Dokazi za postojanje Boga?

ne važi obrnuto zato što ja nisam slep brt..ja prema slepima imam osećaj sažaljenja..

To je, opet, samo tvoje licno uverenje i osecanje, ali ne umanjuje cinjenicu da to slepima ne predstavlja apsolutno nista.
Tvoja istina, kada je vera u pitanju, je tvoja - i tacna je.
Ali njegova istina je isto tacna.
To treba razumeti, i svet bi bio mnogo lepse mesto.

Bogovi ne postoji niti je to logicno, dok 1 Bog postoji i to je logicno.

Postojanje vise Bogova dovodi do degradacije svih Bogova koji bistvuju jer sile jednih drugi degradirauje jedni druge u svakom smislu, i niko onda vise nije absolutno Bog nego bica sa nadnaravnim mocima a ne Bogovi.

Pojam Bog je absolutni Bog sveznajuci, svemoguci, sve cuje itd...ove karakteristike bi sve unistene bile postojanjem drugih bogova.

zato je najtezi grijeh pripisivanje Bogu druga da jos ima neki Bog pored Boga, jer fakticki osoba degradira Boga na taj nacin.

Bogovi ne postoji niti je to logicno, dok 1 Bog postoji i to je logicno.

Postojanje vise Bogova dovodi do degradacije svih Bogova koji bistvuju jer sile jednih drugi degradirauje jedni druge u svakom smislu, i niko onda vise nije absolutno Bog nego bica sa nadnaravnim mocima a ne Bogovi.

Pojam Bog je absolutni Bog sveznajuci, svemoguci, sve cuje itd...ove karakteristike bi sve unistene bile postojanjem drugih bogova.

zato je najtezi grijeh pripisivanje Bogu druga da jos ima neki Bog pored Boga, jer fakticki osoba degradira Boga na taj nacin.
Ništa što si naveo nije logično. 🙂

A diskutuje se tako sto ostavljas video klipove :D :D :D

Evo kako izgleda tvoja logika:
"Strip o Supermenu je dokaz da Supermen postoji. Ko ne veruje, neka dokaze suprotno" :D

ne ne niposto

ako video klip sadrzi argumente i dokaze, koji ti budu vizualizirano prezentirani, to je isto validna argmentacija kao da ti pisem, samo sto je jos bolja, jer vizuelno pokaze neke stvari.

Evo kako izgleda tvoja logika:
"Strip o Supermenu je dokaz da Supermen postoji.

ovo je za nepovjerovati kako los proutargument

a ti da si pravi i da znas sta pricas, pogledao bi video klip i onda bi rekao, to i to nije tacno zbog toga i toga, dokaz je to i to.

tako treba da osporavas a ovo sto ti radis pa to samo mozes macku o rep zavezati .

ne ne niposto

ako video klip sadrzi argumente i dokaze, koji ti budu vizualizirano prezentirani, to je isto validna argmentacija kao da ti pisem, samo sto je jos bolja, jer vizuelno pokaze neke stvari.

ovo je za nepovjerovati kako los proutargument

a ti da si pravi i da znas sta pricas, pogledao bi video klip i onda bi rekao, to i to nije tacno zbog toga i toga, dokaz je to i to.

tako treba da osporavas a ovo sto ti radis pa to samo mozes macku o rep zavezati .

Video klip ne sadrzi argumente i dokaze.
Argumenti i dokazi su adekvatni naucni radovi i studije, objavljeni u nekom relevantnom i cenjenom casopisu.
Sve ostalo je u ravni stripa o Supermenu.

Opet idemo na Ad Hominem kada nemamo argumente :) Okej.
stani malo, kritikujem te jer degradiras jednog astrofizicara kao da je on na univerzitetu veslo sisao, i cackao pupak a ne da je eminentan strucnjak u svojoj oblasti i tvoj argument protiv njega, ma to on samo hoce da proda knjigu, u fazonu da zaradi samo para to je to. ...kao da zlatni rez nema veze nikakve sa stvarnoscu, tako to djeluje kad ti pises

kada ti se ukaze na tu losu argumentaciju branis se kao da su to neki ad hominem napadi a nisu, nego nevidjas koliko je to brutalno los argument covjeka optuziti da zaradjuje pare i da prodaje maglu. a astrofizicar covek.

stani malo, kritikujem te jer degradiras jednog astrofizicara kao da je on na univerzitetu veslo sisao, i cackao pupak a ne da je eminentan strucnjak u svojoj oblasti i tvoj argument protiv njega, ma to on samo hoce da proda knjigu, u fazonu da zaradi samo para to je to. ...kao da zlatni rez nema veze nikakve sa stvarnoscu, tako to djeluje kad ti pises

kada ti se ukaze na tu losu argumentaciju branis se kao da su to neki ad hominem napadi a nisu, nego nevidjas koliko je to brutalno los argument covjeka optuziti da zaradjuje pare i da prodaje maglu. a astrofizicar covek.

