No1lives4ever
Aktivan član
- Poruka
- 1.098
Note to self - nemoj da ti zatreba tudja krv
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da. Dešava se.Mene par puta poslali u kafeteriju na Transfuzilogiji da popijem 2 soka i dignem pritisak bio prenizak
A kako si se ti osecala uz supruga s obzirom da radi s HIV pozitivnim osobama?Tako je kako je. I meni je bilo, kada sam prvi put čula. Moj suprug je dugo godina radio sa obolelima od HIV-a i uvek sam se pitala od kud toliko dece i osoba koje nisu zaražene seksualnim putem. Odgovor koji sam dobila je bio poražavajući.
Postoji i autologna transfuzija. Davanje krvi za sebe kada znaš da će ti biti potrebna.Note to self - nemoj da ti zatreba tudja krv
Kapiram to, ali opet, jezivoPrimaoc je najčešće u takvom stanju da nema pojma ni da prima..
Vidis, to nije losa ideja, dajem unapred, nakupi se za ne daj BozePostoji i autologna transfuzija. Davanje krvi za sebe kada znaš da će ti biti potrebna.
A kako si se ti osecala uz supruga s obzirom da radi s HIV pozitivnim osobama?
Kad te dovatio posle tusiranjaPonosno.
Što se tiče mogućnosti kontakta sa virusom, paaa, više se bojao hepatitisa C. HIV se ne prenosi tako lako.
Ali bilo je dana kada je na vratima stana skidao svu garderobu, prao se alkoholom pa tek onda ulazio pod tuš. Ko zna koliko garderobe je i bacio.
Rizik uvek postoji. Desilo se da je par volontera došlo u dodir sa zaraženom krvlju jer je jedna osoba pala i pocepala arkadu. Tu je sada - ili ćeš se odmaći ili ćeš pomoći. Oni su pomogli i primali posle toga preventivnu terapiju. Imali su sreće, nisu se zarazili.
Rizik.
@tab503 mislim da temu treba premestiti na drugo mesto.
Sta ce reci Mario i NapokonDruga stvar, ne možeš dati krv ako si u poslednjih 6 meseci imao analni sex
Zar se krv ne testira nakon doniranja?Popunjavaš upitnik i neka pitanja su i te tematike.
Rizik za primaoca uvek postoji, pa i kada je HIV u pitanju. Nisam sigurna koliki je procenat ali da, jedan broj obolelih je i na taj način došao u kontakt sa virusom.
Svaki put imaš pregled i razgovor sa lekarom. Mene su jednom vratili jer sam bila suviše umorna.
Ne racuna se autoanalSta ce reci Mario i Napokon
Da. Pa valjda znas u kofmga umacesDa li redovni donatori krvi mogu da hebu bez kondoma posto se redovno proveravaju kad daju krv.?
Trebalo bi, nisam upoznata sa detaljnom procedurom i mogućnošću da bilo koji virus ne bude testiran.Zar se krv ne testira nakon doniranja?
Pa povela si pricu kao da jedino upitnik stoji izmedju donatora i primaoca.Trebalo bi, nisam upoznata sa detaljnom procedurom i mogućnošću da bilo koji virus ne bude testiran.
Jos da jeb.bes tacno bi umroJa sam redovan dalavalac, tj. dajem jednom u 3 meseca jer ispod toga ne sme, neka na 4-5m. još samo taj sex da me krene XD
Gde sam napisala da jedino upitnik stoji izmedju donatora i primaoca?Pa povela si pricu kao da jedino upitnik stoji izmedju donatora i primaoca.
Hiv moze da se provuce jer ga je tesko detektovati rano.