DOKAZI O BOGU

"A beše tada divova na Zemlji", 1.Mojsijeva 6,4. E sad, po evoluciji to nikako ne bi moglo se dogoditi jer ne ide da prvo budu visoki i snažni ljudi a posle njih niski kao sada u odnosu na ove. Moralo bi biti obrnuto. I sad zamislite da nemamo Biblijski izveštaj već samo evolucionističke knjigice. I naravno, verujemo u evoluciju kad ono bap, skeleti ogromnih ljudi(a pronađene i životinje-uključujući i donosauruse i biljke ogromnih dimenzija). I onda bismo se trebali čuditi.

Ovako imamo izveštaj Pisma da je to bilo tako i bap, to se potvrdi.:)

Ma šta se potvrdi,pa dinosaurusi i Biblija nikako ne idu zajedno pošto su dotični iščezli pre 65 miliona godina a Biblija aludira da je zemlja stara svega nekoliko hiljada.Po Bibliji Noje je skupio sve životinje na ovom svetu u paru(skoknuo je do Australije po kengura i kenguricu recimo i sl.) i sve ih je strpao na brod dok je bog divljao i pravio potope.

Poslednja izmena od moderatora:
Ma šta se potvrdi,pa dinosaurusi i Biblija nikako ne idu zajedno pošto su dotični iščezli pre 65 miliona godina

E priajtelju, idi u centralno-afričku republiku i reci to aboridžinima...posebno napomeni da je i stegonosaurus izumruo pre 65 miliona godina. Ljudi će se začuditi pošto ga još viđaju i boje ga se jer ponekada izađe iz močvarnih predela i napada ljude, slonove i krokodile. Možda ćeš se nasmejati ali zaista aboridžini su ga prepoznali na slikama.

No, fosilni zapis nam daje materijal koji ukazuje na koegzistenciju ljudi i dinosaurusa, pa zatim jaje dinosaurusa sa očuvanim DNK koji se može da egzistira nekoliko hiljada godina..što znači da je samo nekoliko hiljada godina star. Zatim postojanje slika borbe ljudi i dinosaurusa na rimskim vazama iz II veka, crteži dinosaurusa na zidovima Maja i Inka i u starim civilizacijama, figurice raznih dinosaurusa nađenih u Akambru u Meksiku napravljeni od strane Indijanaca itd...itd..koliko hoćeš dokaza ove koeguzistencije.

A priča o izumiranju pre 65 miliona godina je zasnovana na Alvarezovoj hipotezi iz 1981 godine(znaš da pre te 1981 evolucionisti uopšte nisu pominjali izumiranje dinosaurusa pre 65 miliona godina) o udaru komete na Jukatan navodno pre 65 miliona godina. Jedna hipoteza i za kometu a da ne pričam za vremensku odrednicu...to kod evolucionista uvek ide na milion i ništa manje. Dakle, to nisu činejnice dokazane pa da na njima baziramo vremensku skalu već jedna hipoteza olako prihvaćena.

Aboridžini žive u Australiji - https://sr.wikipedia.org/wiki/Аустралијски_староседеоци - a ne u centralnoj Africi, kao prvo, a kao drugo, oni viđaju čupakabrasa, biće koje su Ameri izbačili iz helikoptera na neke tačke na planeti, možda su ga klonirali baš od tih jaja. Samo podseća na dinosaurusa. Dotični su zaista nestali pre 65 miliona godina, a Zemlja je mnogo starija od nekoliko hiljada godina i nije ravna ploča.

- - - - - - - - - -

Ma šta se potvrdi,pa dinosaurusi i Biblija nikako ne idu zajedno pošto su dotični iščezli pre 65 miliona godina a Biblija aludira da je zemlja stara svega nekoliko hiljada.Po Bibliji Noje je skupio sve životinje na ovom svetu u paru(skoknuo je do Australije po kengura i kenguricu recimo i sl.) i sve ih je strpao na brod dok je bog divljao i pravio potope.Uopšte pomisliti da je to moguće je krajnje imbecilno tako da mani me što genocidni Mojsije pominje ofrlje "i bejaše divova tada" moš misliti to štivo je smehotresno

Niko nije skoknuo do Australije, jer pisci Biblije u to vreme nisu ni znali za Australiju i njene žitelje. Nigde se ne pominju torbari, recimo kenguri i koale, jer nisu znali za njih. Teška smejurija.