Drug mi je astrofizicar, profesor na Astronomiji na Univerzitetu u Nisu, i on kaze da zlatan presek ne postoji u astronomiji, vec samo u umetnosti i da je to dogovor umetnika a ne neka univerzalna prirodna zakonitost :)

A tek nije neka bozja tvorevina 😁

Drug mi je astrofizicar, profesor na Astronomiji na Univerzitetu u Nisu, i on kaze da zlatan presek ne postoji u astronomiji, vec samo u umetnosti i da je to dogovor umetnika a ne neka univerzalna prirodna zakonitost :)

A tek nije neka bozja tvorevina 😁
reci mu nek obnovi gradivo

Is space-time shaped like a SPIRAL? Universe has a 'golden ratio' that keeps everything in order, researchers claim​

https://www.dailymail.co.uk/science...lden-ratio-keeps-order-researchers-claim.html

23C5FC9600000578-0-South_African_researchers_have_claimed_that_the_universe_is_gove-a-14_1417786870353.jpg

pa i nasa galaksija je u formi zlatnog reza

Da krenemo sa ovom temom, ovdje izlazite dokaze koje vi mislite da su dokazi za postojanje Boga.

evo ja cu krenuti sa ovim

1. Nastanak univerzuma, ono sto postane ima svoj uzrok, uzrok univerzumu je Bog

2. Kalibracija univerzalnih konstantni da bi univerzum i zivot bio moguc na zemlji

3. Kalibracija zemlje za zivot covjeka na njoj

4. Inteligentni dizajn u prirodi, ukazuje na Boga.

5. Zlatni rez kao pecat na Bozije stvaranje, kao otisak Bozijeg prsta na svoju kreaciju...zlatni rez se pojavljuje kako u formi galaksije tako i u formi DNK:a

6. Voce i povrce koje izgleda kao organi u covjeku za sta su dobri, nema smisla da se vjeruje da priroda sama od sebe zna kako izgledaju organi u covjeku i formira voce i povrce u obliku tih organa kako bi ukazalo za sta je dobro.

7. Nadnaravnost Kurana ukazuje na postojanje Boga jer ovakav Kuran kakav imamo danas je nemoguce da ljudi mogu napisati i strukturisati.

vi nastavite dalje ako jos ko sta ima :)
1. sta je uzrok Bogu?
2. da univerzum je ustrojen po pravilima
3. da, ali ne samo coveka
4. nema dokaza za to
5. to ne postoji u prirodi, nego je matematicka aproksimacija
6. besmisleno
7. ljudi su to pisali, i stimovali prema istorijskim aktuelnostima, ne obratno

Zašto ne verujem u boga Ili još bolje, zašto vi u njega verujete ?
Pa valjda teret dokazivanja pada na onoga ko veruje ?
Kada bih vam prišao i rekao vam „Zašto ne verujete da ja mogu da letim?“, odgovor bi bio „A zašto bih vam verovao?“ Onda bih ja rekao „Zato što je to stvar vere.“ Kada bih vam nakon toga rekao „Dokažite da ne mogu da letim.
Eto, vidite da ne možete da dokažete

Zašto ne verujem u boga Ili još bolje, zašto vi u njega verujete ?
Pa valjda teret dokazivanja pada na onoga ko veruje ?
Kada bih vam prišao i rekao vam „Zašto ne verujete da ja mogu da letim?“, odgovor bi bio „A zašto bih vam verovao?“ Onda bih ja rekao „Zato što je to stvar vere.“ Kada bih vam nakon toga rekao „Dokažite da ne mogu da letim.
Eto, vidite da ne možete da dokažete
Vera da postoji nije uopste vera. Da bi mogao da verujes nekom, prvo moras da znas da postoji. Gledajuci na danasnju Crkvu, vera u takvu
insituciju je diskutabilna, sa obzirom na to, da se vera svodi na placanje i rituale...

Back