- Poruka
- 4.270
@~sweet girl~ Ako još uvek živiš sa roditeljima, verujem da ti je mnogo, mnogo teško. Ali, mislim da tokom vremena treba da im oprostiš.
Mislim da roditelji nisu jedino šta te muči.
Mnogo, mnogo bolje bi se osećala da radiš. Što se tiče rada u struci, moram da ti dam jedan primer, kako je uspeo u životu jedan moj brat od ujaka.
Lude devedesete. Brat završio Građevinski fakultet. Došao da stanuje kod nas u Beograd, privremeno. Jednog dana obilazio je firme, preduzeća. Svima je govorio da želi da volontira, kako bi zadržao svoje znanje, imao je prosek 9,5.
Vraća se on jednog dana sa kafom i velikom čokoladom. "Dobio sam posao u jednom preduzeću" Tu je volontirao otprilike 3 meseca i posle 3 meseca dobio je Rešenje o radnom mestu, za stalno.
Pošto je pokazao interesovanje i veliku stručnost, preduzeće ga šalje u Crnu goru da bude šef gradilišta. Odatle je otišao u Rusiju. Sada je tamo jedan od direktora neke građevinske firme i ima odličnu platu.
Ako imaš mogućnosti, zašto ne bi pokušala da volontiraš u nekoj firmi? Ne znam da li i danas postoji volontiranje, ako postoji, probaj.
Vraćanje u prošlost dobro poznajem..Nekada nam prija, nekada ne. Najbolje je da mislimo o sadašnjosti, bez pravljenja velikih planova za budućnost.
Nadam se da sam ti malo pomogla ovim postom.
Џуди, ниси помогла, али ниси ни одмогла! Хвала на доброј намјери и емпатији!!!
За волнтирање сам нашла опцију и чекам да ми се јаве. Биће обука, и као 3 мејсеца радим по 5 сати, и ту гордости немам ма да им рјешим не знам какав проблем, али од чега да живим не знам хахаха
Али ако будем добра, а бићу, онда ће да ме запосле. Па, трудим се и надам се!