Dokle više? Definišite pojmove.

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.585
Čitam malopre post o vaspitanju dece i opet je neko pomenuo zlostavljanje (seksualno) odnosno niko nije jasno definisao šta je tačno "silovanje" i "seksualno zlostavljanje", pa bih ja da to ovde definišemo.

Mnogi forumaši su sporadično vređali žene zbog onih nekoliko pojedinačnih slučajeva gde su se žene "setile" da su bile zlostavljane.

Evo otkucaću deo originalnog primerka šta je seksualno silovanje/ zlostavljanje, pa vi sami procenite može li to da se "zaboravi" pa da se "naknadno seti".

Iz originalnog izveštaja:
Polomljena su joj tri rebra, ima unutrašnje krvarenje, odsečen joj je domali prst, izbijena su joj dva zuba, iščašena vilica i polomljen nos. Pretpela je i kontuzije. Vid joj verovatno nije oštećen ali moguće je da joj je oštećena leva bubna opna.

Ajde zaboravi ovo. Sram bilo sve te lažne žrtve jer zbog takvih ovakve žrtve ćute. Sramota i dosta više prenemaganja.
U svakom slučaju, ne mora silovanje da bude baš ovoliko brutalno, ali neke povrede prosto mora da ima, bar vaginalne.

Tema je jasna, razjasniti šta je po vašem mišljenju danas termin "silovanje".

P.S. Prilažem deo iz internet novina gde je dobacivanje na ulici seksualno zlostavljanje, pa se pitam da li je?
Evo dela teksta:
Screenshot_20241109-142529_Chrome~2.jpg

Gde je tu seks kad je odsecen mali prst izudarana nevidjeno , pazi polomljena rebra, mislim ne vidim kako se tu moze upotrebiti rec seksualno...
To je prosto uvreda za rec seks, ovde je bilo fizicko razbijanje po svim osnovama...
Jeste ekstrem do daske, u odnosu na ono seko , pst seko , aaaa sechka seko , i ti mislis na isto...

Gde je tu seks kad je odsecen mali prst izudarana nevidjeno , pazi polomljena rebra, mislim ne vidim kako se tu moze upotrebiti rec seksualno...
To je prosto uvreda za rec seks, ovde je bilo fizicko razbijanje po svim osnovama...
Jeste ekstrem do daske, u odnosu na ono seko , pst seko , aaaa sechka seko , i ti mislis na isto...
Jeste ekstremno i namerno sam otišao toliko daleko jer i žene u svojim izjavama da su se "setile" da su bile silovane pre 20 godina isto idu u drugu krajnost i rešio sam da otvorim temu da se konačno razjasni šta je po mišljenju forumaša "silovanje".
(Nekakve povrede, ne ovako ekstremne ali ipak povrede bi morale da postoje u slučaju silovanja).

Ko hoce moze da gleda film white chamber, 2019.....ja sam slucajno naleteo , ali crveni alert, to nije horor , to je ubitacno....
Samo ne bih savetovao ljudima sa slabom kontrolom, niti povodljivim, niti sociopatoloskim slucajevima, , Srpski film je sitnez za ovo...
Imaju i oni "I spit on your grave" ima i drugi i treći deo.
Eto, to je silovanje. A sviđa mi se film jer devojke prežive, oporave se i kad krene osveta treba imati želudac, ali kamo sreće da je u RL ta osveta devojaka realna jer nije.

Uh, tu ima taj pojam da zena ne zna sta joj se desilo isto kao sto ne zna ni sta hoce pa je navodis na seks i na kraju hoce.....

Ja sam video nesto sto je meni licilo na silovanje i ucenu i prisilu , bez nasilja ali uz ta dva elementa, ali ebiga ucutis, kad vidis sutra da dodje ponovo sama po novu turu...
Tako da sam oprezan cim se pomene zensko misljenje....to je shugava rabota...
Taj dogadjaj koji sam video uzivo je otreznjujuci za mene...
A gledao sam mnogo puta pretnju nasiljem pa priteraju brucoskinje agresivni crnogorci pa ona usled prisile recima i atmosferom bude silovana a da nije silovana, tj pristane jer ne vidi kako da se izvuce iz tog verbalnog nasilja i psihe nasilja...

I to je nemila scena, mnogo puta ponavljana, nikom svom da pozelis, ali vidis da se desava i ne znas kako razmisljaju takve osobe ali vidis kako odlucuju...

