Bjankilina
Ističe se
- Poruka
- 2.082
Komsinica sa kojom se druzimo redovno radi zadatke sa svojom decom. E, sad, ona je, mogu slobodno reci, osrednje obrazovana, nema zavrsenu srednju skolu. Nije glupa, daleko od toga, ali nema skoro nikakvu formalno obrazovanje. I ono sto primećujem je da tera decu ( koja takodje nemaju kapacitet za neke vece uspehe) da odlicno odradjuju skolske zadatke, iako su jako spori u resavanju istih. Svaki domaci radi sa njima po 2 sata, na kraju im resi zadatke i klinci onda jos manje znaju, tipa dete prvi razred ne zna osnove sabiranja i oduzimanja, sto se vidi tek na kontolnom, jer svaki domaci ona maltene uradi umesto njih. Ja sam misljenja da se sa decom ne radi domaci, ja sam bila odlican djak, a niko sa mnom nikada nije ucio. Znalo se da je to moja obaveza, sto bi rekli matorci : ja sam svoju skolu zavrsio. Sta vi mislite o ovom pomodarstvu? Da li su deca postala nas licnu projekat ili ih treba pustiti da se sami bore za svoje mesto u zivotu, pa samim tim i u skoli? Moja cerka krece sledece godine i ostajem pri tome da ce svoje zadatke resavati sama. Naravno, pomoci cu, ako se zbuni, ali nikako da radim umesto nje. Ako ne zna, neka dobije losiju ocenu, pa neka popravlja, ne vidim tragediju u tome.