Becky Thatcher
Domaćin
- Poruka
- 3.587
Ja definitivno imam problem. Mrzim da mi neke tamo tete diraju stvari.
ja jok - ako će da ih operu i vrate na mesto, definitivno finansijski podržavam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

, али то ћу да средим за сат времена, само кад се одважим), а није ни све претерано педантно. Мислим да је мој стан један пријатан кутак. 
uh...ja onda nikada ne bih legala!
Salim se, dok sam zivela sama, kuca mi je bila bombonica, jer nikad nisam bila kod kuce pa nije imao ko da pravi nered. Onda sam se udala...i tu je nastao problem. Mrzim ormane, pa sve stvari kojih sad ima bar 3 puta vise fluktuiraju po stolicama i foteljama a da ne zaboravimo coskove. MM je 10 puta gori morz od mene, strasno koliko mu elementarni red nije bitan, a koliko voli police sa knigama i CDovima.
Dete puzi, pa podove brisem dva puta dnevno jer moram, kupatilo volim da je cisto, a;i da se ne lazemo, kod mene u kuci nema reda. Kad malo bolje razmislim, fali mi jos 10 sati dnevno viska, ovako vise volim da pred spavanje odgledam film.

..u nashoj chetvorochlanoj familiji ima chetiri domacice, dve mushke i dve zenske,
dve punoletne i dve maloletne..
..posao se deli prema raspolozivom vremenu, sklonostima ili prema hitnosti samog posla..
..vazno mi je da je chisto, mada se, naravno, deshava da
dve nedelje niko ne pipne krpu ili usisivach, kada smo svi u nekoj trci..
..manje mi je vazan apotekarski red, iako shizim kada trazim neshto shto nije na svom mestu,
pa ga pronadjem ko zna gde..
..nameshtaj i ostalo nam je light varijanta, pa se zachas promeni cela kuca..
..ludim od sitnica koje se skupljaju po fijokama i policama, korpicama i kutijicama,
i chesto pravim generalno bacanje svega shto chuchi duze vreme i ne sluzi nichemu..
(..i onda obavezno za dva dana zatreba bash to neshto bacheno..)..mm je zaludjenik za ribanje kupatila i kuhinje, mora da isproba svako "novo" sredstvo....ja nemam takvih opsesija..
![]()

Kakave smo zapravo domaćice?
Da li su vam kuće čiste i uredne uvek .... ili vam je higijena na nekom petom mestu (ima takvih, morate priznati) .... Da li je vaša kuća ogledalo vašeg karaktera ili ste uredjivanje iste prepustili nekom drugom ..... Koliko vodite računa o tome da sve bude pod konac sredjeno i da izgleda kao u časopisu ... ili koliko dopuštate da vaše kuće budu prepune nekih potrebnih i nepotrebnih stvari/sitnica sa kojima ni sami ne znate šta ćete?
Da li volite da obnavljate nameštaj, tepihe, zavese ... ili ste od onih koje kupe jednom za svagda (metaforično rečeno).... ili ste od onih koje su se uselile u već ''napunjen'' stan ''svekrvinim'' starim stvarima i ništa od tada niste promenili ''kako je tako je''
Koje delove svoje kuće najviše volite?
Da li smatrate da su odraz dobre i uredne domaćice ... lepo i uredno kupatilo i kuhinja?
Ja sam npr. od onih kod kojih stan izgleda kao iz časopisa i uvek sve mora da bude na svom mestu .... Ne mislim da je ovo baš za hvalu (zato što je to osobina opsesivnih ljudi), ali da lepo izgleda - izgleda. Osoba sam koja non stop nešto menja, unosi novine, farba, kupuje ......
Smeta mi strašno kada udjem u neki prostor gde je sve natrpano, neuredno ili kada se u kući oseća neki specifičan ''vonj'' koji nastaje usled vlage ili ne provetravanja. Obožavam da vidim kreativno odradjene stanove - ustvari obožavam da otkrijem kreativnu ''domaćicu'' .... kada vidim da se neko bavi prostorom u kome živi ....kada neko uživa u prostoru u kome živi.

Da li su vam kuće čiste i uredne uvek .... ili vam je higijena na nekom petom mestu (ima takvih, morate priznati) .... Da li je vaša kuća ogledalo vašeg karaktera ili ste uredjivanje iste prepustili nekom drugom ..... Koliko vodite računa o tome da sve bude pod konac sredjeno i da izgleda kao u časopisu ... ili koliko dopuštate da vaše kuće budu prepune nekih potrebnih i nepotrebnih stvari/sitnica sa kojima ni sami ne znate šta ćete?
Da li volite da obnavljate nameštaj, tepihe, zavese ... ili ste od onih koje kupe jednom za svagda (metaforično rečeno).... ili ste od onih koje su se uselile u već ''napunjen'' stan ''svekrvinim'' starim stvarima i ništa od tada niste promenili ''kako je tako je''
Da li smatrate da su odraz dobre i uredne domaćice ... lepo i uredno kupatilo i kuhinja?
.

