Говор се преноси са генерације на генерацију и чува тајну дуже него папир који лако изгори или дрво које сатруне. Да поменем Лепенски вир, Винчу, Бањицу и остала археолошка налазишта која су повезана у винчанску културу, винчанским писмом, СРБИЦОМ.
Molim te... ali MOLIM TE, nemoj srbicu...
Neki drugi moraju da krpe rupe u svom nacionalnom identitetu i alternativnoj istoriji, a mi, hvala Bogu, ne moramo.
Nema smisla kalemiti nacionalni identitet na nesto sto je nastalo u vreme kad jos nismo imali nacionalni identitet i sto je proizvod ko zna koje skupine naroda.
Narodi nisu ukorenjeni u zemlju.
Srbi nisu neko brdjansko pleme bez pedigrea da ih ovi ili oni pune laznim autohtonizmom.
Razumes... Nije srpska nacija od juce, pa da joj treba neko fantomsko pismo srbica po uzoru na bosancicu.
Pa red li je, majku mu, da se ugledate na Bosnjake i da se s njima utrkujete u mitomaniji?
СРБ је корен имена народа нашег Србског, Срби или Србљи, Србин, Србкиња, Србче, Србски, Србија.
Znam ja cega je
srb koren, ali
srb nema zasebno znacenje samo po sebi, a, samim tim, ne vidim kako bi mu jedna glasovna promena oduzela znacenje koje ni nema.
To
srb je, vec koliko juce, bilo
serb, pa ne vidim zasto bismo mi kao narod nesto bili uskraceni zbog toga...
Одговорио сам ти, него реци ти мени зашто нас Енглези, Руси и нпр Словенци зову Serbs, Серби, једино ми сами себе зовемо другачије послеедњих сто и кусур година?
Nisi mi odgovorio dok mi ne kazes:
Odakle ti to pravilo da se koren reci izuzima iz glasovnih promena?
Inace, mislim da je to vise novotarija na Zapadu da nas zovu ,,Serbi'', posto im se bilo usladilo da nas zovu ,,Servi'',
a, ako se ne varam, i danas se ne ustrucavaju da pomenu da "Serb" vodi poreklo od "Servus".
http://www.google.com/search?hl=en&...e=UTF-8&tbo=u&tbs=bks:1&source=og&sa=N&tab=wp

Није ти пало на памет да се ником није 'ћефнуло' , него да има разлога зашто је наше Срб а не Срп?
Kao sto znas, mi smo i dan-danas
Srbi, a ne
Srpi sto samo pokazuje koliko je to srbovanje izmotavanje.
Ljudi moraju da shvate da je nas jezik daleko slozeniji i bogatiji nego sto bi njima to prijalo i da ne moze nesto da se menja, cim se ne razume, nego treba da se uci da bi moglo da se shvati.
ЈАЗУ (Југославенска Академија Знаности и Умјетности) која данас
не постоји под овим именом, основана је у Загребу 1866. г. уз новчани дар од 50.000 форинти бискупа Јосипа Штросмајера. Привремено укинута од усташких власти 12.07.1941. обновљена 1946-47. Поред низа издања из области историје и књижевности и др., већ од 1878. започиње Ђуро Даничић (срписта) рад на Рјечнику хрватског или српског језика, који је настављен у каснијим годинама комунистичке диктатуре и лажног братства (српова и кравата), а како се завршило видимо сада: размножио се на неке „нове“ језике.
Dobro su mi poznati strahovi od srpova brace Srbova i slatko sam se ismejao jednom gospodinu iz Obraza koji je tamo krajem 90-ih pokusao da me uputi u finese konspiracisticke lingvistike
Pa kako, onda, ostavise ovo Srbi, sunce mu...
Mislim, ako su vec izboksovali da nas posrpe ovoliko, sto nas onda zvanicno ne preimenovase u Srbove
Dakle, batalite vise da peglate forum ovakvim bljuvotinama i prestanite da zatucavate i sebe i druge.
Kao da vam Albanci pisu ovu uvrnutu nacionalistiku ideologiju.
Sta bi neko imao od toga da Srbe preimenuje u Srpe?
Sta se promenilo sto su Srbi danas Srbi, a ne Serbi?