Dolar nema ozbiljnu konkurenciju

То је било јуче, а за сутра ћемо да видимо.

Долар-центрични систем одговара власнику долара... Али је акција да се одузму руске девизне резерве, у доларима и еврима, акција без преседана. Свет посматра пажљиво.

Такође, разни опсези санкција су повезани са валутом... Свифт систем плаћања је још један пример доминације долара - па ако неко одлучи да иде другим путем, остаје без међународног система плаћања.
И то свет прати пажљиво.

Свет ће постати вишеполаран. Неће нико имати право да диктира свима.
ti oces da strpas Trumana u grob pre vremena ?
 
A i tu su zapadnjaci ispali debili. Oduzeli 300 milijardi a njihova imovina u RF 500 milijardi. Uzeli su im Rusi sve putničke avione tj. ne uzeli nego im zabranili da lete pa sad mogu da ih natovare na šlepere i odvuku, tj. ne mogu ali to je jedini način. :malav:

Druga stvar, oduzimanjem te imovine stvorila se nesigurnost velikog broja drugih država koje sada razmišljaju - pa oni mogu i nama da oduzmu sredstva!!
Znači za Ruse više koristi nego štete od toga plus što se sada veliki broj zemalja sa imovinom seli sa zapada u strahu od oduzimanja.

Baš te zapadne države vode kreteni koji ne mogu da smisle dva koraka unaprijed u nekoj odluci. Rusi su ih nadmudrili kako god okreneš.
uf, tesko nadmudriti ameriku.
Njihova predvidjanja se zavrsavaju u nano-sekundi. Totalno odsustvo pojma o vremenu.
 
ti oces da strpas Trumana u grob pre vremena ?
Неко треба да пада у несвест због писања на форуму? :roll:

Конкуренција, хоће рећи разноврсно мишљење, постоји и увек ће постојати. Барем из разлога да послужи као пример шта је добро а шта није.
 
https://www.b92.net/biz/vesti/svet/dolar-nema-ozbiljnu-konkurenciju-2368973
Dolar je vodeća svetska valuta na nekoliko načina.

On je glavni u međunarodnoj trgovini. Firme iz zemalja daleko od Amerike svoju međusobnu trgovinu fakturišu i naplaćuju u dolarima. To rade jer dolar vide kao jasno merilo i kao pouzdan čuvar vrednosti.

Bankama svih tih uvoznika i izvoznika je takođe najlakše da rade sa dolarima. Dolar je najlakše razmeniti jer je on najlikvidniji i ima najrazvijeniju finansijsku infrastrukturu.


Pročitajte tekst pažljivo vi što se ložite na BRICS, krah dolara i zajedničku valutu trećih zemalja. Nema od toga ništa.

То је било јуче, а за сутра ћемо да видимо.

Долар-центрични систем одговара власнику долара... Али је акција да се одузму руске девизне резерве, у доларима и еврима, акција без преседана. Свет посматра пажљиво.

Такође, разни опсези санкција су повезани са валутом... Свифт систем плаћања је још један пример доминације долара - па ако неко одлучи да иде другим путем, остаје без међународног система плаћања.
И то свет прати пажљиво.

Свет ће постати вишеполаран. Неће нико имати право да диктира свима.

Niko neće imati pravo da diktira svima osim svetskog bankarskog sindikata koga čine 10ak najbogatijih familija na svetu koje inače već diktiraju svima.

Prema nekima, svetski finansijski sistem vodi 13 familija, a pored njih postoji i komitet od 300 familija tzv Komitet 300 gde svaka familija ima svog predstavnika, rodonačelnika. Tih 300 najbogatijih drže svetska tržišta energenata, posebno nafte i naftnih derivata, vojnu industriju, takođe tržište plemenitih metala, zlata i dijamanata, industriju lekova i farmaciju i narkotika itd.

Neki ih zovu iluminatima, neki internacionalistima, neki globalistima, neki satanistima, ali u isitinu oni su bankari i vlasnici su centralnih bannki gotovo svih država na svetu. Oni diktiraju svima drugima i vode politiku "podeli, zavadi pa vladaj" na globalnom nivou. Internacionalisti, tako su ih zvali u 19. veku, u vreme hladnog rata dok su zavađali plave protiv crvenih, u vreme bipolarnog sveta zvali su ih "treća sila", a danas nakon 2002. i stvaranja multipolranog sveta i u vremenu stvaranja Kine kao centra globalizacije zovu ih "globalisti".

U krugovima mistike i ezoterije, to malu grupu ljudi, tih 13 familija zovu Iluminatima kao prosvetljenim elitom od Lucifera i odabranim dinastijama koji jedini imaju pravo vlasti. Od boga dato pravo da vladaju. Te dinastije imaju tajna znanja i ezoteriju kojom vladaju svim narodima, vjerama i kulturama na svetu.