Znate,možda je Hičins promašio bio za politiku neke stvari(pravdao je Bušovu invaziju na Irak i sl.) ali ovo za religiju je pogodio 100%,nikad ne znaš šta će sledeće da kažu. Prevrnuće i nebo i zemlju,uvijaće se do 101 i nazad samo da dokaže da aluzija iz drevnih spisa možda i nije totalni nonsens. Dinosaurusi su živeli sa ljudima...:rotf:

- - - - - - - - - -

Aboridžini žive u Australiji - https://sr.wikipedia.org/wiki/Аустралијски_староседеоци - a ne u centralnoj Africi, kao prvo, a kao drugo, oni viđaju čupakabrasa, biće koje su Ameri izbačili iz helikoptera na neke tačke na planeti, možda su ga klonirali baš od tih jaja. Samo podseća na dinosaurusa. Dotični su zaista nestali pre 65 miliona godina, a Zemlja je mnogo starija od nekoliko hiljada godina i nije ravna ploča.

- - - - - - - - - -

Niko nije skoknuo do Australije, jer pisci Biblije u to vreme nisu ni znali za Australiju i njene žitelje. Nigde se ne pominju torbari, recimo kenguri i koale, jer nisu znali za njih. Teška smejurija.

Tačno tako

Poslednja izmena od moderatora:
tako da mani me što genocidni Mojsije pominje ofrlje "i bejaše divova tada" moš misliti to štivo je smehotresno

Pa nije ofrlje..evo preciznije:"A bejaše tada divova na Zemlji; a i posle, kada se sinovi Božiji sastajahu sa kčerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to bejahu silni ljudi, od starine na glasu", 1.Mojsijeva 6,4

Dakle, veliki ljudi-divovi, od starine na glasu(poznati dakle, ostavili silna dela pa su "na glasu") i silni(moćni). Meni recimo je ovo vrlo detaljno opisano. Naravno, radi se o pretpotopnim ljudima(uf prepotopnim...znači bilo i potopa pošto ima i ostataka ovih ljudi;), usput da pomenem). Tako da nije baš ofrlje a i što bi to pomenuo ako je Mojsije to nije znao jer prema evoluciji takvih nije bilo.

Dinosaurusi su živeli sa ljudima...:rotf:

Pa nije valda da i to prvi put čuješ:). Ako nisu znali kako su onda ih onda ocrtavali?? Imaš svugde po svetu i u svim starim civilizacijama:

- - - - - - - - - -

Evo molim te poslušaj ovo predavanje:

Dobro preslušaj traje oko 1 sat ima tri dela a dovoljno je samo I deo.

Dobro došao u svet Dinosaurusa i prave istine o njima:)

Pročitao sam ja podosta o onome što tvrde evolucionisti van te knjige...ne brini..nije ta knjiga jedino evoluciono štivo...ali uvek je isti odgovor. Kada god neko upita evolucionistu gde su sada primeri evolucionog razvoja živih bića jer ako traje ona bi morala da ima kontinuitet..uvek isti odgovor..tipa pa ne znate vi dobro TE. Međutim, sasvim razumno pitanje na koje evolucionisti nemaju odgovor..gde je dokaz evolucije koja još traje? Moralo bi se naći..tj...bilo bi mnogo primera polu-polu ili 3/4-1/4 nečega ili koji god hoćeš procenat. Recimo evolucionisti tvrde da su gmizavci nastali od vodozemaca koji su jel te izskočili iz vode ili počeli da dobijaju noge umesto peraja. E sad..to je bio dug proces..prvo su se malo mučili pa im postepeno izrasle nogice, prednje pa zadnje. Dobro, lepo zvuči ali gde je sada primer takvog nečega? Trebalo bi i sada da postoji vodozemac koji dobija postepeno prednje pa zadnje nogice itd...eto o tome pričam. Ako se TE dogodila imali bismo i sada mnoštvo tih prelaznih, polu-prelaznih formi itd...ali mi vidimo da to nije tako. Znači evolucije nema.

