Доналд Трамп расним коментарима разгневио скуп црних новинара код којих је гостовао

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1722480044910.png

Donald Tramp rasnim komentarima razgnevio skup crnih novinara kod kojih je gostovao

Donald Tramp rasnim komentarima razgnevio skup crnih novinara kod kojih je gostovao 1

Beta danas 00:21

Republikanski kandidat za predsednika SAD, bivši šef države Donald Tramp doveo je danas u pitanje rasnu pripadnost svoje verovatne protivkandidatkinje iz Demokratske partije Kamale Haris dok je govorio pred Nacionalnom asocijacijom crnih novinara u Čikagu, i taj skup je zato ubrzo postao napet i antagonistički.

Tramp je izneo tvrdnju da je Haris, prva obojena žena azijsko-američkog porekla koja je postala potpredsednica države, ranije isticala samo svoje poreklo iz Indije, ali ne i crnačko, s Jamajke.

„Nisam znao da je ona crna dok se pre nekoliko godina nije, eto, pretvorila u crnkinju, i sad želi da bude prepoznata kao crna. Pa, ne bih znao da l’ je ona Indijka ili je crna?“, rekao je Tramp na godišnjoj konvenciji Asocijacije.

Haris je pohađala Univerzitet Hauard, jedan od najznačajnih i istorijski najvažnijih koledža i univerziteta koje pohađaju crni Amerlamci, gde je bila i u „sestrinstvu“ studentkinja – crnkinja. Kao senatorka, bila je članica „Crnog kokusa“ Kongresa SAD i podržavala zakonske predloge svojih kolega čiji je cilj bilo jačanje glasačkih prava i politička reforma.

Tramp je više puta na rasnoj osnovi napadao svoje oponente i kritičare. Kada je počeo da se ističe među republikancima, propagirao je lažnu teoriju prema kojoj tadašnji predsednik Barak Obama – prvi crni šef američke države – nije rođen u SAD.

Tokom ovogodišnjih republikanskih nominacija za stranačkog predsedničkog kandidata Tramp je bivšu šeficu diplomatije u svojoj administraciji Niki Hejli, ćerku doseljenika iz Indije, sistematski nazivao „Nimbra“ ismevajući njeno puno rodno ime i prezime Nimarata Niki Randava.

Trampov nastup na godišnjem skupu novinarske asocijacije Afroamerikanaca ubrzo je postao usijan, pa se bivši predsednik posvađao s novinarkom Ej-Bi-Si Njuza (ABC News) i ocenio da je imala „vrlo neučitiv uvod“ u njegov govor: postavila mu je teško prvo pitanje o njegovim kritikama ljudi tamne kože i crnih novinara, njegovim napadima na crne tužioce i večerom koju je priredio u svom klubu na Floridi za jednog propagatora „nadmoći belaca“.

„Mislim da je ovo sramotno; došao sam ovde sa dobrim namerama. Volim crnu populaciju ove zemlje; učinio sam toliko za crnu polulaciju ove zemlje“, rekao je Tramp, i nastavio napad na ABC, TV mrežu za koju on traži da ne bude domaćin sledeće predsedničke debate, iako se ranije složio sa tim.

Tramp je ponavljao svoje lažne tvrdnje da ilegalni imigranti „preuzimaju crnačke poslove“, a kada ga je novinarka ABC-a, s kojom se sporečkao, upitala šta je to „crnački posao“, Tramp je odgovorio sa „bilo koji posao“ – što je izazvalo negodovanje u sali.

U jednom trenutku je rekao: „Bio sam najbolji predsednik za crnu populaciju od vremena Abrahama Linkolna“, a prisutni su mahom odgovorili uzvicima „Uaaa!“.

link

Потпредседница САД и de facto кандидаткиња за председницу САД испред демократа Camarade Kamala са свог митинга у Хјустону добро je одговорила 78-годишњем осуђеном криминалцу Деда Трумпу, рекавши да најстарији председнички кандидат у историји САД, који је пре неки дан побегао од теве дуела са њом, "изводи своју исту отрцану представу играјући на расне поделе." Camarade Kamala ће свакако да буде прва жена председница најмоћније силе света. А она знаде како се поступа са расистима, шовинистима и фашистима!!