Tih 300 najbogatijih i najuticajnih ima svuda po svetu, kako u Evropi, tako u Americi i Kini i Japanu ali i Africi.

Igra je odavno završena.

Čak i ako dolar padne, što nije nemoguće, kao što nije nemoguće da i Amerika padne, pašće zato što će ovih 13 na vrhu to uraditi, kako su napravili dolar u jeku Drugog svetskog rata isto tako mogu i da ga ugase, i umesto dolara na nivo svetske valute mogu da plasiraju neku drugu valutu koja takođe dolazi i centralne banke koja je njihova.

Ta nova valuta, nova svetska valuta može biti bitkoin, digitalna valuta, neka kriptovaluta a može i dolar ostati ta valuta. Može a i ne mora. Moderna vremena zahtevaju moderna rešenja i moderne stvari.
 
I meni je lično evro draži jer sam pro-EU, ali dolar je dolar. I dalje u koverti čuvam 400$ svežih novčanica od po sto koje sam zaradio na jednom posliću.

Ti kao da čuvaš nekakav trofej koji niko na svetu nema. Jel imaš posebno mesto na nekoj vetrini gde čuvaš tu kovertu ili je držiši u nekom sefu sutra unucima da pričaš kako imaš 400 američkih dolara i to zarađenih, ne kupljenih nego zarađenih.

Kao da si zaradio 400.000 američkih dolara.
 
ti oces da strpas Trumana u grob pre vremena ?

Tramp ima još dosta goriva u rezervoaru.

Sa druge strane Bajden... bilo bi humano da ga smeste u neki starački dom da ima neko da brine o njemu. Ovako stalno pred kamerama neko mora da ga vodi kuda da ide, a on stalno omaši. Pa se sapne kad hoda pa padne. Ono osoblje pritrčava oko njega.

Baš nije u redu čoveka da guraju da bude prešednik Amerike. Stresan je to posao. Namerno oće Bajdena da pošalju na onaj svet prevremeno, zato mu i dali da bude prešednik.
 
Dolar je privatna valuta grupice starih bankraskih familija
Rostilida i jos nekolicine familija financijske oligarhije koja vlada zapadnim svijetom iz sjene
Postoje tvrdnje da se radi o satanistima i okultnoj oligarhiji o cemu govori nekadasnji sef hrvatske obavjestajne sluzbe admiral Davor Domazet Loso koji je sigurno imao mnogo vise info nego mi obicni smrtnici a neki kao Dejvid Ajk tvrde da oni nisu sa nase planete vec da se radi o reptilima i da se na zemlji nalaze jos od sumerske civilizacije o njihovom postojanju svjedoce sumerske ploce i drugi izvori o cemu je pisao u knjizi Najveca tajna
Na novcanicama od 1 usd su nacrtani masonski i satanisticki simboli piramdia i oko i pise annuit coeptis
zapocinjemo poduhvat i novus ordo seclorum novog svjetskog poredka
Danas je opste poznata cinjenica da je ta okultna bankarska oligarhija vlasnik FEDa i da je USD njihova privatna valuta i da stampaju koliko im volja a onda ga kao dug plasiraju drzavi USA i USA gradjanima preko komercijalnih banaka
Briks valuta niti bilo druga valuta koja je centralizovana i drzavna nece srusiti carstvo okultne bankarske oligarhije zapada
to ce uraditi decentralizovani peoples money kao sto je bitcoin

bitcoin je superiornija valuta u svakom pogledu od dolara
bitcoin je freedom money i najveci iskorak u evoluciji novca kako ljudi budu otkrivali bitcoin i razumjeli bitcoin sve ce vise odbacivati dolar i druge drzavne i centralizovane valute
necak ubijenog americkog predsjednika Dzona Kenedija Robert Kenedi junior koji je usao u predsjednicku utrku 2024 razumije i podupire Bitcon
poznato je da je njegov ujak Dzon Kenedi puno pricao o Rostildima i pokusao da im oduzme moc i to ga je stajalo zivota
Kenedi je 4. juna 1963 doneo ukaz broj 11110 kojim se FED i dolar nacionalizuju a odmah 22. juna 1963 je ubijen
Hoce li Robert Kenedi srusiti Rostilde i duboku drzavu vidjecemo

Tačno.

Ali...

Nekolicina familija ne vlada samo "zpadnim svetom iz sene" nego celim svetom. Nemoj da se zavravaš da je upitanju samo jedan deo sveta.

