Don Vinko Sanader crkveno-politicki mafijas!!

draksson

Iskusan
Poruka
5.667
Prosto sam iznenadjen da je jedan skromni katolicki prelat osumnjicen za proneveru novca. z:shock:
Kaze novac koji su mu nasli na privatnom racunu potice od dobrovoljnih priloga parohijana :zcool:
Strasno koja sprega crkve i politike u kriminalu!!


Don Vinko Sanader: Ne držim Ivove pare


Don Vinko Sanader negira tvrdnje da drži 405.000 evra svog brata, bivšeg hrvatkskog premijera, koji je pod istragom zbog korupcije.

v194938p0.jpg

Braća Sanader (arhivska fotografija)
Brat bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera, katolički sveštenik Vinko Sanader iz Solina, negirao je da je na njegovim bankovnim računima nađeno tri miliona kuna, odnosno oko 405.000 evra u različitim valutama, a da je deo nađen i u gotovini.

Novac je u vlasništvu župe (parohije) i iznos je znatno manji, naveo je Vinko Sanader u saopštenju za medije i dodao da ne zna da li je iko proveravao račune u banci.

"Ako je to radio neko iz nadležnih organa po ovlašćenju sudskog rešenja, onda je mogao videti da se ne radi o pomenutoj svoti, nego o manjoj, i to u vlasništvu župe Gospe od Otoka u Solinu koja račune u banci ima već više od dvadeset godina, koji su duže vreme oročeni, a ja sam kao župnik opunomoćen za upravljanje tim novcem", piše u izjavi.

O svoti novca koji se nalazi na računu u vlasništvu župe i upravljanju njime, upoznat je i Nadbiskupski ordinarijat (kabinet, uprava) u Splitu jer smo mi župnici dužni da dajemo godišnje izveštaje o poslovanju župe, naveo je Vinko Sanader.

Prema pisanju "Jutarnjeg lista", koji se pozvao na informacije iz crkvenih krugova, Vinku Sanaderu su istražioci našli oko 405.000 evra na različitim računima, a deo je bio u gotovini.

Novac je nađen na iznenađenje dela visokih crkvenih krugova, u okviru temeljne provere finansijskog stanja svih članova porodica Ive Sanadera, nakon pokretanja istrage protiv bivšeg premijera u slučaju "Fimi-medije", agencija preko koje su izvlačene pare iz dražvnih preduzeća i ministarstava.

Niko od nadležnih organa još ne tvrdi da je taj iznos na bilo koji način povezan s kriminalnim delima Ive Sanadera, ali svakako postoji jasna potreba da se utvrdi poreklo pomenutog novca koji je bio deponovan u različitim valutama, piše "Jutarnji list".

S obzirom na dosadašnje nalaze iz istrage i načine na koje je Ivo Sanader raspolagao golemim količinama gotovine, skrivene pod različitim imenima bližih i daljnjih članova familije, postoji opravdana sumnja da bi i taj novac, ili barem njegov deo, mogao biti povezan s Ivom Sanaderom, piše list i dodaje da je čudno što Vinko Sanader raspolaže tolikom količinom gotovine o kojoj crkveni vrh nije imao nikakvih informacija.

Teško je zamisliti da su vernici bili tako darežljivi iako se, potpuno ne odbacuje ta mogućnost, ali ne bi trebalo čuditi ako se otkrije da je i Vinko Sanader, kao i drugi iz bližeg okruženja bivšeg premijera i šefa HDZ-a, bio sastavni deo porodične organizacije za skrivanje i deponovanje otuđenog novca.

(Tanjug)
http://www.mondo.rs/s194938/ex-YU/Don_Vinko_Sanader-_Ne_drzim_Ivove_pare.html
 
Crkveni sud tvrdi: Don Vinko Sanader nije nikakav bludnik

Don Vinka Sanadera, župnika župe Gospe od Otoka u Solinu, prijavljujem Nadbiskupijskom ordinarijatu poradi bludničenja s mojom devetnaest godina mlađom suprugom!
Glavna je to optužba najnovijeg skandala koji je objavio jedan hrvatski tjednik prema navodima iz deset stranica duge prijave koju je ljutiti, inače u članku neimenovani muž, uputio Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Zabranjena misa
Prema istom navodu, cijeli Solin je znao za bludne radnje, don Vinko je ljubavnici kupio i stan kako bi mogli nesmetano uživati, a sve se to događalo prije više od desetak godina. Bijesni muž je ujedno, prema navodima iz sporne prijave, don Vinka Sanadera tužio i Crkvenom interdijecezanskom sudu prvog stupnja u Splitu i tražio da mu se zabrani govoriti misu.

Sud je odbacio sve optužbe. Kako se dalje navodi, muž je poslao još tri predstavke Crkvenom interdijecezanskom sudu drugoga stupnja u Splitu...

Međutim, kako doznajemo iz izvora bliskog spomenutim sudovima, prijave su čista izmišljotina i laž, te se nikakav proces protiv don Vinka Sanadera nije vodio. Oni pak koji malo bolje poznaju don Vinka Sanadera kazali su nam kako je optužba smiješna iz jednostavnog razloga – naime, oklevetani župnik dovoljno je mudar da kada bi se i upuštao u bludne radnje, sigurno ne bi to pokazivao na tako javan i sablazan način “da cijeli Solin to zna”, kako stoji u navodnoj prijavi.

Dan grada
Nadalje, crkvenim je krugovima indikativno to što optužba protiv don Vinka, koji je u srpnju obilježio 25 godina svećeništva, dolazi u vrijeme priprave “najvažnijeg” blagdana za župu Gospe od Otoka - Male Gospe (8. rujna, utorak), a koji Solin ujedno slavi i kao Dan grada. Tada nekoliko tisuća vjernika sudjeluje u raznim manifestacijama koje traju po nekoliko dana: procesiji, misama – koje se održavaju nekoliko puta dnevno, koncertima, prigodnim programima...

Ujedno, župnik don Vinko je zauzet i obvezama oko izgradnje nove crkve u Solinu, čiji je nacrt nedavno predstavljen javnosti.

Crkva se planira graditi pokraj marijanskog svetišta, i to na prostoru od tisuću i petsto četvornih metara, dok bi se pokraj nje, na dodatnih tisuću kvadrata, gradio pastoralni centar.

Do trenutka objave ovoga članka, do don Vinka Sanadera nismo uspjeli doći.

SAŠA HORVAT
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...Type/ArticleView/articleId/68873/Default.aspx
 
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vjernici-se-odricu-crkve-vatikan-zemlja-s-najvise-prekrsaja-na-svijetu/533459.aspx
...
Katolička crkva u Njemačkoj prolazi kroz svoje najgore dane. Najveći broj vjernika odriče se Crkve zbog pedofilije i korupcije u svećeničkim redovima. Od 1995. godine je u Njemačkoj više od 90 svećenika i laika osumnjičeno za seksualna zlostavljanja.
...
Epruveta s papinom krvlju relikvija u crkvi u Poljskoj

Nedugo nakon beatifikacije koja je najavljena za 1. svibnja, u jednoj poljskoj crkvi će biti izložena epruveta s krvi bivšega pape Ivana Pavla II. Postavljanje relikvije je najavio vođa centra koji nosi papino ime, Piotr Sionko koji je dodao da će epruveta biti ugrađena u oltar jedne crkve u Krakovu.
***********************************

Какве ови везе имају са Хришћанством? Папска религија и Хришћанство су као небо и земља.
 

Back
Top