Tramp je hteo da kaže da se Kamala setila da joj je majka sa Jamajke tek onda kada je postala kandidat za predsednicu SAD kako bi privukla glasove afroameričke populacije Pretpostavljam da joj je majka crnkinja sa Jamajke. Ja nisam stekao utisak da je Tramp rasista.

Pogledajte prilog 1587372

Donald Tramp rasnim komentarima razgnevio skup crnih novinara kod kojih je gostovao

Donald Tramp rasnim komentarima razgnevio skup crnih novinara kod kojih je gostovao 1

Beta danas 00:21

Republikanski kandidat za predsednika SAD, bivši šef države Donald Tramp doveo je danas u pitanje rasnu pripadnost svoje verovatne protivkandidatkinje iz Demokratske partije Kamale Haris dok je govorio pred Nacionalnom asocijacijom crnih novinara u Čikagu, i taj skup je zato ubrzo postao napet i antagonistički.

Tramp je izneo tvrdnju da je Haris, prva obojena žena azijsko-američkog porekla koja je postala potpredsednica države, ranije isticala samo svoje poreklo iz Indije, ali ne i crnačko, s Jamajke.

„Nisam znao da je ona crna dok se pre nekoliko godina nije, eto, pretvorila u crnkinju, i sad želi da bude prepoznata kao crna. Pa, ne bih znao da l’ je ona Indijka ili je crna?“, rekao je Tramp na godišnjoj konvenciji Asocijacije.

Haris je pohađala Univerzitet Hauard, jedan od najznačajnih i istorijski najvažnijih koledža i univerziteta koje pohađaju crni Amerlamci, gde je bila i u „sestrinstvu“ studentkinja – crnkinja. Kao senatorka, bila je članica „Crnog kokusa“ Kongresa SAD i podržavala zakonske predloge svojih kolega čiji je cilj bilo jačanje glasačkih prava i politička reforma.

Tramp je više puta na rasnoj osnovi napadao svoje oponente i kritičare. Kada je počeo da se ističe među republikancima, propagirao je lažnu teoriju prema kojoj tadašnji predsednik Barak Obama – prvi crni šef američke države – nije rođen u SAD.

Tokom ovogodišnjih republikanskih nominacija za stranačkog predsedničkog kandidata Tramp je bivšu šeficu diplomatije u svojoj administraciji Niki Hejli, ćerku doseljenika iz Indije, sistematski nazivao „Nimbra“ ismevajući njeno puno rodno ime i prezime Nimarata Niki Randava.

Trampov nastup na godišnjem skupu novinarske asocijacije Afroamerikanaca ubrzo je postao usijan, pa se bivši predsednik posvađao s novinarkom Ej-Bi-Si Njuza (ABC News) i ocenio da je imala „vrlo neučitiv uvod“ u njegov govor: postavila mu je teško prvo pitanje o njegovim kritikama ljudi tamne kože i crnih novinara, njegovim napadima na crne tužioce i večerom koju je priredio u svom klubu na Floridi za jednog propagatora „nadmoći belaca“.

„Mislim da je ovo sramotno; došao sam ovde sa dobrim namerama. Volim crnu populaciju ove zemlje; učinio sam toliko za crnu polulaciju ove zemlje“, rekao je Tramp, i nastavio napad na ABC, TV mrežu za koju on traži da ne bude domaćin sledeće predsedničke debate, iako se ranije složio sa tim.

Tramp je ponavljao svoje lažne tvrdnje da ilegalni imigranti „preuzimaju crnačke poslove“, a kada ga je novinarka ABC-a, s kojom se sporečkao, upitala šta je to „crnački posao“, Tramp je odgovorio sa „bilo koji posao“ – što je izazvalo negodovanje u sali.