Ima 300 familja koje čine Komitet 300 kao najbogatijih i najuticajnih familija na svetu i na vrhu 13 familija. Rotišild je jedna od familija i verovatno najmoćnija i najutiacjnija ali nije jedina. Drugo teško je ustanoviti ko je ko u toj priči kad se te familije međusobno mešaju. Romanovi su takođe bili jedna od najuticajnijih familija, ali su u okršajima sa Rotšildima izgubili, i prema nekaima, te dve familije su spojene u jednu.

Priče o vanzemaljcima i reptilima prepun je Balkan Info. Tamo sve stručnjaci koji pričaju o reptilima. Gušteri. Kameleoni. To je malo više neka sprdačina, pto bi rekao onaj sa Balkan Info to je neka priča više za neku mentalnu ustanovu.

Jeste, Kenedi je ubijen prevashodno zbog naredbe kojom je omogućio Američkoj vladi, odnosno kongresu prego svog trezora da vrši emisiju novca nezavisno od FEDa. Ta naredba je presudila, ali je on takođe dosta toga radio protiv internacionalista, protiv vojno-industrijskog kompleksa, time što je smirivao tenzije sa Sovjetskim savezom, time što je zabušavao sa Kubom i odbio direktnu vojnu intervenciju na Kubi i time prepustio Kubu Sovjetima, time što je hteo je da povuče američku vojsku iz Vjetnama što je takođe ogroman preteći potencijalni udarac bio na vojno-industrijski kompleks, time što je predlagao da Sovjetski i Američki svemirski programi rade zajedno itd.

Kenedi je generalno radio na stišavanju hladnog rata. Isto je to radio Hruščov, gotovo isto, pravio dilove sa Amerikom, ublažavao tenzije. Zato je Hruščev smenjen. Ni Hruščov u Sojvetkom savezu, ni Kenedi u Americi nisu odgovarali internacionalistima i banakarskoj eliti, zato što su radili suprotno politici "zavadi pa vladaj".

Internacionalisti, iliti ove bankarske familije o kojima pričamo, oni su uvek zavađali Istočni i Zapadni blok, tako su ih formirali, to je suština bipolarnog sveta. A ova dvojica su samo na površini navodno igrali tu politiku, ali su u tajnosti radili protiv te politike.

Internacionalisti su Kenedija smenili 1963. godine, a Hruščova su smenili 1964. godine. Obijica su dobili crvene kartone, sa tom razlikom što je Kenedi bio deleko veća pretnja jer je pored svega udario i na FED. Prosto zato što FED nije bio u Sovjetskom savezu nego u Americi.


Druga je priča nakon pada Berlinskog zida i formiranja multipolarnog sveta. Sada su u igri zavadi pa vladaj 3 sile: Amerika, Kina, Rusija.

U principu Kenedi takođe iz jedne od 300 familija je igrao kako oni nisu hteli da Amerika igra. Svetska bankarska elita uvek vodi politiku zavadi pa vladaj. Kenedi je kontrirao toj politici i išao u pravcu zbližavanja ili mirenja ili smanjenja tenzija sa Sovjetskim savezom, to su već sve bili žuti kartoni. Naredba 11110 je bila lična smrtna presuda i to bankarska elita nikako nije mogla dopustiti da prođe.
 
Niko neće imati pravo da diktira svima osim svetskog bankarskog sindikata koga čine 10ak najbogatijih familija na svetu koje inače već diktiraju svima.

Prema nekima, svetski finansijski sistem vodi 13 familija, a pored njih postoji i komitet od 300 familija tzv Komitet 300 gde svaka familija ima svog predstavnika, rodonačelnika. Tih 300 najbogatijih drže svetska tržišta energenata, posebno nafte i naftnih derivata, vojnu industriju, takođe tržište plemenitih metala, zlata i dijamanata, industriju lekova i farmaciju i narkotika itd.

Neki ih zovu iluminatima, neki internacionalistima, neki globalistima, neki satanistima, ali u isitinu oni su bankari i vlasnici su centralnih bannki gotovo svih država na svetu. Oni diktiraju svima drugima i vode politiku "podeli, zavadi pa vladaj" na globalnom nivou. Internacionalisti, tako su ih zvali u 19. veku, u vreme hladnog rata dok su zavađali plave protiv crvenih, u vreme bipolarnog sveta zvali su ih "treća sila", a danas nakon 2002. i stvaranja multipolranog sveta i u vremenu stvaranja Kine kao centra globalizacije zovu ih "globalisti".

U krugovima mistike i ezoterije, to malu grupu ljudi, tih 13 familija zovu Iluminatima kao prosvetljenim elitom od Lucifera i odabranim dinastijama koji jedini imaju pravo vlasti. Od boga dato pravo da vladaju. Te dinastije imaju tajna znanja i ezoteriju kojom vladaju svim narodima, vjerama i kulturama na svetu.

