Doku Umarov:"Cijela Rusija je bojno polje poslije smrti Bin Ladena"

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
110517143.jpg

Doku Umarov (Foto: AFP)

Doku Umarov
"Cijela Rusija je bojno polje poslije smrti Bin Ladena"

Lider islamističkih pobunjenika u sjevernom Kavkazu Doku Umarov izjavio je da smrt Osame bin Ladena neće zaustaviti nasilje i nagovijestio više napada, nazivajući Rusiju "bojnim poljem“.

Deceniju nakon što su ruske snage svrgnule s vlasti u Čečeniji separatiste, Umarov predvodi pobunjenike koji se bore za stvaranje "Kavkaskih Emirata“ koji bi uključili Čečeniju i druge muslimanske regije na sjeveru Kavkaza, prenosi Reuters.

Umarov je preuzeo odgovornost za napade širom Rusije, uključujući bombaški napad samoubice u kojem je ubijeno 37 osoba na moskovskom aerodromu u januaru, kao i za eksploziju dvije bombe u moskovskom metrou u martu 2010, kada je poginulo 40 ljudi.

"Danas bojno polje nisu samo Čečenija ili Kavkaski Emirati, već cijela Rusija"; rekao je Umarov u intervjuu za website blizak pobunjenicima. U videoporuci od februara, Umarov je kazao da će se Rusija suočiti s "godinom krvi i suza“ ako odbije da napusti sjevernokavkaske teritorije.

U novom intervjuu on je istakao da ubistvo Bin Ladena neće zaustaviti islamističke pobune.

"Po svemu sudeći je jasno da se svijet nalazi u poziciji u kojoj smrt lidera džihada neće zaustaviti preporod Islama", naglasio je Umarov.

(FENA)

ethnicMap.jpg

Sjeverni Kavkaz

Dugo se pricalo da je Doku Umarov ubijen i mislim da ste slavili njegovu navodnu pogibiju.Mislim da je on veoma strucan i da se on dobro brani tako da ne vjerujem da ce ga Rusi ubiti.Mislim da je situacija oko Sjeverenog Kavkaza komplicirana jer tu je bilo rata i Rusija stvarno ima problema sa tim regionom a muslimani ne zele zivjeti sa Rusijom.Mislim da se Doku Umarov mora cuvati i tajk covjek je veoma vrijedan za muslimane tako da je to jedan hrabar covjek koji se bori za svoju domovinu.na ovoj mapi mozete vidjeti koje su republike ukljucene u kavkaaski Emirat i mozete vidjeti da je to jedna reigija koja je davno bila pod Islamskim Kalifatom.Mislim da Rusija treba biti blaga prema muslimanima ukol;iko zeli sacuvati dio svoje teritorije jer Doku Umarov se dzabe nije digao na ustanak protiv Rusije.

Inace Doku Umarov je zgodan covjek tako da bih ga rado zoenio sa jednom ljepoticom.Mislim da je on stvarno sa ovom bradom jedan zgodan covjek i mnoge muslimanke ga vole tako da ce on biti jedan kavkski junak koji ce Islam ojacati u Rusiji.ne vjerujem da ce se osnovati Kavkski Emirat jer Rusija sigurno to nece dozvoliti ali vrijedno je za muslimane imati takvog covjeka kao sto je Doku Umarov jer ostali muslimani u Rusiji mogu jos jace imati pouzdanje i vjeru u Allaha jer imaju jednog jakog heroja koji se krije u Kavkaskim sumama.

Mingo, zabrinjava me , što još nijednom nisi napisao da je Čečenja jedna lijepa, slatka zemlja u kojoj muslimani mogu klanjati i uživati u islamu i molim te da ne priređuješ takva iznenađenja drugi put !

Ljudi kao sto su Doku Umarov mogu ojacati Islam u Rusiji da Ruski muslimani pocnu da se mole Allahu i da masovno odlaze u Dzamiju.Inace sve su to lijepe zemlje i ja bih volio kad bi se mogao osnovati Kavkaski Emirat ali Rusija ne da i mislim da Doku Umarov moze prirediti iznenadjenje Rusima samo kroz bomabske napade.Inace Ruski muslimani su sigurni u sebe i oni se mole Allahu tako da bih ja rado otisao u Rusiju da se molim sa mojom bracom muslimanima u Dzamiji.

350px-North_Caucasus_regions_map.png

Sjeverni Kavkaz

Ljudi kao sto su Doku Umarov mogu ojacati Islam u Rusiji da Ruski muslimani pocnu da se mole Allahu i da masovno odlaze u Dzamiju.Inace sve su to lijepe zemlje i ja bih volio kad bi se mogao osnovati Kavkaski Emirat ali Rusija ne da i mislim da Doku Umarov moze prirediti iznenadjenje Rusima samo kroz bomabske napade.Inace Ruski muslimani su sigurni u sebe i oni se mole Allahu tako da bih ja rado otisao u Rusiju da se molim sa mojom bracom muslimanima u Dzamiji.

