Donald Tramp oko sebe okuplja tim koji će razbesneti Kinu

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
83.410

Donald Tramp oko sebe okuplja tim koji će razbesneti Kinu​

1730799522-28f3e4db42554df39923d30ee62af4fa-0-368f1502967c417d972921c20e68749a-750x500.jpg
Donald Tramp Foto:BETAPHOTO/AP Photo/Carlos Osorio

Sudeći po izborima koje Donald Trump pravi za ključne pozicije u svojoj novoj administraciji, jasno je da će buduća politika SAD prema Kini biti vođena oštrim i čvrstim stavovima. Kao savetnika za nacionalnu bezbednost, Trump planira da imenuje kongresmena Majka Volca, koji je poznat po svojoj kritici kineskog uticaja u azijsko-pacifičkom regionu i zalaganju za američku vojnu spremnost u slučaju sukoba u toj oblasti. Međutim, mnogi koji će biti u Trampovoj administraciji imaju slične stavove.

Volc, bivši savetnik Bele kuće i Pentagona, ponovo je izabran za predstavnika istočno-centralne Floride, a karijeru je započeo kao „Zeleni beretka“ sa više borbenih misija u Avganistanu, gde je odlikovan sa četiri Bronzane zvezde. Tokom administracije Džordža Buša, služio je kao direktor politike u Pentagonu, a radio je i kao savetnik za antiterorizam pod bivšim potpredsednikom Dikom Čejnijem. Po povlačenju SAD iz Avganistana 2021. godine, Volc je pozvao predsednika Bajdena da obnovi vojne operacije u regionu zbog nesigurnosti koja je usledila.

Takođe, Trump razmatra senatora Marka Rubija za mesto državnog sekretara, čime dodatno signalizira odlučnost prema kineskoj politici.

Rubio, dugogodišnji kritičar Kine u Senatu, poznat je po inicijativama usmerenim na ograničavanje kineskog ekonomskog i tehnološkog uticaja, uključujući njegovu podršku blokiranju prodaje američkih tehnologija kompanijama kao što su TikTok i Huawei.
Uz Volca i Rubija, Trump je predložio i guvernerku Južne Dakote, Kristi Noem, za sekretarku za unutrašnju bezbednost. Noem se takođe pokazala kao oštar zagovornik politike koja daje prednost američkoj sigurnosti, a njeno imenovanje signalizira jaču zaštitu nacionalne bezbednosti od inostranih uticaja, uključujući Kinu.

https://nova.rs/vesti/svet/donald-tramp-oko-sebe-okuplja-tim-koji-ce-razbesneti-kinu/

Srbima ne smeta ovo zaoštravanje sa Kinom ako bude mira sa Rusijom. Neće ići pesma Kina, Rusija ne treba nam unija nego Amerika, Rusija ne treba nam unija.

Надстрешница у Новом Саду пала је као Камала.

Имал' шансе да се Трампу Српство обрати за надокнаду материјалне и нематрејалне штете од Кинeза ?

На крају крајева Трамп је заузд'о АВа и спасио Србље од СНС пошасти

zeleznica-stanica-srusena-novi-sad.jpg
Vule_665x940

Poslednja izmena:
Trump jedino što okuplja oko sebe su poslušnici koji će klimati glavom na sve njegove ideje... nešto kao SNS avantura...
Ja mislim da gresite....Nije Trump ljubitelj cankoliza po prioritetu, nego gratis, tek posle strucnosti .....tako da nece biti tako kako mislite...
Samo da ne pretera, ali ojacace on bezbednost spoljne politike USA....

Mator jeste....to je nekad zeznuto , ja ne razumem matorce kad pocnu da glupetaju...
Ali kulturno pitam...ima onih koji su samo orginalni...

Sta vele kremljobotici na ovo?
Njima odgovara Trump....jer tramp ce da gleda da priblizi ili ublazi svaki sukob sa Rusijom...ne zbog zorta, nego sto mu treba izvor sa kojim moze da trguje, i treba mu balans prema kini...a ne da sabija ruse uz kinu....to mi jos uvek nije jasno ko u usa moze da da zeleno svetlo za takvu operaciju....to je suluda strateska odluka...nista gore nije moglo da se uradi....
A putin je budala ako ne pridje malo mekse i odradi trgovinske dilove sa amerima, a ne da ih gleda kao isto sto je bilo prethodno vreme..
Svejedno sta se prica oko izraela...tu mogu i da budu ostrije reci izmedju usa i rusije, a da se to ne treba uzimati ozbiljno....to je prica bliskog istoka, a ne usa Rus buduci odnosi..

Trampovi eventualni ustupci Rusima ce imati visoku cenu. Distanciranje od Kine cak i nije glavna stavka.
tu cenu cete vi da platite, europa, mi cemo samo da nahuskamo ruse, jer ne uplacujte u nato, tj samo mi ameri placamo

koji ste vi somovi, i jos nista niste ukapirali - pare na sunce ili izlazimo iz nafo patke
Gradjanski rat u USA je neizbezan.
mnogo gledas filmove
si vido dolar kako je ojacao?
si vido maska preko noci +25%
kakav rat? vi cete da ratujete, a mi cemo samo da brojimo pare, ali ne damo vise zelenskom, eno sada mu daje vucic, oce aljek da vi budete kao amerika

Невиђен скандал: Вучић дао паре грађана Србије за исплату пензија у Украјини!?!