Tih 300 najbogatijih i najuticajnih ima svuda po svetu, kako u Evropi, tako u Americi i Kini i Japanu ali i Africi.

Igra je odavno završena.

Čak i ako dolar padne, što nije nemoguće, kao što nije nemoguće da i Amerika padne, pašće zato što će ovih 13 na vrhu to uraditi, kako su napravili dolar u jeku Drugog svetskog rata isto tako mogu i da ga ugase, i umesto dolara na nivo svetske valute mogu da plasiraju neku drugu valutu koja takođe dolazi i centralne banke koja je njihova.

Ta nova valuta, nova svetska valuta može biti bitkoin, digitalna valuta, neka kriptovaluta a može i dolar ostati ta valuta. Može a i ne mora. Moderna vremena zahtevaju moderna rešenja i moderne stvari.
Неке земље праве свој систем који ће бити самосталан у односу на сада доминантан (где Америка игра главну улогу).
 
Niko neće imati pravo da diktira svima osim svetskog bankarskog sindikata koga čine 10ak najbogatijih familija na svetu koje inače već diktiraju svima.

Prema nekima, svetski finansijski sistem vodi 13 familija, a pored njih postoji i komitet od 300 familija tzv Komitet 300 gde svaka familija ima svog predstavnika, rodonačelnika. Tih 300 najbogatijih drže svetska tržišta energenata, posebno nafte i naftnih derivata, vojnu industriju, takođe tržište plemenitih metala, zlata i dijamanata, industriju lekova i farmaciju i narkotika itd.

Neki ih zovu iluminatima, neki internacionalistima, neki globalistima, neki satanistima, ali u isitinu oni su bankari i vlasnici su centralnih bannki gotovo svih država na svetu. Oni diktiraju svima drugima i vode politiku "podeli, zavadi pa vladaj" na globalnom nivou. Internacionalisti, tako su ih zvali u 19. veku, u vreme hladnog rata dok su zavađali plave protiv crvenih, u vreme bipolarnog sveta zvali su ih "treća sila", a danas nakon 2002. i stvaranja multipolranog sveta i u vremenu stvaranja Kine kao centra globalizacije zovu ih "globalisti".

U krugovima mistike i ezoterije, to malu grupu ljudi, tih 13 familija zovu Iluminatima kao prosvetljenim elitom od Lucifera i odabranim dinastijama koji jedini imaju pravo vlasti. Od boga dato pravo da vladaju. Te dinastije imaju tajna znanja i ezoteriju kojom vladaju svim narodima, vjerama i kulturama na svetu.

Tih 300 najbogatijih i najuticajnih ima svuda po svetu, kako u Evropi, tako u Americi i Kini i Japanu ali i Africi.

Igra je odavno završena.

Čak i ako dolar padne, što nije nemoguće, kao što nije nemoguće da i Amerika padne, pašće zato što će ovih 13 na vrhu to uraditi, kako su napravili dolar u jeku Drugog svetskog rata isto tako mogu i da ga ugase, i umesto dolara na nivo svetske valute mogu da plasiraju neku drugu valutu koja takođe dolazi i centralne banke koja je njihova.

Ta nova valuta, nova svetska valuta može biti bitkoin, digitalna valuta, neka kriptovaluta a može i dolar ostati ta valuta. Može a i ne mora. Moderna vremena zahtevaju moderna rešenja i moderne stvari.
sve tacno osim sto sto su Rotschildu i toj eliti od 13 jevrejskih familija, dani odbrojani. Cela planeta zna za tu malu tacku u centralnoj engleskoj odakle se pokusava vladati planetom. Putin je jednom prilikom rekao da "Vojvode" nisu programirane za vasington, London, Berlin...........vec su dobile druge koordinate.
Kakve koordinate, to znaju cak i sticenici u Lazi Lazarevic. Pre vise od deceniju opisao sam kako ce da izgleda kraj te jevrejske dinastije. Globalni dogadjaji poslednjih 10 godina potvrdjuju taj scenario.
 
FsUKb8LaAAAs5MB
1003x-1.pngThe dollar's dominance as a reserve currency eroded last year at 10 times the pace seen in the past 2 decades

https://markets.businessinsider.com...hina-euro-russia-ukraine-war-greenback-2023-4
 
U ovom momentu je kristalno jasno sta ce vecinski zameniti dolar jednog dana. To ce prvenstveno biti Yuan, nikakvo, zlato, rublja, BRICS valuta, i td... Za sada yuan ima najvise finansijske infrastrukture, jer mnoge trece zemlje trguju sa yuanom izmedju sebe, ne trguje samo Kina sa drugima, sto vidimo na ovom primeru.