Ono što su evolucionisti novo smislili kada su već zapali u ćorsokak sa ovim jeste da je taj skok iz jedne u drugu formu morao biti iznenadan i odjednom. Recimo, ribe odmah dobile nogice i izašle iz vode tj. postali gušteri. Ili u jajetu reptila odjednom se izlegla kokoš tj. pilići itd...ljudi ko ozbiljan može ovo poverovati! Međutim, taj scenario o postanku odjednom nove vrste zapravo vuče na kreaciju a ne na evoluciju jer "odjednom" je odlika stvaranja:"Jer on reče i postade; on zapovedi i pokaza se", Psalam 33,9. Zato evolucionsiti nesvesno podržavaju kreaciju kada ne mogu da dokažu postepenu evoluciju jer je nema. Da je ima bila bi vidljiva. Eto sasvim dovoljan dokaz, pred očima da evolucije nema.

Izvini ali moram da posumnjm da si pročitao ijednu knjigu o evoluciji. Jer da si pročitao ti si mogao da uvidiš da su mnogi evolucijski prelazi elegantno potkrepljeni manje ili više neprekidnim nizovima postepenih fosilnih promena. No, svakako, postoje i prelazi koji nisu potkrepljeni takvim dokazima i to su čuvene "praznine" po kojima se šire kreacionisti kao korov. Takođe si mogao i da uvidiš, da čak i da uopšte nema fosila, dokazi o evoluciji iz drugih izvora, kao što su molekularna genetika i geografska raspodela- su veoma jaki. No sve je to nauka, ali tebi su interesantnije biblijsk priče, a verovatno se nikada i nisi upitao kada su nastale, gde su nastale i ko ih je izmišljao. Ja sam ti to već naglasio, ali ti to ignorišeš.
A kao dobar "logičar", mogao si da razmisliš i o dvema stvarima o kojima ti stalno pričam. Evo ponoviću ih:
Prva malo izmenjena verzija jer onu do sada nisi razumeo. Zamislimo da postoje hipoteza "A" i hipoteza "B" o istoj stvari. Ljudi pristalice hipoteze "A" daju dokaze, ali pristalice "B" ne priznaju te dokaze tražeći "praznine" u njima i zaključuju da je zato ispravna hupooteza "B", ne dajući ni jedan jedini dokaz za hipotezu "B". Zato dragi kreacionisto, ako misliš da vratiš Boga na stvaralački tron, prvo treba da daš dokaze da On stvarno postoji, pa onda da priložiš i dokaze da je stvarno baš On sve stvorio, a da sve nije nastalo na neki treći, za sada nepoznati način, van hipoteza "A". i "B".
Drugo: kreacionisti odavno ističu te "praznine", snimaju spotove, pišu knjige ne bi li srušili TE i rehabilitovali Šestodnev. I papa, koji bi trebao da bude kreacionistički prvosveštenik (jer su mu svi ti pamfleti i knjige dostupni),,i koji po definiciji mora biti uporan i beskompromisan branitelj Šestodneva, odjednom priznaje TE. Zašto? Da bi ateiste privukao crkvi:D, kako ti reče.

Poslednja izmena:
Izvini ali moram da posumnjm da si pročitao ijednu knjigu o evoluciji. Jer da si pročitao ti si mogao da uvidiš da su mnogi evolucijski prelazi elegantno potkrepljeni manje ili više neprekidnim nizovima postepenih fosilnih promena. No, svakako, postoje i prelazi koji nisu potkrepljeni takvim dokazima

Evolucionisti stalno i stalno navode neke primere tzv evolucijie i prelaznih formi a kreacionisti dokažu da je to ili falsifikat ili pogrešna postavka. I to uvek tako biva a onda evolucionisti nikada ne priznaju da su pogrešili no umesto toga oni iznova i iznova navode "nove" dokaze koji kasnije ili pre bivaju osporeni. I onda naravno optužuju kreacuioniste kao stalno sumnjaju a nikada se ne pitaju čemu tolika tražnja za prelaznom formama ako su mnogi primeri navodnih dokaza odavno osporeni? Ali ono što evolucionisti nikako neće da sagledaju jeste činjenica da prelazbne forme o kojima govore ne postoje i ne mogu se videti sada iako bi trebale da postoje i dalje. To je najbolji dokaz da evolucije nema te je nije nikada ni bilo. Ako pokažu da danas postoji vodozemac koji postepeno prelazi u gmizavca ili čovekoliko biće polu majmun polu čovek onda nešto se može i tvrditi. Bez toga evolucija nepostoji:)

