Dokazi za postojanje Boga?

To što nauka (još uvek) nema dovoljno kompletna objašnjenja za univerzum, nastanak sveta i slično... ne znači da to ima veze sa Bogom. Ali u prirodi čoveka je da u nedostatku objašnjenja popuni praznine tako što ih izmisli. Ako je vernicima tako lakše, nemam ništa protiv ;)
sve sto covek ne moze objasniti niti upravljati time, pripisuje Bogu. Tako je i vatra od Boga iako je covek danas moze zapaliti i ugasiti kada to pozeli.
Prva Mojsijeva 1.26 Potom rece Bog: "da nacinimo coveka po svom oblicju, kao sto smo mi"
Idemo redom, od glave. Sta ce Bogu kosa, oci, zubi, nos, usi............dalje, sta cemu ruke, prsti, zglobovi, dlake na podlaktici........sta ce mu noge, stopala, kolena, guza, a verovatno i ono pored guze, sta ce mu utroba (srce, bubrezi, rebra, creva, pluca........al ajd da izbacimo ono sto se ne "vidi", jer rece "nalik nama" (opticki).......Dakle, svi znamo od prvog dana naseg postojanja cemu sluze svi ovi nabrojani delovi tela i da svaki deo ima svoju funkciju CIJI JE JEDINI CILJ PREZIVLJAVANJE. Tesko da cu da poverujem da se Bog bori za egzistenciju i da su mu svi ovi delovi tela potrebni kako bi se kretao, preziveo.
Imamo dosta parnih organa (oci, usi, bubrezi, pluca, cak mozemo disati i na nos i na usta..........) a sve zato jer je borba za prezivljavanje teska i mozemo izgubiti neki organ ili deo tela pa zato postoji "rezerva". Dali je Bogu potrebna rezerva?
Da li je Bog "sa zemlje" ili "obitava" negde daleko u svemiru ? Buduci da ima noge i da stoji uspravno, ima stopala, noge, glavu.........ocigledno da je njegov izgled prilagodjen potrebama opstanka u zemaljskim uslovima . Sama geoloska i bioloska istorija planete pokazuje da je nastanak zivota na planeti Zemlji proces koji jos traje. Izumiru mnoge vrste, nove nastaju..........mi smo u periodu zivota na zemlji koje karakterise ovaka oblik humanoida kakvi smo mi. Ako je od Boga covek bi trebao da izgleda kao Adam o posle 5 milijardi godina. Ali, ne, imamo ostatke pecinskih ljudi koji lice na danasnjeg coveka a l ipak sa velikim razlikama. A taj pecinar je ziveo pre 20-30-50 000 godina. Kako cemo izgledati posle 2 milijarde godina?
Dokaze o tim promenama imamo u svojoj neposrednoj okolini. Pogledajte koliko su bila visoka vrata u manastirima iz ranog srednjeg veka.......samo 160 cm.
Jasno je zasto.Danas je normativ za visinu vrata u EU skoro u svim zemljama 210 cm. Ne znaci da su evropljani toliko visoki al svakako da nisu vise 150 cm.
Toliko o Bogu koji je "sacinio coveka nalik sebi".

Naucni eksperiment.

400 srcano bolesnih pcienata je podeljeno u 2 grupe.
200 prema 200.
Za jednu grupu je odredjeno 5 do 7 ljudi koji su se za ovih 200 molili.
A za drugu grupu niko.

U grupi bez molutve su stalno dolazile komplikaciije.
U grupi za koju su se molili jako malo ili nikako komplikacija i daleko manje je trebalo lekova.
I brze su de oporavljali ili ozdravljali.

Jakov 5,16 Priznajte dakle jedan drugome grijehe, i molite se Bogu jedan za drugoga, da ozdravljate; jer neprestana molitva pravednoga mnogo može pomoći.

Dakle stvara se sumnja na naucnoj osnovi da je uzrok duhovna osnova.
https://www.facebook.com/reel/292649760042726?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

kako znaš da će ti se na Severnom Polu smrznuti jajca ako nisi bio tamo? Bog nije čovek jbt da dođe i kaže: Dobar dan Pope ja sa Bog, možemo da se upoznamo?
aj dosta sa debilnim pitanjima
Slepom ne možeš objasniti zalazak Sunca ..tako ni polupanom ateisti ne možeš objasniti postojanje Boga..već sam objasnio
Ne znam, nisam bio na severnom polu.
I kako ces da upoznas boga osim dobar dan-dobar dan ?
Slep ne vidi zalazak sunca, ako ima mozga i razuma da je slep to ce shvatiti i bez da gleda.
A sta ti to znaci "polupani" ateista ?
Ja te ne vredjam kao vernika niti ijednog vredjam.
Ali ok, razumem te jer ISTINA BOLI :ok:

364043609_755653186360325_6562264152969883659_n.jpg

Ne znam, nisam bio na severnom polu.
I kako ces da upoznas boga osim dobar dan-dobar dan ?
Slep ne vidi zalazak sunca, ako ima mozga i razuma da je slep to ce shvatiti i bez da gleda.
A sta ti to znaci "polupani" ateista ?
Ja te ne vredjam kao vernika niti ijednog vredjam.
Ali ok, razumem te jer ISTINA BOLI :ok:
znači nisi bio na severnom polu a tvrdiš da ne znaš da će ti se smrznuti jajca? ok
znači neko ko je slep od rođenja će shvatiti zalazak sunca? :D hoće li gluv od rođenja shvatiti betovenovu devetu? :)
ne upoznaš ga lično nego osećaš da je tu, sa tobom.. dese ti se neke stvari u životu koje ne možeš da pripišeš slučajnosti, nauci.. neobjašnjive pojave
kako objašnjavaš slučaj malog Lazara iz Čikaga? eto ni jedan dr u USA nije znao da objasni pa mi ti molim te objasni.. kako objašnjavaš Hristovo Vaskrsenje? kako objašnjavaš to što si živ? što postojiš?
polupani ateista znači da ne veruješ u Boga
vređaš me brt samim tim što ulaziš u besmislenu raspravu.. ubeđuješ me da je danas ponedeljak i da pada sneg napolju
istina boli? zašto bi me bolelo to što verujem u Boga koji postoji?

to gore nit je iz Kurana ni iz Biblije....nego dokazi za postojanje Boga iz nauke, nereligijski dokazi.
Iz nauke....nauka je suprotnost veri i religiji [Stevo Zigon]

znači nisi bio na severnom polu a tvrdiš da ne znaš da će ti se smrznuti jajca? ok
znači neko ko je slep od rođenja će shvatiti zalazak sunca? :D hoće li gluv od rođenja shvatiti betovenovu devetu? :)
ne upoznaš ga lično nego osećaš da je tu, sa tobom.. dese ti se neke stvari u životu koje ne možeš da pripišeš slučajnosti, nauci.. neobjašnjive pojave
kako objašnjavaš slučaj malog Lazara iz Čikaga? eto ni jedan dr u USA nije znao da objasni pa mi ti molim te objasni.. kako objašnjavaš Hristovo Vaskrsenje? kako objašnjavaš to što si živ? što postojiš?
polupani ateista znači da ne veruješ u Boga
vređaš me brt samim tim što ulaziš u besmislenu raspravu.. ubeđuješ me da je danas ponedeljak i da pada sneg napolju
istina boli? zašto bi me bolelo to što verujem u Boga koji postoji?
Ako sam ja polupani ateista onda si ti prolupali vernik :mrgreen:
Ko je bio taj Lazar iz Cikaga ?
Jel i on prolupao ?

Back