Tako da kazem zensko kad razmislja to je emotivno , i tu ne mozes da koristis logiku , iracionalno je to totalno , i zato oprez i kad sudis , kako da sudis...

Uh, tu ima taj pojam da zena ne zna sta joj se desilo isto kao sto ne zna ni sta hoce pa je navodis na seks i na kraju hoce.....

Ja sam video nesto sto je meni licilo na silovanje i ucenu i prisilu , bez nasilja ali uz ta dva elementa, ali ebiga ucutis, kad vidis sutra da dodje ponovo sama po novu turu...
Tako da sam oprezan cim se pomene zensko misljenje....to je shugava rabota...
Taj dogadjaj koji sam video uzivo je otreznjujuci za mene...
A gledao sam mnogo puta pretnju nasiljem pa priteraju brucoskinje agresivni crnogorci pa ona usled prisile recima i atmosferom bude silovana a da nije silovana, tj pristane jer ne vidi kako da se izvuce iz tog verbalnog nasilja i psihe nasilja...

I to je nemila scena, mnogo puta ponavljana, nikom svom da pozelis, ali vidis da se desava i ne znas kako razmisljaju takve osobe ali vidis kako odlucuju...

Tako da kazem zensko kad razmislja to je emotivno , i tu ne mozes da koristis logiku , iracionalno je to totalno , i zato oprez i kad sudis , kako da sudis...
Odličan ti je post, jer "pristajanja" na seks iz moranja takođe ima.
Ali treba razgraničiti jer se zapravo u "pristajanju" radi o čistoj uceni. A to nije silovanje, nego ucena koja za cilj ima dobijanje seksa od ucenjene osobe ali opet ponavljam, to nije silovanje.

Ne, pogresno sam se izrazio , nisu to bile takve ucene...takve ucene vec zovem trgovinom, ovo su ucene u smislu bices bijena ako ne das sama , e sad to zvuci kao prisila, nama muskima, ali ako se sutra vrati ili ako posle izlazi sa tim momkom , ja ne znam kako to da zovem....veza iz ucene ili veza jer radi guza ko meduza, , jer ne sme da kaze ne...
Pojma nemam, ali ne volim da gledam takve stvari , kad su device u pitanju sigurno ne volim da gledam takve scene, a kad su matorije u pitanju , onda ne znam sta da mislim...mislim cujem nekad, ajd dacu , bolje nego da dobijem batine...kad nju zabole dupe kad joj je to kao cokoladica dala ne dala, sta se ja pravim pametan...

Jeste prisila, ali postoji i saglasnost, tako da meni je to mucno , ali ne mozes tu da budes pametan nikako...

Slicno se desava kod neverstva, polako ulazi u opustenu atmosferu, vidi da je laze maze, ali se igra, kao nece nista biti , a ovamo se vabi , provocira, i tako i posle se desi naravno prevara i ti sad to definisi....sta je?
Htela pa se igrala hocu necu , ili nije htela, nego se igrala pa se zaigrala...
Jos gora varijanta je kad nekog pali , hoce da ga voza pa ga napali i onda tip dodje i kaze, e pa sad ne mozes nazad..ona kaze iz inata mogu , a on poplaveo od napaljenosti , zakljuca vrata i to je silovanje ali ebiga ako cemo posteno , ne mozes ni da vozas nekog i da u svakom trenutku kazes ne...
Jer ako to moze, onda nijedan muskarac nece biti 100% tvrd, nikad...jer nece da se nikad nalozi 100% jer budala moze da kaze ne sa rasirenim nogama dok joj prilazi ...

Ne, pogresno sam se izrazio , nisu to bile takve ucene...takve ucene vec zovem trgovinom,
E, vidiš, na to sam i mislio. Pre 20 godina je iskalkulisala da će tako dobiti ulogu, 20 godina kasnije se "seti da je silovana".

ovo su ucene u smislu bices bijena ako ne das sama ,
Ovako: ja sam ovu temu pokrenuo u nadi da će učestvovati baš oni muškarci koji stalno pominju silovanja kao glumatanje a u cilju da devojkama koje prate i čitaju Krstaricu kažem da ako spadaju u grupu stvarno ugroženih, da se ne boje pretnji ni batinama ni ničim drugim jer baš Crnogorci imaju taj nastup, ako se devojke brane, ali stvarno brane i ako dođe do fizičkog obračuna i pokušaja silovanja, ako taj tip vidi da je maltene borba na život i smrt, pustiće devojku.
Još će je moljakati da ne prijavljuje, uglavnom rečima: "A samo sam hteo da vidim kakva si, nisam mislio da te napadnem" i slično.