U jednom trenutku je rekao: „Bio sam najbolji predsednik za crnu populaciju od vremena Abrahama Linkolna“, a prisutni su mahom odgovorili uzvicima „Uaaa!“.

link

Потпредседница САД и de facto кандидаткиња за председницу САД испред демократа Camarade Kamala са свог митинга у Хјустону добро je одговорила 78-годишњем осуђеном криминалцу Деда Трумпу, рекавши да најстарији председнички кандидат у историји САД, који је пре неки дан побегао од теве дуела са њом, "изводи своју исту отрцану представу играјући на расне поделе." Camarade Kamala ће свакако да буде прва жена председница најмоћније силе света. А она знаде како се поступа са расистима, шовинистима и фашистима!!

Izgleda da tabloid Danas treba da pronadje nekoga ko razume Engleski.
Naime Trump u intervju nije absolutno nicim pokazao da je rasista.

Nesto sam skoro gledao , pa ti crnci nisu normalni....znaci ajd razumem u pocetku , ali ono N nasilje i dozvola da oni to izgovaraju a da drugi ne smeju , je apsurd i razne kazne kad se pevaju pesme ako si belac...to je takodje apsurd, i jos neka ponasanja to je sve doliko pomereno , kao kod nas feminacisti....ista glupost...

Nema vise veze to kod njih za crncima kao ni kod nas sa postovanjem zena, nego prelazi u suprotnost skoro da postaje problem, kao i kod nas ponasanje prema zenama...totalno druga grupa ljudi sad izbegava zene...ne oni koji ih mrze niti oni koji ih kinje niti oni koji ih smatraju nizim bicima, ti se jos super slazu sa njima...odigraju one poteze koji seksualno gode zenama i cao djaci...

Jeste da je to malo ali malo preostro, ali tako je to kad se uvede preterivanje, onda i reakcija postaje naglasena...
Sta da vam pricam i ovde na forumu slicna patnja..

Grub je Tramp , to jeste sigurno....neotesan, ali ako se postavi pitanje, ugladjena smrdljiva politicarka i neotesani tramp ...hmmmm, do sada je uvek bilo jaoj kad su bile te ugladjene kobajagi dame a smrdljive na sve strane.....

A šta očekuješ od njih? Bolje reći od američkih medija od kojih su to preuzeli.

1722491884916.png

Trump: Harris je odjednom postala crnkinja prije par godina

DONALD Trump je jučer na konvenciji doveo u pitanje rasni identitet demokratske protukandidatkinje Kamale Harris. Kazao je kako je donedavno naglašavala svoje azijsko-američko podrijetlo, a zatim odjednom postala crnkinja. "Nisam znao da je crnkinja sve do prije nekoliko godina kada je odjednom ‘pocrnjela’. Sada želi da je drugi doživljavaju kao crnkinju. Pa sada ne znam - je li Indijka Ili je crnkinja?" rekao je Trump na konvenciji Nacionalne udruge crnih novinara u Chicagu.

California-Attorney-General-Kamala-Harris.jpg

01. kolovoza 2024.

Harris je odmah reagirala na Trumpove izjave i kazala da se radi o "već viđenoj predstavi". "Američki narod zaslužuje bolje. Zaslužujemo vođu koji shvaća da nas razlike ne dijele, da su one bitan izvor naše snage", kazala je na sastanku crnačkog sestrinstva Sigma Gamma Rho u Houstonu, a prenosi BBC.

Roditelji su porijeklom iz Indije i Jamajke​

Harris je prva crna i azijsko-američka potpredsjednica. Njeni su roditelji porijeklom iz Indije i Jamajke. Pohađala je Sveučilište Howard, povijesno crnačko sveučilište, i pridružila se pretežno crnačkom sestrinstvu Alpha Kappa Alpha.