Ona zemlja koja ce imati najvecu kombinovanu nacionalnu moc posle raspada Amerike, njena valuta ce i postati nova globalna valuta, kraj price.

Ali Kinezi verovatno nisu glupi da totalno uniste svoju industriju, preteranom aprecijacijom yuana, tako de ce ga mozda plasirati samo do 50% svetskog udela u globalnim rezervama i transakcijama.

Drugih 50% ce najverovatnije biti rublja, indijska valuta, brazilska valuta, zlato, i td...

Kina ce skroz izbaci svu low tech industriju i prebaciti to u zemlje treceg sveta, da ih pridobije, dok ce ona nastaviti proizvodi samo high tech proizovde, i stvoriti novi ekonomski model (50% stampanje valute i onda davanje svojim stanovnicima da trose na usluge) i 50% proizvodnje high tech proizvoda.

Za high tech industriju je nebitno da li imas jeftinu industriju jer u tim proizvodima svakako velika dodata vrednost i veliki udeo profita, tako da aprecijacije valute ne moze da utice na smanjenje njenog izvoza kao sto naprimer moze za one plastikanere, tekstile, i td...

A ove low tech industrije, to ce Kina poklonoti drugima kako bi koristili yuan i imali veliku podrsku. A ta low-tech industrija iovako ce moci bilo kog dana da se restartuje u Kini u bilo kom momentu uz pomoc AI, tako da nece biti kao Ameri na cedilu i da nemaju nikakvu proizvodnju nicega, i imace odgvor ako ne budu mogli doci do tih proizoda.
 
Mislim da ne može, to ne bi nikom odgovaralo. Živimo u globalizovanom svetu.
Очигледно, не треба тe схватати озбиљно, јер своје мишљење не засниваш
на стварним чињеницама, већ на ирационалним осећањима.
Помири се са чињеницом да се Aнгло-хазарско царство урушава.
:)
 
sve tacno osim sto sto su Rotschildu i toj eliti od 13 jevrejskih familija, dani odbrojani. Cela planeta zna za tu malu tacku u centralnoj engleskoj odakle se pokusava vladati planetom. Putin je jednom prilikom rekao da "Vojvode" nisu programirane za vasington, London, Berlin...........vec su dobile druge koordinate.
Kakve koordinate, to znaju cak i sticenici u Lazi Lazarevic. Pre vise od deceniju opisao sam kako ce da izgleda kraj te jevrejske dinastije. Globalni dogadjaji poslednjih 10 godina potvrdjuju taj scenario.

Nisu tih 13 familija jevrejskog porekla. Poznate su 2 familije kojima se stalno pripusje jevrejsko poreklo a to su Rotšildi i Rokfeleri i oni sami su takođe za sebe govorili da su jevreji. Međutim, oni koji su pisali o ovim dinastijama imaju drugačije mišljenje i drugačije izvore.

Za većinu tih familija na vrhu se govori da vode poreklo iz drevnog Vavilona i Egipta.
Za Rotšile se govori da mogu da potvrde svoje poreklo od Vavilnskog cara Nimroda. To nisu bili jevreji ni tada, a ako zaista vode to sumersko poreklo, onda jevreji nisu ni danas.

Oni se samo kriju iza jevrejskog porekla, jednim delom se kriju i to im je javna maska, drugim delom funkcionalno, u funkciji vladanja, oni su sebe postavili na poziciju posebnog jevrejskog plemena koje jedino ima pravo na vlast i tumačenje svetih knjiga i znanja posebno kabale i sva druga jevrejska plemena odnosno celokupno jevrejstvo kao i cionizam polaže račune i odgovara tom jednom plemenu. Dakle koncentracije političke moći jevreja i cionizma je "House of Rothschild"

Za englesku krunu se govori da vodi poreklo iz Egipta.

Da bi se razumela važnost "međunarodnog jevrejstva" onda se mora otići na početak u drevni Egipat i Vavilon gde su u oba slučaja jevreji bili (intelektualni) robovi tamošnjim valadarima koji jesu prvi imali ideju i cilj da vladaju svim narodima po čitavom svetu. Taj se odnos nije menjao, taj odnos je i danas takav. Za političkog i funkcionalnog aspekta ako zaista želiš vladati "svim narodima po svetu" onda ti zaista i treba jedan poseban, politički i ekonomski uticajan i moćan i odan "narod koji je rasut po svetu". Zbog te "internacionalne vojske" koju imaju i kojom upravljaju Rotšildi se smatraju najmoćnijom familijom.

Postoji i legenda poznata kao "Vavilonsko bratstvo" koja govori o sličnom - bratstvu vavilonski valdara sa ciljem da vladaju svim narodimia na svetu.

