Доктор упозорава: Не остављајте своју гардеробу у хотелским ормарићима, разлог нису лопови

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.939
Ако не желите да се ваш дом претвори у ноћну мору када се вратите кући са путовања, не држите своју одећу у хотелске комоде и фиоке.
Разлог томе нису лопови или хотелско особље који претурају по вашим стварима и џеповима, већ много мања, али зато много већа сметња – стенице.

Иако се собе редовно чисте у већини хотела, ормари остају на дну приоритета домаћица и собарица. Стога није немогуће да бубе често праве домове или скровишта у њима. Посебно су "опасне" комоде и фиоке или уопште дрвени намештај са много шрафова или чак пукотина.

1720546398964.png
 
Ако оставите своју одећу у њиховом дому, овим досадним бубама можда неће сметати да се удобно сместите у вашим рукавима, џеповима или испод благо поцепане поставе ваше одеће. Овако скривени, пратиће вас кући након празника и претворити ваш дом у ноћну мору.

Зато др Џејсон Синг предлаже коришћење великих ормара или отворених простора са вјешалицама уместо комода или одлагање одеће у кофер до краја боравка у хотелу.
 
Ово у коментару потврђује бивши стручњак из службе за дератизацију. „Већ сам у пензији. Никада нисам користио комоду. Одећу је боље држати у коферу и извадити је када вам затреба. Проблем нису само бубе, већ и бубашвабе“, написао је у коментару.
 
Међутим, не слажу се сви са саветима лекара. „Пословно путујем већ 20 година и никада нисам видео ни једну бубу. Изаберите праве хотеле“, стоји у једном од коментара. Други, према порталу Лад Библе, пита: „Да ли сада морамо да носимо вреће за спавање у хотелима?“
 

Back
Top