Poslednja izmena:
A otkud znaš da je Martin Lurter u svakom pogledu branio Sveto Pismo ispravno? :). Dešava se i dešavaće se da ljudi napišu svaša u ime Pisma pa da ga pogrešno brane. Zato Luter, ni Papa ni bilo ko ne može da bude autoritet sam po sebi već se gleda ispravnost onoga što ko govori...
Ne znam da je u svakom pogledu branio Sveto pismo, ali u slučaju sa Kopernikom, koji je prvi zadao veliki udarac biblijskoj "istini", on to jeste radio rečima :"Javila se tamo neka luda koja dela protiv Svetog pisma".
A ti sada izvuci zaključak, koji ću ti ko zna koji put ponoviti: da li je luda naučnik, koji stvara naučna dela uz dokaze, ili vernik, koji po svaku cenu teži da održi biblijske nebuloze? Naglašavam Biblijske nebuloze samo u onim slučajevima u kojima su pustinjski pastiri opisivali svekoliki svet i pojave u njemu. Ne ulazim u biblijsku istorijsku istinu i moralne pouke (izuzimajući silovanje sestre Tamare od strane brata Amona, silovanje Lota od strane svojih ćerki.......ima još i silovanja i ubistava, gonocida...auuu.).

Aman, aman..Pismo kaže da se u prirodi i u stvorenjima može videti delo Božije..
Pismo kaže, Pismo kaže, Pismo kaže....A šta ćemo kada Pismo kaže i stade Sunce, i Mesec i sve zvezde, zagovarajući Geocentrični sistem, šta ćemo kada kaže da udarom čarobnog štapića u stenu usred pustinje poteče voda, šta ćemo kada istim čarobnim štapićem predvoji more (zid vode sa leve strane, zid vode sa desne strene, a po suvom dnu pešače Jevreji, Bog te mazo:D), istim čarobnim štapićem zaustavi reku, bez čarobnog štapića On pretvori vodu u vino, ožive mrtvaca koji je počeo da se raspada, hoda po vodi.........uh, ima još ali ti je valjda i ovo dosta.
A Finalistička teorija lepo kaže da je to sve smišljeno ne radi stvarnog opisa pojava, time se bavi nauka, nego da bi se istakla svemoć Božija. Isto, ama potpuno isto, kao što je Kraljević Marko podizao ralo i volove.

prvo treba da daš dokaze da On stvarno postoji, pa onda da priložiš i dokaze da je stvarno baš On sve stvorio, a da sve nije nastalo na neki treći, za sada nepoznati način, van hipoteza "A". i "B".[/b]

Kao recimo šta? Da li uopšte imaš predstavu o dokazima koji bi ti bili potrebni o postojanju Boga? Koji konkretan dokaz tražiš?

- - - - - - - - - -

Drugo: kreacionisti odavno ističu te "praznine", snimaju spotove, pišu knjige ne bi li srušili TE i rehabilitovali Šestodnev. I papa, koji bi trebao da bude kreacionistički prvosveštenik (jer su mu svi ti pamfleti i knjige dostupni),,i koji po definiciji mora biti uporan i beskompromisan branitelj Šestodneva, odjednom priznaje TE. Zašto? Da bi ateiste privukao crkvi:D, kako ti reče.

Evo ti pitaj Papu lično:"sveti oče koji su to dokazi evolucije vas uverili u to da je šestodnev netačan"? Baš bih voleo da čujem te veličanstvene dokaze koji su naslednika Petra na tronu(dakle i Petar je automatski evolucionista:)) ubedili da prihvati ovu teoriju ili ti hipotezu. Mislim da bi papa naveo neodoljive dokaze:D

Ne znam da je u svakom pogledu branio Sveto pismo, ali u slučaju sa Kopernikom, koji je prvi zadao veliki udarac biblijskoj "istini", on to jeste radio rečima :"Javila se tamo neka luda koja dela protiv Svetog pisma".
A ti sada izvuci zaključak, koji ću ti ko zna koji put ponoviti: da li je luda naučnik, koji stvara naučna dela uz dokaze, ili vernik, koji po svaku cenu teži da održi biblijske nebuloze? Naglašavam Biblijske nebuloze samo u onim slučajevima u kojima su pustinjski pastiri opisivali svekoliki svet i pojave u njemu. Ne ulazim u biblijsku istorijsku istinu i moralne pouke (izuzimajući silovanje sestre Tamare od strane brata Amona, silovanje Lota od strane svojih ćerki.......ima još i silovanja i ubistava, gonocida...auuu.).