Inače Rotšildi su u jednom periodu istorije bili proganjani i u izgnanstvu, od onih koji su znali ko su oni i koju igru igraju i koji znaju za mesijansko zaveštanje, te su nekoliko puta menjali ime. Pod nazivom Rotšild poznati su poslednjih 200 godina u periodu mesijanskog vremena.

Jedna od 13 najmoćnjih i najuticajnijih familija je Kineskog porekla koja je isplivala u "javnosti" u periodu Crvene Kine. Od vremena kada je Kini nametnut komunizam iz Moskve, iz vremena kada je Moskvu i Rusiju preuzeo isti taj "međunarodni jevrejski lobi" kojim opet upravlja kuća Rotšilda.

Ta Kineska familija često se zove Li ili Lee familija i veoma je bliska Rotšildima u 20. i 21. veku i oni vladaju i igraju glavnu političku i ekonomsku ulogu na dalekom istoku posebno Kina, Singapur i Tajvan.


Jedan od poznatijih predstavnika te kineske familije je Li Ka-shing koji je de facto vladar Hong Konga, drugi takođe poznat je Le Kuan Yew koji je bio ključna politička ličnost SIngapura. U Kini je to Li Peng koji nije bio u potpunoj tajnosti, ali je bio čovek za koga se govorilo da je "tajni vladar crvene kine".

U periodu 19. veka Romanovi su bili jedna od najmoćnijih dinastija, a navodno je početkom 20. veka dinastija Romanov spojena sa dinastijom Rotšild. Skplapani su brakovi itd. Samo je Car ubijen.

Suština je da se ove familije, iliti dinastije danas često zovu "globalisti", a ista ta grupa je u vreme hladnog rata nazivana "treća sila". Globalisti su dobili ime 2002. godine kada je Kina javno proglašena "centrom globalizacije". U periodu 19. veka i pre toga nazivani su "internacionalisti" prevashodno zbog toga što tehnički oni nemaju nacionalnost, oni nisu vezani za nacionalnost, oni ne favorizuju nijednu naciju, niti su privrženi ijednoj naciji, kulturi ili religiji. Njihova religija je drevnog porekla, i oni izvori na koje sam ja nailazio govore da te dinastije vladaju tajnim znanjima, ezoterijom i okultizmom i po drevnim zaveštanjima još iz Biblijskog vremena o "carstvu koje će vladati svim drugim carstvima".

Ja ne vidim da se bliži kraj toj "jevrejskoj" dinastiji, ali me interesuje kako ti vidiš njihov kraj?


Što se tiče Putina. Putin je u ovom rangu bliži dnu nego vrhu... e što bi mi Srbi rekli "udbaško *****". Šta je KGB bio tamo to je ovde bila udba. On je prema njegovim KGB kolegama bio agent srednjeg nivoa koji je treniran da sluša i izvršava naređenja. Bio je u kancelariji za Nemačku gde je na tom lokalu bio srednjeg nivoa. Mada je bilo priča da on ima poreklo od Romanovih, pa kao njegova politika je "nova carska rusija". Svakako je Putin više saučesnik i kolaboratol sa globalistima nego neki protivnik.
 
Nisu tih 13 familija jevrejskog porekla. Poznate su 2 familije kojima se stalno pripusje jevrejsko poreklo a to su Rotšildi i Rokfeleri i oni sami su takođe za sebe govorili da su jevreji. Međutim, oni koji su pisali o ovim dinastijama imaju drugačije mišljenje i drugačije izvore.

Za većinu tih familija na vrhu se govori da vode poreklo iz drevnog Vavilona i Egipta.
Za Rotšile se govori da mogu da potvrde svoje poreklo od Vavilnskog cara Nimroda. To nisu bili jevreji ni tada, a ako zaista vode to sumersko poreklo, onda jevreji nisu ni danas.

Oni se samo kriju iza jevrejskog porekla, jednim delom se kriju i to im je javna maska, drugim delom funkcionalno, u funkciji vladanja, oni su sebe postavili na poziciju posebnog jevrejskog plemena koje jedino ima pravo na vlast i tumačenje svetih knjiga i znanja posebno kabale i sva druga jevrejska plemena odnosno celokupno jevrejstvo kao i cionizam polaže račune i odgovara tom jednom plemenu. Dakle koncentracije političke moći jevreja i cionizma je "House of Rothschild"

Za englesku krunu se govori da vodi poreklo iz Egipta.

