- Poruka
- 120.836
Da li redovni donatori krvi mogu da hebu bez kondoma posto se redovno proveravaju kad daju krv.?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Haos sta je Mario pokrenuo, lancana reakcija s temamaDa li redovni donatori krvi mogu da hebu bez kondoma posto se redovno proveravaju kad daju krv.?
Zezas? Pa to je bas neozbiljno...sta ako neko ima HIV zbog skorasnjeg nezasticenog seksa?Morala sam prvo ptf da proverim.
Da, možemo. Čak ti ni ne traže IMKR da provere status, verovao ili ne. Ali u upitniku imaš svakojakih pitanja.
Popunjavaš upitnik i neka pitanja su i te tematike.Zezas? Pa to je bas neozbiljno...sta ako neko ima HIV zbog skorasnjeg nezasticenog seksa?
Ne dao Bog da mi treba necija krv posle ovog saznanja, fuj
Tu se ne pita donor, nego primačica....Da li redovni donatori krvi mogu da hebu bez kondoma posto se redovno proveravaju kad daju krv.?
Pinoče sad si porasla u mojim očima ko davalac...Popunjavaš upitnik i neka pitanja su i te tematike.
Rizik za primaoca uvek postoji, pa i kada je HIV u pitanju. Nisam sigurna koliki je procenat ali da, jedan broj obolelih je i na taj način došao u kontakt sa virusom.
Svaki put imaš pregled i razgovor sa lekarom. Mene su jednom vratili jer sam bila suviše umorna.
od lekara?Morala sam prvo ptf da proverim.
Da, čak drugi dan posle davanja si malo kao "high", skoči ti energija.Ljudi lupaju razne gluposti, nema nikakvih posledica od davanja krvi, a čak je i dobro povremeno istočiti malo krvi....to se koristilo i kao način lečenja...
da..u srednjem veku., a čak je i dobro povremeno istočiti malo krvi....to se koristilo i kao način lečenja...
Osnova medicine je u praistoriji, a moderne u srednjem veku...da..u srednjem veku.
Iz ugla primaoca deluje prilicno jezivoPopunjavaš upitnik i neka pitanja su i te tematike.
Rizik za primaoca uvek postoji, pa i kada je HIV u pitanju. Nisam sigurna koliki je procenat ali da, jedan broj obolelih je i na taj način došao u kontakt sa virusom.
Svaki put imaš pregled i razgovor sa lekarom. Mene su jednom vratili jer sam bila suviše umorna.
Mene par puta poslali u kafeteriju na Transfuzilogiji da popijem 2 soka i dignem pritisak bio prenizakPopunjavaš upitnik i neka pitanja su i te tematike.
"Rizik za primaoca uvek postoji"Ta krv se i onako ne daje pacijentima, već se pravi plazma koja se pročisti od svega i zamrzne...
Tako je kako je. I meni je bilo, kada sam prvi put čula. Moj suprug je dugo godina radio sa obolelima od HIV-a i uvek sam se pitala od kud toliko dece i osoba koje nisu zaražene seksualnim putem. Odgovor koji sam dobila je bio poražavajući.Iz ugla primaoca deluje prilicno jezivo
Plazma se posebno donira, i to sam donirala par puta, drugačiji je proces skroz.Ta krv se i onako ne daje pacijentima, već se pravi plazma koja se pročisti od svega i zamrzne...
GoddamnTako je kako je. I meni je bilo, kada sam prvi put čula. Moj suprug je dugo godina radio sa obolelima od HIV-a i uvek sam se pitala od kud toliko dece i osoba koje nisu zaražene seksualnim putem. Odgovor koji sam dobila je bio poražavajući.
Primaoc je najčešće u takvom stanju da nema pojma ni da prima..Iz ugla primaoca deluje prilicno jezivo