Ako se napad dešava na fakultetu ili u bilo kojoj ustanovi, silovanja verovatno neće biti ako devojke stvarno ponašanjem pokažu da ne žele.
Život nije domaći film gde se pod silovanjem podrazumeva ono što UM napisa gore, pst, seko itd već najteži oblik nasilja koji treba prijaviti odmah.

Molim vas da se obratite najbližoj stanici policije ličnim dolaskom ODMAH , pre "dolaženja sebi", pre odlaska kući, pre tuširanja (iako bi vam vruć tuš najviše prijao) i pre menjanja garderobe.
e sad to zvuci kao prisila, nama muskima, ali ako se sutra vrati ili ako posle izlazi sa tim momkom , ja ne znam kako to da zovem....veza iz ucene ili veza jer radi guza ko meduza, , jer ne sme da kaze ne...
Ja za vezu iz ucene evo prvi put čujem.
Pojma nemam, ali ne volim da gledam takve stvari , kad su device u pitanju sigurno ne volim da gledam takve scene, a kad su matorije u pitanju , onda ne znam sta da mislim...mislim cujem nekad, ajd dacu , bolje nego da dobijem batine...kad nju zabole dupe kad joj je to kao cokoladica dala ne dala, sta se ja pravim pametan...
Dobiće batine ili neće uopšte ne zavisi od toga da li će pristati na seks ili neće.
Silovatelj će je prebiti ako ga to loži, ma koliko devojke/ žene sarađivale.
Jeste prisila, ali postoji i saglasnost, tako da meni je to mucno , ali ne mozes tu da budes pametan nikako...

Slicno se desava kod neverstva, polako ulazi u opustenu atmosferu, vidi da je laze maze, ali se igra, kao nece nista biti , a ovamo se vabi , provocira, i tako i posle se desi naravno prevara i ti sad to definisi....sta je?
Htela pa se igrala hocu necu , ili nije htela, nego se igrala pa se zaigrala...
Jos gora varijanta je kad nekog pali , hoce da ga voza pa ga napali i onda tip dodje i kaze, e pa sad ne mozes nazad..ona kaze iz inata mogu , a on poplaveo od napaljenosti , zakljuca vrata i to je silovanje ali ebiga ako cemo posteno , ne mozes ni da vozas nekog i da u svakom trenutku kazes ne...
Jer ako to moze, onda nijedan muskarac nece biti 100% tvrd, nikad...jer nece da se nikad nalozi 100% jer budala moze da kaze ne sa rasirenim nogama dok joj prilazi ...
Devojke i žene - nemojte pristajati na seksualne ucene jer nećete dobiti batine niti će vas ubiti.
....oni koji to hoće, uradiće i uz pristanak.

Ovako: ja sam ovu temu pokrenuo u nadi da će učestvovati baš oni muškarci koji stalno pominju silovanja kao glumatanje a u cilju da devojkama koje prate i čitaju Krstaricu kažem da ako spadaju u grupu stvarno ugroženih, da se ne boje pretnji ni batinama ni ničim drugim jer baš Crnogorci imaju taj nastup, ako se devojke brane, ali stvarno brane i ako dođe do fizičkog obračuna i pokušaja silovanja, ako taj tip vidi da je maltene borba na život i smrt, pustiće devojku.
Još će je moljakati da ne prijavljuje, uglavnom rečima: "A samo sam hteo da vidim kakva si, nisam mislio da te napadnem" i slično.

Ako se napad dešava na fakultetu ili u bilo kojoj ustanovi, silovanja verovatno neće biti ako devojke stvarno ponašanjem pokažu da ne žele.
Život nije domaći film gde se pod silovanjem podrazumeva ono što UM napisa gore, pst, seko itd već najteži oblik nasilja koji treba prijaviti odmah.

Molim vas da se obratite najbližoj stanici policije ličnim dolaskom ODMAH , pre "dolaženja sebi", pre odlaska kući, pre tuširanja (iako bi vam vruć tuš najviše prijao) i pre menjanja garderobe.

Odličan post i odlični saveti upućeni devojkama i žena koje su silovane.

Žene koje su silovane verovatno ćute jer im je zaprećeno da ćute, ako kažu nekome, silovatelj će učiniti nešto strašno porodici žrtve.

Pretpostavljam da zato ćute.

Back