Doniranje humanitarnim organizacijama / fondacijama i pomaganje ljudima direktno

TonyS

Zainteresovan član
Poruka
197
Donacije i davanje pomoći nisu trajna rešenja, ali ugroženim ljudima svaka pomoć može jako puno da znači, i da im učini život bar na kratko lakšim / manje teškim.

Najbolje bi bilo davati ugroženima pare direktno. Međutim, tu postoje 2 velika problema:

1. kako razlikovati prevarante od stvarno ugroženih?
2. kako znati da stvarno ugroženi nije npr. neki zavisnik, koji će svu pomoć da spiska?

Ponekad se kod mene u kraju pojavi po neki prosijak, i iskreno, nisam siguran šta da mislim. Zbog toga, za sada, nemam nameru nikome od njih da pomognem, a ako bih ipak krenuo takvima da pomažem, nisam siguran da li da im za početak dam nešto para, ili da im kupim nešto hrane?

Sledeće (najbolje) rešenje - donacije. Počeo sam da doniram svima koje sam našao na reddit-u i koji mi pritom deluju ok. Ako neki od dotičnih ipak varaju i muljaju, njima na čast. U pitanju su sledeći:

1. Srbi Za Srbe
2. Budi Human
3. Podrži Život
4. Solidarna Kuhinja
- svakom od njih sam uplatio po 1000din
5. GiveWell - 10usd

Nadam se da ću moći da izdvajam toliko ili više svakog meseca. Nije puno, ali jeste nešto, i možda inspiriše još nekog, ko je u mogućnosti i ko ne donira, da krene da donira.

Vi koji već donirate ili pomažete, podelite svoja iskustva.

Donacije i davanje pomoći nisu trajna rešenja, ali ugroženim ljudima svaka pomoć može jako puno da znači, i da im učini život bar na kratko lakšim / manje teškim.

Najbolje bi bilo davati ugroženima pare direktno. Međutim, tu postoje 2 velika problema:

1. kako razlikovati prevarante od stvarno ugroženih?
2. kako znati da stvarno ugroženi nije npr. neki zavisnik, koji će svu pomoć da spiska?

Ponekad se kod mene u kraju pojavi po neki prosijak, i iskreno, nisam siguran šta da mislim. Zbog toga, za sada, nemam nameru nikome od njih da pomognem, a ako bih ipak krenuo takvima da pomažem, nisam siguran da li da im za početak dam nešto para, ili da im kupim nešto hrane?

Sledeće (najbolje) rešenje - donacije. Počeo sam da doniram svima koje sam našao na reddit-u i koji mi pritom deluju ok. Ako neki od dotičnih ipak varaju i muljaju, njima na čast. U pitanju su sledeći:

1. Srbi Za Srbe
2. Budi Human
3. Podrži Život
4. Solidarna Kuhinja
- svakom od njih sam uplatio po 1000din
5. GiveWell - 10usd

Nadam se da ću moći da izdvajam toliko ili više svakog meseca. Nije puno, ali jeste nešto, i možda inspiriše još nekog, ko je u mogućnosti i ko ne donira, da krene da donira.

Vi koji već donirate ili pomažete, podelite svoja iskustva.
Ovi Srbi za Srbe su mi bzvze. Nalaze sve neke uglavnom zdrave, mnogobrojne, nezaposlene a siromašne. Iz dosade i nemanja drugog zanimanja, zanimali se 1na1 ispod jorgana i izrađali gomilu i posle narode ajd pomagaj.
Budihuman zaista ima teških slučaja od kojih su mnogi i preminuli ne sačekavši operaciju ili lek. Ali i tu ima, baš sam primetio jednu mladu korisnicu,traži od naroda novac za svoju operaciju a pri tom na društvenim mrežama objavljuje snimke sa skupih letovanja, pozira sa baš finom garderobom u kafićima izlasci.Pa valjda za sebe trebaš nešto i sama da platiš iz svog džepa? Ako si se obratila za pomoć to podrazumeva da si se odrekla gotovo 90% svojih svakodnevnih troškova i usmerila ne sebe, dok ono što ne uspeš sama da pokriješ a da ne ostaneš bez dinara uredu je da se obratiš zajednici. A ti bi da živiš luksuzno, da se ne odrekneš ni raznih pića u kafeu svakog dana a da ti neko ko ima manje od tebe donacijama plati sve.Ružno,nemoralno,bedno.Ta korisnica je opet aktivna

Back