Poslednja izmena:
tu cenu cete vi da platite, europa, mi cemo samo da nahuskamo ruse, jer ne uplacujte u nato, tj samo mi ameri placamo

koji ste vi somovi, i jos nista niste ukapirali - pare na sunce ili izlazimo iz nafo patke

Дакле, само дају више пара и Амери остају водећа сила НАТО патка?

То је, управо, оно што Европи треба. Купиће Америку већим издвајањем за војску.

Дакле, само дају више пара и Амери остају водећа сила НАТО патка?

То је, управо, оно што Европи треба. Купиће Америку већим издвајањем за војску.
aha sad posle decenija postojanja nafoa - kasno marko na kosovo stize, sada ce imati carinski rat

kako mislis umesto 2 da daju 2,5 posto ili 3 bdp-a?
jel ti shvatas da tramp ide sa 20 sa 30, sa 60% carinama, samo ce da lupa procente, nema slobodne trgovine, idemo na protekcionizam svako za sebe, i ko je jaci TLACI

nafo se ukida, kakav nafo i 2 ili 3 posto, sta je sa tobom? ruje ce vas razguziti sada, a mi ameri cemo to isto ali sa carinama, ne ukrajhinu nego celu eu cemo da damo rusima ako treba

znaci i mercedes i oni vageni iz meksika, lupamo carine do iznemoglosti, a ne da drugi zive na racun amerike, kraj bajke, sledi budjenje, UPROPASTICEMO SA TRAMPOM svetsku ekonomiju to je MAGA plan, svet ce da kupuje nasu robi, a mi svetsku i necemo bas, moramo da se izjednacimo, kresemo sve deficite, sa svima, i sa eu i sa kinom... svi se vi razvijate na nas racun, vise nema, tramp je rekao DOSTA.

Poslednja izmena:
aha sad posle decenija postojanja nafoa - kasno marko na kosovo stize, sada ce imati carinski rat

kako mislis umesto 2 da daju 2,5 posto ili 3 bdp-a?
jel ti shvatas da tramp ide sa 20 sa 30, sa 60% carinama, samo ce da lupa procente, nema slobodne trgovine, idemo na protekcionizam svako za sebe, i ko je jaci TLACI

nafo se ukida, kakav nafo i 2 ili 3 posto, sta je sa tobom? ruje ce vas razguziti sada, a mi ameri cemo to isto ali sa carinama, ne ukrajhinu nego celu eu cemo da damo rusima ako treba

znaci i mercedes i oni vageni iz meksika, lupamo carine do iznemoglosti, a ne da drugi zive na racun amerike, kraj bajke, sledi budjenje

Молим те да своје влажне снове не преносиш на Крстарица форум.

Трампара удара царине нелојалним играчима, у овом случају Кини.

Наравно да неће бити никаквог нестанка НАТО патка. Трамп тражи да све чланице плаћају свој део обавеза, а не да главни финансијски терет буде само на Америци.

Не знам нашто се палите? Трамп је већ имао 4 године и показао је свој рад. У наредне четири године ће бити исто то, само за нијансу боље и квалитетније.

Молим те да своје влажне снове не преносиш на Крстарица форум.

Наравно да неће бити никаквог нестанка НАТО патка. Трамп тражи да све чланице плаћају свој део обавеза, а не да главни финансијски терет буде само на Америци.
to je pricao za vreme 1. mandata, sada su se stvari promenile, igri je dsao kraj - ukapiraces, veruj mi
Не знам нашто се палите? Трамп је већ имао 4 године и показао је свој рад. У наредне четири године ће бити исто то, само за нијансу боље и квалитетније.
kada neko otvori temu, pricacemo opet, ali ti se varas, tramp udara evropi carine, pa meksiku itd ,... a za kinu se zna od ranije
procitaj ceo tekst, pa se vrati, evo ti odlomak samo:

Царине су се „вратиле у игру“ 2017-2021. током председничког мандата Доналда Трампа, који их је усвојио у настојању да ревитализује америчку производњу и да се супротстави ономе што САД сматра непоштеном трговинском праксом Кине (али и неких савезника). Бајден је задржао тренд.

Будући да Трамп верује да је протекционизам од суштинског значаја за амерички просперитет, све што Америка увози могло би већ од наредне године бити оцарињено по стопи од 10-20%, са изузетком Кине, на чију би се робу плаћала царина од чак 60% (аутомобили из Мексика били би оцарињени са 100% или 200%).

У односу на тренутни ниво ефективних царина који примењује САД, наметање таквих царина била би радикална промена. Тренутно, за увозну индустријску робу, која по вредности чини 94% увоза робе у САД, земља има просечну царинску стопу (пондерисану трговином) од 2%. Према анализи „Bloomberg Economics“, Трампови предлози тарифа „довели би просечне америчке намете изнад 20%, ниво који није виђен од почетка 20. века“.

sa procecna 2% na 20%!!!

Eкономска обећања Доналда Трампа – шта чека Сједињене Државе, а шта остатак света

Аутократа је јер се бори против woke дебилизма.
ma pusti ih neka kmece samo
Не знам нашто се палите?
svi vi koji ste u usta uzeli :duboka drzava" se palite, to uopste ne postoji, kakva duboka drzava, sta je to, neka fantomska organizacija, sekta, kult, teorija zavere? paljevine ste svi, dolazi budjenje, ali vi i dalje ne razlucuje sta vas mi trampisti lozimo,a sta je zaista istina - ovoi za carine je istina, samo se nadaj da je su samo za kinu
i eu, i meksiku i to maksimalne, a kini ne toliko velike, sa kinom moramo doooobro da odmerimo

Poslednja izmena:

Back