који год да су?

А може ли овако:

Шта мислиш да је пресудни фактор у томе да ли ћемо, и како, моћи "показати зубе"?

Подршка са стране, ( и уопште, сви ти спољни фактори), или наши политичари, који год да су?

То је потпуно друга тема.Али,и даље то није оно што картактерише мој текст контрадикторним.

"Гледе" тога...Спољни фактор је увек пресудан у оном смислу какво је политичко руководство,тј. како је оно настројено и да ли је спремно на озбиљне политичке иступе(укључујући и војну интервенцију,што се дипломатским путевима стави до знања свима који одлучују без обзира на последице),или је ту само да клима главом и буде фактор који ће да обезбеди мирно и пасивно понашање државе у случају војне или политичко-правне агресије.

Да је државни врх способан и самосталан,нашла би се поред политичке и војна подршка,без проблема.Русија је спремна и ради на томе да поново уђе у фазу "проширеног одвраћања" из доба хладног рата,и с тим у вези наши лидери су комплетни идиоти што не користе прилику руске експанзије,и у војном смислу.

То је потпуно друга тема.Али,и даље то није оно што картактерише мој текст контрадикторним.

"Гледе" тога...Спољни фактор је увек пресудан у оном смислу какво је политичко руководство,тј. како је оно настројено и да ли је спремно на озбиљне политичке иступе(укључујући и војну интервенцију,што се дипломатским путевима стави до знања свима који одлучују без обзира на последице),или је ту само да клима главом и буде фактор који ће да обезбеди мирно и пасивно понашање државе у случају војне или политичко-правне агресије.

Да је државни врх способан и самосталан,нашла би се поред политичке и војна подршка,без проблема.Русија је спремна и ради на томе да поново уђе у фазу "проширеног одвраћања" из доба хладног рата,и с тим у вези наши лидери су комплетни идиоти што не користе прилику руске експанзије,и у војном смислу.
Ти стварно верујеш да се све то у међународној политици одвија - баш тако?

Поготово, да наши политичари, својим понашањем, могу нешто доиста пресудно да утичу, ако нема одговарајуће (у сваком смислу), подршке са стране.

Или, притисака. (Што, опет у неком смислу, дође на исто).

Норма,већ сам ти одговорио.Адекватне подршке нема захваљујући политичком руководству земље.
Видела сам.
Али сам ти оним одговором покушала рећи да ниси у праву, јер мислим да то, напросто, од "политичког руководства земље" (наше) - не зависи. Или, не зависи пресудно.

Опет, оно:

Не бирамо ми њих, они бирају нас.

"Они тамо", "велики" одређују ко ће им и како од нас "малих" бити у пољу интереса.

Видела сам.
Али сам ти оним одговором покушала рећи да ниси у праву, јер мислим да то, напросто, од "политичког руководства земље" (наше) - не зависи. Или, не зависи пресудно.

Опет, оно:

Не бирамо ми њих, они бирају нас.

"Они тамо", "велики" одређују ко ће им и како од нас "малих" бити у пољу интереса.

Садашња ситуација у свету је,скоро па у потпуности,неискоришћена од стране ове неспособне Владе.

Не постоји жеља,али ни знање да се крене у политику која ће направити чистац са евроатлантским путем,и у таквој ситуацији не можеш очекивати да ће Русија* стати на твоју страну кад имаш на положајима људе какви су Шутановац и Тадић који развалише уста од прдења да морамо да уђемо у НАТО.Идиотизам...
А,не бих изузео ни Коштуницу који је својим маневрима у скупштини јасно показао да он није човек на којег се може ослонити.Дакле,он и његова партија су неко коме није веровати.
Ја мислим да Руси јако греше што нам уопште дају и ову политичку подршку.Било би боље по нас да су нас оставили на цедилу.Лакше би и брже дошло до трежњења у Србији.Овако,евро-агонија се наставља...

ПС
*Спомињем Русију,јер објективно само је она у стању да пружи било какву спољну помоћ.Чисто да се не замајавамо са уопштеним изразима.

То је глупост,контрадикторно је.

Уколико би Русија била спремна да војно подржи Србију,НАТО се не би ни усудио да отпочне био какву интервенцију.Сваки улазак у сукоб са Русијом је крај за њих.
Дакле,без руске помоћи да,гађали би нас бесомучно,али у супротном-мало морген.
hebote ti i stvarno veci idiot nego sto izgledas ,tacno je da Rusija nije ista kao i 99. al je debilno misliti da ukoliko nasa vojska napadne NATO polozaje na Kosovu ,da ce Rusija pretiti trecim svetskim ,nuklearnim ratom zbog Kosova ,pa takav idiot kao vi nije bio ni Sloba 91.kad je ocekivao da ce SSSR poziveti jos 100 godina i da ce za to vreme on raditi sta hoce .Ukoliko bi Srbija napaa NATO vojsku Rusija ne bi mogla nista da uradi po tom pitanju nego bi mirno gledala kako nas oni vracaju u kameno doba i to iz svojih baza na Jadranu i Bugarskoj ,ne bi ni morali da nam prilaze.Da ne mislis da bi mozda odma kerenuli da se rokaju Njujork i Moskva nuklerarnim bombama do totalnog unistenje zbog smrdljivog Kosova.

,tacno je da Rusija nije ista kao i 99. al je debilno misliti da ukoliko nasa vojska napadne NATO polozaje na Kosovu ,da ce Rusija pretiti trecim svetskim ,nuklearnim ratom zbog Kosova

Ne. Debilno je misliti da bi NATO napao Srbiju, saveznika Rusije, i tako izazvao treci svetski rat zbog Kosova. Naravno, pretpostavka za to je da u Srbiji na vlast dodju normalni ljudi, koji ce sa Rusijom moci da izgrade partnerske odnose.

Back