Da bi se razumela važnost "međunarodnog jevrejstva" onda se mora otići na početak u drevni Egipat i Vavilon gde su u oba slučaja jevreji bili (intelektualni) robovi tamošnjim valadarima koji jesu prvi imali ideju i cilj da vladaju svim narodima po čitavom svetu. Taj se odnos nije menjao, taj odnos je i danas takav. Za političkog i funkcionalnog aspekta ako zaista želiš vladati "svim narodima po svetu" onda ti zaista i treba jedan poseban, politički i ekonomski uticajan i moćan i odan "narod koji je rasut po svetu". Zbog te "internacionalne vojske" koju imaju i kojom upravljaju Rotšildi se smatraju najmoćnijom familijom.

Postoji i legenda poznata kao "Vavilonsko bratstvo" koja govori o sličnom - bratstvu vavilonski valdara sa ciljem da vladaju svim narodimia na svetu.

Inače Rotšildi su u jednom periodu istorije bili proganjani i u izgnanstvu, od onih koji su znali ko su oni i koju igru igraju i koji znaju za mesijansko zaveštanje, te su nekoliko puta menjali ime. Pod nazivom Rotšild poznati su poslednjih 200 godina u periodu mesijanskog vremena.

Jedna od 13 najmoćnjih i najuticajnijih familija je Kineskog porekla koja je isplivala u "javnosti" u periodu Crvene Kine. Od vremena kada je Kini nametnut komunizam iz Moskve, iz vremena kada je Moskvu i Rusiju preuzeo isti taj "međunarodni jevrejski lobi" kojim opet upravlja kuća Rotšilda.

Ta Kineska familija često se zove Li ili Lee familija i veoma je bliska Rotšildima u 20. i 21. veku i oni vladaju i igraju glavnu političku i ekonomsku ulogu na dalekom istoku posebno Kina, Singapur i Tajvan.


Jedan od poznatijih predstavnika te kineske familije je Li Ka-shing koji je de facto vladar Hong Konga, drugi takođe poznat je Le Kuan Yew koji je bio ključna politička ličnost SIngapura. U Kini je to Li Peng koji nije bio u potpunoj tajnosti, ali je bio čovek za koga se govorilo da je "tajni vladar crvene kine".

U periodu 19. veka Romanovi su bili jedna od najmoćnijih dinastija, a navodno je početkom 20. veka dinastija Romanov spojena sa dinastijom Rotšild. Skplapani su brakovi itd. Samo je Car ubijen.

Suština je da se ove familije, iliti dinastije danas često zovu "globalisti", a ista ta grupa je u vreme hladnog rata nazivana "treća sila". Globalisti su dobili ime 2002. godine kada je Kina javno proglašena "centrom globalizacije". U periodu 19. veka i pre toga nazivani su "internacionalisti" prevashodno zbog toga što tehnički oni nemaju nacionalnost, oni nisu vezani za nacionalnost, oni ne favorizuju nijednu naciju, niti su privrženi ijednoj naciji, kulturi ili religiji. Njihova religija je drevnog porekla, i oni izvori na koje sam ja nailazio govore da te dinastije vladaju tajnim znanjima, ezoterijom i okultizmom i po drevnim zaveštanjima još iz Biblijskog vremena o "carstvu koje će vladati svim drugim carstvima".

Ja ne vidim da se bliži kraj toj "jevrejskoj" dinastiji, ali me interesuje kako ti vidiš njihov kraj?


Što se tiče Putina. Putin je u ovom rangu bliži dnu nego vrhu... e što bi mi Srbi rekli "udbaško *****". Šta je KGB bio tamo to je ovde bila udba. On je prema njegovim KGB kolegama bio agent srednjeg nivoa koji je treniran da sluša i izvršava naređenja. Bio je u kancelariji za Nemačku gde je na tom lokalu bio srednjeg nivoa. Mada je bilo priča da on ima poreklo od Romanovih, pa kao njegova politika je "nova carska rusija". Svakako je Putin više saučesnik i kolaboratol sa globalistima nego neki protivnik.
ukratko, kraj toj zlocinakckoj dinastiji vidi se po tome sto vise ne mogu da se kriju iza napoleona, hitlera, amerike............polovina covecanstva je danas svesna uzroka i posledica globalnih dogadjaja u minulih nekoliko stoleca. Svet je postao imun na Rotschildovu propagandu kojom je drza svet u tamnici najmanje 200 godina. ISTINA , koja se vise ne bazira na propagandi smisljenoj u njegovim centrima, vec istina do koje se doslo "povezivanjem" uzroka i posledica , kao i od "curenja" istine iz najblizeg Rotschildovog okruzenja.................
 
ukratko, kraj toj zlocinakckoj dinastiji vidi se po tome sto vise ne mogu da se kriju iza napoleona, hitlera, amerike............polovina covecanstva je danas svesna uzroka i posledica globalnih dogadjaja u minulih nekoliko stoleca. Svet je postao imun na Rotschildovu propagandu kojom je drza svet u tamnici najmanje 200 godina. ISTINA , koja se vise ne bazira na propagandi smisljenoj u njegovim centrima, vec istina do koje se doslo "povezivanjem" uzroka i posledica , kao i od "curenja" istine iz najblizeg Rotschildovog okruzenja.................