), opremila kuhinju (serpe, lonci i slicno - volim da kuvam), kupila novi krevet i dusek, dovukla gomilu biljaka i napokon kupila velike police sa knjigama da se ne vuku po kutijama po obicaju.
, pretrpanost, plasticno cvece, knjige na metar, amaterske slike, kozne sofe i fotelje, kineski tepisi, fikusi, plisane igracke a da nisu decje, teske zavese, cipkane zavese, bilo kakve zavese ustvari....joj kolika lista. 

Ja sam npr. od onih kod kojih stan izgleda kao iz časopisa i uvek sve mora da bude na svom mestu .... Ne mislim da je ovo baš za hvalu (zato što je to osobina opsesivnih ljudi), ali da lepo izgleda - izgleda. Osoba sam koja non stop nešto menja, unosi novine, farba, kupuje ......
Smeta mi strašno kada udjem u neki prostor gde je sve natrpano, neuredno ili kada se u kući oseća neki specifičan ''vonj'' koji nastaje usled vlage ili ne provetravanja. Obožavam da vidim kreativno odradjene stanove - ustvari obožavam da otkrijem kreativnu ''domaćicu'' .... kada vidim da se neko bavi prostorom u kome živi ....kada neko uživa u prostoru u kome živi.

Нисам нека домаћица.
А шта значи бити домаћица?
Волим да кувам и да правим колаче, остало не подносим.
... Ne tangiram se...
.... lik nevidjeni.
.... i tako mojoj Ivani to dosadilo ... blamirala je keva pred prijateljima ... uhvati jedan dan i iseče resice .....
... e tek tu nastaje drama 

Ima stvari kojih se grozim - regali, miljei. gobleni, vitrine, porcelanske figure, tapisoni, tapete, kristalne vazne, lusteri, "stilski" namestaj - Lujevi, pretrpanost, plasticno cvece, knjige na metar, amaterske slike, kozne sofe i fotelje, kineski tepisi, fikusi, plisane igracke a da nisu decje, teske zavese, cipkane zavese, bilo kakve zavese ustvari....joj kolika lista.
![]()

Ja sam u stvari super domaćica jer imam još boljeg domaćina. Sve delimo, pa i spremanje stana. Uvek vikendom. A nekad me iznenadi, pa on to obavi subotom pre podne sam, dok sam ja na poslu. Ja dođem kući, a ono sve blista i čeka me kafa na stolu. Kaže: "Ja sve obavio da imamo vremena da uživamo".
Mislim, super sam domaćica![]()
Pre udaje, posla, i najbitnijeg DETETA, bila sam perfekcionista...sada...nerviram se kada ima prasine, kada nije usisano, kada su mi kuhinja i kupatilo u haosu, ali nemaaaaaaam vreeeemeeeeenaaaa...avaj!!!! Ako stignem generalno u dve sedmice da ocistim, to je luda sreca...peglanje vesa prezirem, pa se nagomila, a onda...nervoza do bola...i tako...
Sve u svemu volim da je uredno i cisto, u normalnim granicama.![]()
Eh, da....dok ne dodje dete imas vremena da se bakces sa svim i svacim, iako sam u tom periodu isto smatrala da nemam vremena ni za sta. Tek sad vidim koliko nemam ni vremena ni snage. Postalo mi je nebitno. Zidove sam okrecila u super jarke boje, svaku prostoriju u drugu boju i to mnogo vadi stvar. Imam velike planove za dalje uredjenje dnevne sobe ali se onda setim da cu mozda imati poterebu da se selim, pa odustanem.
Nego, prevazisla sam mucninu prema pipanju mojih stvari od strane nekih tamo teta...i sto mi je sad cistooooooo!

Da ti kazem iskreno, zavidim ti...ja ne podnosim ni kad mi svekrva (a ona je nasa...donekle) slaze i pegla ves, ili pere sudje i sl...a kamo li neka tamo nepoznata teta...
![]()

Нервира ме оно "шта је жена по занимању - домаћица је"... Па свака жена је домаћица, била она адвокат или баба сера. Варјача те чека кад тад
Нормално је поспремити кућу да не буде свињац али не могу да схватим људе који буквално падају у кому ако им се нешто малчице испрља, као да се срушио стан. На шта људи губе своје драгоцене живце?
И једна мала сличица...![]()
![]()

Нервира ме оно "шта је жена по занимању - домаћица је"... Па свака жена је домаћица, била она адвокат или баба сера. Варјача те чека кад тад
Нормално је поспремити кућу да не буде свињац али не могу да схватим људе који буквално падају у кому ако им се нешто малчице испрља, као да се срушио стан. На шта људи губе своје драгоцене живце?
И једна мала сличица...![]()
![]()