Ljudi kao on, mogu samo jos vise nevinih ljudi pobiti i navuci bes i mrznju, nemuslimana, pa i casnih muslimana.
A bre Mingo, pa ti bi svuda isao, a nigde ne ode.
Sta cekas?

Mislim da bi se mogla napraviti jedna veoma dobra drzava na Sjevernom kavkazu i mislim da bi muslimani bili zadovoljni ali ipak Rusi ne vole da se nijedna teritorija otcjepljuje tako da ne vidim nikakvo rjesenje za Sjeverni Kavkaz.Mislim da muslimani moraju ici u Dzamiju i da se klanjaju Allahu kako bi mogli bolje razmisliti sto cine.Inace Rusi su dobri u proizvodnji margarina tako da je lijepo kupti Ruski maragrin i namazati ga na hljeb.Inace to se kod Rusa naziva buter brots..

350px-North_Caucasus_regions_map.png

Sjeverni Kavkaz

Ajde Mingo, slijedi njegov svijetli primjer, eksploziv oko struka pa počni i ti ojačavati islam.
I ovaj Doku će do Nove godine u crnu plastičnu kesu, ili će eventualno usmrditi neki tamo žbun na radost divljim kerovima.

kavkaz-murtedi-rusi-330.jpg

Dagestan: Kazneni napad na džamiju – „Gdje je vaš Allah? Zašto vam ne pomaže?“

Naoružani ruski okupatori i njihove marionete, sa maskama na licu, izvršili su raciju na lokalnu džamiju u selu Sovijetskoje u oblasti Magaramkent, Dagestan, za vrijeme džume namaza, u petak, 13. maja 2011.

Prema lokalnim mještanima, muslimani su pod prijetnjom odvedeni u tzv. „policijsku stanicu“ gdje su brutalno pretučeni.

Tamo su snimani kamerom, uzeti su im otisci prstiju, a bradati muškarci su tučeni sa posebnom brutalnošću. Ruski zločinci su uhapšenim muslimanima potkratili brade i kosu. Nakon tog poniženja, muslimani su odvedeni u posebnu sobu gdje su krvoločno pretučeni palicama.

Prema izvorima, u toku vršenja svojih nedjela, zločinci su vrijeđali islam. Okupatori i njihove sluge su, dok su premlaćivali muslimane, vikali: „Gdje je vaš Allah, zašto vam On ne pomaže...?!“

(Kavkaz centar / Put vjernika)

Inace Ruski muslimani su sigurni u sebe i oni se mole Allahu tako da bih ja rado otisao u Rusiju da se molim sa mojom bracom muslimanima u Dzamiji.

Rusija je izgradila u Groznom lijepe džamije, i ti i drugi musimani trebate uvažavati Rusiju jer je dala velike pare za obnovu zgrada i džamija onih koji su joj radili o glavi, iako im Rusija nije učinila ništa nažao. Mingo, ja mislim da je to jedna lijepa džamija kakvih ima još samo u Saudijskoj Arabiji :

081021133801.jpg

kavkaz-murtedi-rusi-330.jpg

Dagestan: Kazneni napad na džamiju – „Gdje je vaš Allah? Zašto vam ne pomaže?“

Naoružani ruski okupatori i njihove marionete, sa maskama na licu, izvršili su raciju na lokalnu džamiju u selu Sovijetskoje u oblasti Magaramkent, Dagestan, za vrijeme džume namaza, u petak, 13. maja 2011.

Prema lokalnim mještanima, muslimani su pod prijetnjom odvedeni u tzv. „policijsku stanicu“ gdje su brutalno pretučeni.

Tamo su snimani kamerom, uzeti su im otisci prstiju, a bradati muškarci su tučeni sa posebnom brutalnošću. Ruski zločinci su uhapšenim muslimanima potkratili brade i kosu. Nakon tog poniženja, muslimani su odvedeni u posebnu sobu gdje su krvoločno pretučeni palicama.

Prema izvorima, u toku vršenja svojih nedjela, zločinci su vrijeđali islam. Okupatori i njihove sluge su, dok su premlaćivali muslimane, vikali: „Gdje je vaš Allah, zašto vam On ne pomaže...?!“

(Kavkaz centar / Put vjernika)

Eto, još će ispasti da terorizam ima i svojih pozitivnih strana.

Eto, još će ispasti da terorizam ima i svojih pozitivnih strana.

Zar je terorizam to sto su muslimani klanjali Dzumu namaz?! Cemu su krivi ljudi koji su pustili bradu i8 koji slijede Muhammedov s.a.v.s. sunnet (obicaj)?Mislim da Rusi moraju uvazavati ljudska prava muslimana i da moraju uvazavati religijska osjecanja muslimana u Rusiji.

Back