Ovo nije prvi put da je Trump napao svoje protivnike na temelju rase. Lažno je optužio Baracka Obamu, prvog crnog predsjednika, da nije rođen u SAD-u.

1722492782230.png

Također je napao bivšu veleposlanicu u UN-u i svoju republikansku protukandidatkinju Nikki Haley lažno tvrdeći da ona ne može biti predsjednica jer njezini roditelji nisu bili američki državljani kad se rodila.

Trump: Pala je na pravosudnom ispitu​

Bivši američki predsjednik je tijekom rasprave, uz postavljanje pitanja o rasi, kritizirao i pravnu karijeru Harris, rekavši da je pala na pravosudnom ispitu na početku svoje karijere. Njegovi su komentari izazvali žamor među publikom.

"Samo vam iznosim činjenice. Ona nije položila pravosudni ispit i nije mislila da će ga ikada položiti. Ne znam što se kasnije dogodilo, možda ga je prošla", rekao je.

Harris je diplomirala na Pravnom fakultetu u San Franciscu 1989. New York Times piše da nije u prvom pokušaju prošla pravosudni ispit, ali da ga je položila u drugom. Državna odvjetnička komora Kalifornije navodi da ispit obično prolazi manje od polovice onih koji mu pristupe.

А како би било да ти научиш српски јер се називи језика у реченици пишу малим словом :lol:

"Majka Kamale Haris bila je Indijka, a njen otac je Jamajčanin i oboje su emigrirali u Sjedinjene Američke Države."

"Ona je uvek bila indijskog porekla i sama je promovisala indijsko nasledje, a sada želi da bude poznata kao crnkinja. Pa ne znam da li je Indijka ili je crnkinja."

https://www.b92.net/info/svet/45121/tramp-nije-mi-jasno/vest

Donald Tramp jexna jedan provokativan način hteo da kaže da se Kamala seti ko je i šta je kada joj to u karijeri zatreba.

To verovatno jeste tacno.

Kao sto se Tramp u poslednjih 8 godina setio da je u stvari konzervativac, a do tada je bio bas liberalan tip iz Njujorka.

Sada odjednom, on je glas one nize klase konzervativaca iz Misisipija i Tenesija.

To verovatno jeste tacno.

Kao sto se Tramp u poslednjih 8 godina setio da je u stvari konzervativac, a do tada je bio bas liberalan tip iz Njujorka.

Sada odjednom, on je glas one nize klase konzervativaca iz Misisipija i Tenesija.
Pa to su uverenja a ona se menjaju, i ja sam ranije bio liberalan pa sam sad više konzervativniji. Ranije sam mnogo više verovao u teorije zavere ali sada dosta manje. Ovde govorimo o poreklu Kamale Haris a poreklo je nepromenjiva kategorija.

Pa to su uverenja a ona se menjaju, i ja sam ranije bio liberalan pa sam sad više konzervativniji. Ranije sam mnogo više verovao u teorije zavere ali sada dosta manje. Ovde govorimo o poreklu Kamale Haris a poreklo je nepromenjiva kategorija.

Ne znam šta je tu tako čudno, što više ulaziš u fokus javnosti, to se iskopava više informacija, kako pozitivnih tako i negativnih.

А како би било да ти научиш српски јер се називи језика у реченици пишу малим словом :lol:

U pitanju je nesporazum. Da bi ti razumeo to je napisaono po pravilima tvog Bosnjackog jezika
u kome nema pravila.
:D

Ne znam šta je tu tako čudno, što više ulaziš u fokus javnosti, to se iskopava više informacija, kako pozitivnih tako i negativnih.
Pa ja se ne čudim nego forumašu sa kime se dopisujem nisu neke stvari jasne. Za Trampa se vezuju razne kontroverze koje mogu a i ne moraju biti tačne iz njegovih mlađih dana, danas je on miran porodičan čovek oženjen Melanijom i otac i deda.

Back