Dokumentarni film "Mirotvorac" koji je u Hrvatskoj pokrenuo buru

Enigma

Veoma poznat
Poruka
11.779
Dokumentarni film "mirotvorac" koji je u Hrvatskoj pokrenuo buru.
Govori o ubistvu osječkog načelnika policije od strane hrvatskih ekstremista u julu 91. Josipu Reihl Kiru koji je bio protiv rata između Srba i Hrvata.
Film je pokrenuo dosta bure u Hrvatskoj jer Hrvatima ruši snješka da su Srbi jedini krivci za početak rata.

Tko se bavi tobom? Malo si zabrijao sinko. Samo sam reagirao na upis i ono sta si boldao.

A sta da pisem? Vidim da masa slinavaca na raznim forumima zna vise od nas koji smo to sve prozivjeli. Pisite
Pa šta imaš da kažeš na dokumentarac sinko koji je prikazan na vašoj TV?
Zašto vas je dokumentarac u Hrvatskoj tako uznemirio?

Pa šta imaš da kažeš na dokumentarac sinko koji je prikazan na vašoj TV?
Da se sve treba otkrit, a ne ovako samo na djelove
Zašto vas je dokumentarac u Hrvatskoj tako uznemirio?
Opet ces napisati da se bavim s tobom, ali boli me ..rac. Ispravnije bi bilo da si umjesto nas napisao neke ili pojedine koji skrivaju sta se desavalo. Mene ovo uopce ne iznenaduje jer sam to znao odavno kao i to da su u Plaski dolazili Srbi od ne znam od kuda i kupovali za pisljivih 100 maraka ljude da se bune. Uznemirilo je mnoge i pisanje Gospicana Milana Levara koji je pisao o zlocinima nad Srbima pa su ga ubili.

Dokumentarni film "mirotvorac" koji je u Hrvatskoj pokrenuo buru.
Govori o ubistvu osječkog načelnika policije od strane hrvatskih ekstremista u julu 91. Josipu Reihl Kiru koji je bio protiv rata između Srba i Hrvata.
Film je pokrenuo dosta bure u Hrvatskoj jer Hrvatima ruši snješka da su Srbi jedini krivci za početak rata.
Srpska politika je glavni krivac za rat. A to da nije jedini krivac,to da. Ali glavni krivac svakako. Jer je prvo pokrenuta propagandna mašinerija iz Beograda,Beograd je prvi huškao i plašio te ljude tamo,razoružao TO Hrvatske,podelio srbima puške preko JNA koja je otvoreno stala na stranu pobunjenika srba. Pozitivna uloga i pacifizam Rahl Kira tako nešto ne dovodi u pitanje,tako da hrvatski ekstremisti samo prave medveđu uslugu režimu u Beogradu. No,to pre svega ima veze sa ubicama jer su iz vladajuće stranke. Udbaška priča. Kao i uvek kada su u pitanju politički ZG i BG.

Tokom citavog trajanja Jugoslavije nikada nisu uguseni i ukinuti separatisticki pokreti, po mom misljenju to je trebalo uraditi, silom. Jugoslovenska ideja je morala da prevlada svugde, sto nije, jer su ljudi ovde uglavnom govna. Samim tim je i postojanje te drzave bilo neodrzivo.
Na silu se ne postiže ništa.

Tokom citavog trajanja Jugoslavije nikada nisu uguseni i ukinuti separatisticki pokreti, po mom misljenju to je trebalo uraditi, silom. Jugoslovenska ideja je morala da prevlada svugde, sto nije, jer su ljudi ovde uglavnom govna. Samim tim je i postojanje te drzave bilo neodrzivo.
Ne može se jedna država održat na silu.
Po toj logici onda danas treba BiH držat na silu,i Srbe i Hrvate proglasit Bosancima na silu?

Nisam gledao niti zelim samo znam da hrvati bukvalno vrište da je manipulacija tadašnjim dešavanjima jer u filmu je kao mlako objasnjen sam početak zbog pobede secesionista na izborima u sloveniji i hrvatskoj i da je kao porasla antisrpska i antijugoslovenska propaganda.vezuju se za ono saopštenje sanu i da je milošević planirao agresiju:roll:
Naravno hrvati brane svoje stavove jer sto rece srušio bi im se snesko ...

Ne može se jedna država održat na silu.
Po toj logici onda danas treba BiH držat na silu,i Srbe i Hrvate proglasit Bosancima na silu?
Slazem se ja, samo kazem. Jedno je sta bi bilo najbolje u nekom idealnom svetu, u kom bi ljudi bili nesebicni, solidarni, bez gneva i mrznje, bez gledanja ko je kakve nacionalnosti, vere itd. Mi na ovim prostorima nazalost nismo takvi ljudi, daleko smo od tog nivoa, te jednu drzavu kakva je Jugoslavija ni ne zasluzujemo. Neka ovako, nek svako ima svoju prćiju kojom vladaju Amerikanci, Britanci i Nemci i nek lajemo jedni na druge narednih 200 godina kad za bolje i nismo.

Slazem se ja, samo kazem. Jedno je sta bi bilo najbolje u nekom idealnom svetu, u kom bi ljudi bili nesebicni, solidarni, bez gneva i mrznje, bez gledanja ko je kakve nacionalnosti, vere itd. Mi na ovim prostorima nazalost nismo takvi ljudi, daleko smo od tog nivoa, te jednu drzavu kakva je Jugoslavija ni ne zasluzujemo. Neka ovako, nek svako ima svoju prćiju kojom vladaju Amerikanci, Britanci i Nemci i nek lajemo jedni na druge narednih 200 godina kad za bolje i nismo.
Jugoslavija otkad se stvorila 1918 pa do njenog raspada 1991 se održavala na silu.
Sa BiH isti slučaj.Od 1992 do danas ona se drži na silu od međunarodne zajednice.
I onda se svi čude otkud mržnja.
S tim održavanjem na silu prvo Jugoslavije,pa sad BiH se i održava mržnja u bivšoj Jugoslaviji već preko 100 godina.

Jugoslavija otkad se stvorila 1918 pa do njenog raspada 1991 se održavala na silu.
Sa BiH isti slučaj.Od 1992 do danas ona se drži na silu od međunarodne zajednice.
I onda se svi čude otkud mržnja.
S tim održavanjem na silu prvo Jugoslavije,pa sad BiH se i održava mržnja u bivšoj Jugoslaviji već preko 100 godina.
Ali je takodje izrodila mnogo toga dobrog, od tehnike, gradjevine, preko kulture, pa do sporta. Imala je jak sistem, koji je iznedrio ogroman broj kvalitetnih ljudi. A sto se tice Bosne, sta mislis da je najbolje resenje?

Back