Domaci film i Novi Sad

POČINJE SNIMANJE DEBITANTSKOG IGRANOG FILMA GORANA VUKČEVIĆA
Prvi kadar „Toplog zeca” u Novom Sadu

Upravo danas u Novom Sadu, počeće snimanje igranog filma “Topli zec”, debitantskog ostvarenja mladog novosadskog reditelja Gorana Vukčevića.”Topli zec” je savremena komedija, po rečima Gorana Vukčevića “prepuna tužnih elemenata, s dosta autobiografskih momenata, ali i s ambicijom da ponudi više od uobičajene vojvođanske produkcije”.

U filmu, čiji je producent kuća “Digitel” iz Novog Sada, a ima i podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu obrazovanje , kao jedan od tri projekta koji je dobio novac na poslednjem konkursu, igraju: Miljan Prljeta, Vesna Trivalić, Nenad Jezdić, Gordan Kičić, Sonja Damjanović, Velimir Bata Živojinović, Mira Banjac i Nataša Šolak. Koproducent filma i tumač jedne od uloga je grčki glumac i reditelj Renos Haralambidis, a film će se, osim u Novom Sadu, snimati i u Budimpešti i Solunu.

Naslov ove filmske priče preuzet je iz terminologije zloglasnog zatvora na Golom otoku, gde je svaki novopridošli zatvorenik morao da prođe surovu torturu: prolazak kroz špalir udaraca.Ukoliko bi neko od zatvorenika poštedeo novajliju, sam bi postajao žrtva. Ponekad neko kroz život može da prolazi kao kroz “toplog zeca”...

Glavni junak Petar je mladi reditelj koji još uvek nije snimio svoj veliki film. NJegova odluka da svoju karijeru u kinematografiji započne ekranizacijom predanja o zidanju skadra na Bojani dovešće ga do niza razočarenja i nepredvidljivih tragikomičnih situacija. U vremenu raslojavanja društva, surove borbe za opstanak i formiranja kvazi “elite”, pronalaženje mecena za velike umetničke ideje graniči se sa nemogućim. Tajkuni su spremni da svoj novac izdvoje isključivo na instant uživanja i nova super profitabilna ulaganja sa brzim efektom. Jedina osoba koja je spremna da razume Petrova umetnička stremljenja je njegova komšinica Vera.

Petar svoj hleb zarađuje na televiziji režirajući emisiju “Poetski vetar”, ali je napušta i upušta se u bitku za svoj film ugrožavajući sopstvenu egzistenciju. Prolazi kroz najrazličitije situacije u životu, odlaže snimanje “Skadra na Bojani” i odlučuje se na očajnički korak: prihvata ponudu da u Mađarskoj realizuje erotsku dramu “LJubav na Dunavu”, prekasno shvatajući da reč o sasvim konkretnoj tvrdoj pornografiji i odlučuje se da pobegne od toga, u čemu mu pomaže Vera...

Goran Vukčević je diplomirao režiju na novosadskoj Akademiji umetnosti i do sada se uglavnom bavio kratkim formama - muzičkim i reklamnim spotovima, kao i režijom dokumentarnih i obrazovnih programa na RTV Novi Sad.

-dnevnik-
 
Orvel:
Mozete li se setiti nekih scena iz filmova koje su snimane u NS?
Secam se da je Mermerno dupe snimano u Zutoj kuci.
Na Limanu 4 i Spensu su snimane scene za film(bio sam da gledam,kao klinac, kako se snimaju )"Tajna violinskog kljuca" ili nesto slicno.
Pa, onda u Zikinoj dinastiji, matorci salju Mariju kod tetke u Novi Sad...
Ajde jos neke :wink:
uh sve neki "VELIKI" filmovi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 
lillymoon:
nadjoh i odgovor: 'Nadomak Zrenjanina je u toku snimanje drugog dela filma "Jesen stiže, Dunjo moja"'

DRUGI DEO JESEN STIŽE DUNJO MOJA :shock:

Već vidim scenario :
Vasa Ladački nije umro. Pravio se. Radi za KGB.Specijalac.
Ova snajka se nije udala. Tek kasnije priznala da je bila pod prinudom. Razvela se. Sada šljaka na Žabaljskoj petlji leti valaj lubenicu a s jeseni "kamenjari".
Vasa Ladački na kraju drugog dela zajedno sa DELTA ODERDOM USA specijalaca hvata osamu po Avganistanu
 
Gde si ti video da je prvi deo bolji od drugog?
Ako ništa drugo, bar ostaje:

"Svirajte mi Jesen stiže Dunjo moja,
al' polako da mi ne bi koja reč promakla,
sklon'te čaše i bokale razbio bi svet od šale
samo da je slučajno od stakla..."
 
Ma najbolji kadar ili kako se vec kaze je ona anketa za higijenu u gradu i ciga!!!

PA DOOOOOOOOOOOOOOBROOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
...TJU DA IZADJEM NA TELEVIZIJU, A`...

Ali salu na stranu,najbolji film ikada snimljen u okolini Novog Sada je "Lajanje na zvezde", i to ne samo u Novom Sadu nego i u celoj srbiji.

:):D 8) 8-) :p
 
E sniman je neki film, je*em mu mater ne znam kako se zove, prošle godine ili pretprošle, nije toliko poznat. Znam da je moj podstanar glumio glavnog lika. Elem, radnja se odvija na keju, u Pizzeriji Palermo preko puta fakulteta, u onom parku kod studentskih domova. Kao varijanta neki teroristi doneli bombu a on u nekom bedaku :D Dobar filmić. Znamda sam dobio karte i specijalnu pozivnicu za predpremijeru fila :mrgreen:
 
Kad smo kod filma tu su i spotovi ?! ( to je slicno samo krace traje :) )

Ovi nasi Balasevici se razradili po tom pitanju ? Eno i Coli snimaju spot ..... ( a mama Olja se ih prozvala profesionalcima!:shock: ( cerke,zetovi,...):lol:
 

Back
Top