Donatori krvi

A kako si se ti osecala uz supruga s obzirom da radi s HIV pozitivnim osobama?

Ponosno.

Što se tiče mogućnosti kontakta sa virusom, paaa, više se bojao hepatitisa C. HIV se ne prenosi tako lako.
Ali bilo je dana kada je na vratima stana skidao svu garderobu, prao se alkoholom pa tek onda ulazio pod tuš. Ko zna koliko garderobe je i bacio.

Rizik uvek postoji. Desilo se da je par volontera došlo u dodir sa zaraženom krvlju jer je jedna osoba pala i pocepala arkadu. Tu je sada - ili ćeš se odmaći ili ćeš pomoći. Oni su pomogli i primali posle toga preventivnu terapiju. Imali su sreće, nisu se zarazili.
Rizik.

@tab503 mislim da temu treba premestiti na drugo mesto.

Ponosno.

Što se tiče mogućnosti kontakta sa virusom, paaa, više se bojao hepatitisa C. HIV se ne prenosi tako lako.
Ali bilo je dana kada je na vratima stana skidao svu garderobu, prao se alkoholom pa tek onda ulazio pod tuš. Ko zna koliko garderobe je i bacio.

Rizik uvek postoji. Desilo se da je par volontera došlo u dodir sa zaraženom krvlju jer je jedna osoba pala i pocepala arkadu. Tu je sada - ili ćeš se odmaći ili ćeš pomoći. Oni su pomogli i primali posle toga preventivnu terapiju. Imali su sreće, nisu se zarazili.
Rizik.

@tab503 mislim da temu treba premestiti na drugo mesto.
Kad te dovatio posle tusiranja :mrgreen:

Potpisao sam 2015 da budem donator organa i tkiva u slucaju moje mozdane smrti kako bi se isti iskoristili za lecenje drugih ljudi. I obavestio moju prorodicu da postupe po tome ako dodje do toga. Smatram da je to ok.

E svašta... :)

Čuvaš sebe, naravno.
Mada, meni znači ako je neko donator krvi.. barem nema AIDS od pre, a ni hepatitis.. to još uvek ne znači da nema neke bakterije ili viruse lokalno.

Popunjavaš upitnik i neka pitanja su i te tematike.

Rizik za primaoca uvek postoji, pa i kada je HIV u pitanju. Nisam sigurna koliki je procenat ali da, jedan broj obolelih je i na taj način došao u kontakt sa virusom.
Svaki put imaš pregled i razgovor sa lekarom. Mene su jednom vratili jer sam bila suviše umorna.
Zar se krv ne testira nakon doniranja?

Back