Koje su to istine koje su procurele iz Rotšild najbližeg okruženja? Ko su ti ljudi iz tog okruženja?
 
https://www.b92.net/biz/vesti/svet/dolar-nema-ozbiljnu-konkurenciju-2368973
Dolar je vodeća svetska valuta na nekoliko načina.

On je glavni u međunarodnoj trgovini. Firme iz zemalja daleko od Amerike svoju međusobnu trgovinu fakturišu i naplaćuju u dolarima. To rade jer dolar vide kao jasno merilo i kao pouzdan čuvar vrednosti.

Bankama svih tih uvoznika i izvoznika je takođe najlakše da rade sa dolarima. Dolar je najlakše razmeniti jer je on najlikvidniji i ima najrazvijeniju finansijsku infrastrukturu.


Pročitajte tekst pažljivo vi što se ložite na BRICS, krah dolara i zajedničku valutu trećih zemalja. Nema od toga ništa.

1691787872261.pngIzvor: Biznisinfo.ba

Zbog toga i naslov lici na pocetak vica o Husi i Hasi... :hahaha:


Mozda nema ozbiljnu konkurenciju u Tuzlanskom kantonu.
 
Неке земље праве свој систем који ће бити самосталан у односу на сада доминантан (где Америка игра главну улогу).

Na žalost ne prave ga neke zemlje ili države u interesu tog naroda ili te države. Pravi ga mala grupa ljudi. Prvatna lica, a ne državni funkcioneri.

Amerika ne igra glavnu ulogu, to je zabluda. To što mi zovem američki dolar kao svetska valatu. Suštinski to nije američki dolar jer ni počemu američka vlada, niti predsenik amerike nema nikakv uticaj na tzv. američku centralnu banku.

Postoje neki državni delegati koji navodno imaju neki uticaj, ali kad se sve oguli odluke donose privatna lica.

Američka centralna banka tzv skrećno FED nije američka, nije državna već privatna banka. A o tome se vodila debata decenijama, čak i danas. Onoliko koliko sam ja saznao čak ni američka policija nema pravo da ulazi u prostorije FEDa niti na ijedno imanje koje pripada FEDu u Americi.

Niti je američki dolar samim tim američki, samo se tako zove. A funkcionalno, američki dolar je svetska valuta. To je svetska valuta. Sama odluka čak nije donešena u Americi, već u Švajcarskoj praktično u jeku Drugog svetskog rata kada je praktično ista grupa, iste bankarske dinastije sele za okrugli sto i doneli odluku da to bude dolar, naravno ne zato što im je tako prosto samo dunulo, odluka je doneta zbog tadašnje razvijene američke ekonomije daleko ispred ostalih itd.

Praktično FED je privatna kompanija. Kompanija koja ima monopol na svetskom tržištu novca.
 
Amerika je još u stadiju benevolentne demokracije. Tradicionalno su kroz povijest takve države doživljavale vrhunac tek u drugoj, imperijalnoj fazi, u koju Amerika još nije ni ušla. Tek nas čeka dominacija Amerike.
Izraz "Beneloventna democracija" ne postoji. Postoji izraz benevolent society (beneloventno drustvo)
sto znaci "Drustvo којe даје новац и помаже одређеној групи људи у невољи". Americka vladajuca elita i je daleko od toga posto je poznata po tome da otima i krade od koga stigne kako po celom svetu.
:)

 
Poslednja izmena od moderatora:
Izraz "Beneloventna democracija" ne postoji. Postoji izraz benevolent society (beneloventno drustvo)
sto znaci "Drustvo којe даје новац и помаже одређеној групи људи у невољи". Americka vladajuca elita i je daleko od toga posto je poznata po tome da otima i krade od koga stigne kako po celom svetu.
:)

Naša elita vazda mnogo bolja. :mrgreen:
 
Poslednja izmena od moderatora:
Najjače zemlje su koje izvoze proizvode visoke tehnologije a uvoznici su svega i svačega.
...................................................................................................................................................
Ili da pojasnim da je Srbija glavni uvozni partner Kosova jer da je tako onda bi Kosovo slušalo naše zahteve. Pritom se Mi hvalimo kako smo najveći izvoznici na Kosovo , ono dokazujemo svoju glupost.
 

Back
Top