Mi o svemiru znamo veoma malo zapravo ništa a mislimo da znamao mnogo. Naravno, da naučinici trebaju da istražuju i da se istražuje kako šta funkiconiše ali trebamo imati na umu da moramo biti oprezni kada tvrdimo da je nešto tako sigurno.

- - - - - - - - - -

Pismo kaže, Pismo kaže, Pismo kaže....A šta ćemo kada Pismo kaže i stade Sunce, i Mesec i sve zvezde, zagovarajući Geocentrični sistem, šta ćemo kada kaže da udarom čarobnog štapića u stenu usred pustinje poteče voda, šta ćemo kada istim čarobnim štapićem predvoji more (zid vode sa leve strane, zid vode sa desne strene, a po suvom dnu pešače Jevreji, Bog te mazo:D), istim čarobnim štapićem zaustavi reku, bez čarobnog štapića On pretvori vodu u vino, ožive mrtvaca koji je počeo da se raspada, hoda po vodi.........uh, ima još ali ti je valjda i ovo dosta.
A Finalistička teorija lepo kaže da je to sve smišljeno ne radi stvarnog opisa pojava, time se bavi nauka, nego da bi se istakla svemoć Božija. Isto, ama potpuno isto, kao što je Kraljević Marko podizao ralo i volove.

Za sve navedeno postoje objašnjenje i dokazna osnova. Sumnjaš u prelazak Jevreja preko Crvenog Mora a nisi čitao da su naučnici na mestu prelaska pronašli ostatke točkova kočija, kosti konja i čak ljudske kosti. Zanimljivo da na toj dubini sigurno nisu vozili kočije i tu stradali tek tako:). I za ostalo...slično. Zaista ne mogu verovati da neke stvari prvi put čujete ti i tvoj kolega Fauler ako pratite već toliko kontaverze kreacionsitičko-evolucionističke diskusije.

Poslednja izmena:
Dovoljno je da pogledaš složenost organizma, složenost ćelije, složenost svemira pa da vidiš da to nije moglo nastati pukim slučajem. Pitaj molekularne biologe da li je složenost ćelije moglo nastati bez Boga ili moćne inteligencije tj. nasumično...složenost DNK(već pomenutog) da nastane nasumičnim mutacijama i da se tako podese da to funkcioniše, posdešenost uslova života na našoj Planeti da bismo mi mogli živeti i ceo ekosistem...kud ćeš veći dokaz o inteligenciji i kreatoru??? I još mnogo toga. Naravno, tvoje pravo ali ako ovo sve preskačeš i tražiš recimo da ti se pojavi lično Tvorac onda to baš i nije neki racionalni poduhvat već više emotivni.
Ovo sam morao posebno da izdvojim. Ovo što si ovde pomenuo zove se nesvodiva složenost, i bazirana je na ličnoj neverici i neznanju. Daću ti jedan primer koji se desio ne tako davno. Naime, 2005. god. poznati kreacionista Majkl Bihi , koji je i osmislio nesvodivu složenost, bio je pozvan kao svedok u sudskom procesu u Pensilvaniji, koji su pokrenuli grupa kreacionista sa namerom da proguraju "inteligentni dizajn" u biologiju u lokalnoj školi. Profesoru Bihiju je prilikom svedočenja postavljeno pitanje o njegovoj tvrdnji izrečenoij 1996. g. o tome da nauka nikada neće pomoću evolucije objasniti imuni sistem.Tada mu je na uvid podneseno 58 ( i slovima pedeset osam) priznatih radova, devet knjiga i nekoliko poglavlja iz užbenika iz imunologije na temu evolucije imunog sistema. Uprkos tome ponavljao je da to još nije dovoljan dokaz evklucije. Zato je sudija, izvesni
Džon I. Džons izjavio "bio je to čin nepojmljive tupavosti."
Eto tako ti je to moj kreacionisto. Ti se držiš isključivo pamfleta uapadnih kreacionista, ali ne interesuje te da saznaš da postoje ozbiljni dokazi da TE stvarno radi.
Ne znam, video sam negde tvoje pitanje kako je danas ne primećujemo. To je opet jedan dokaz da ti ne razumeš TE. Čovek se od zajedničkog pretka sa majmunima, do svesti o sopstvenom postojanju uzdigao za nekih šest miliona godina a ti hoćeš da vidiš evoluciju na delu. Nju veštački sprovode genetičari praveći nove, naprednije biljne sorte. Priroda nije tako brza kao genetičari.

Evolucionisti stalno i stalno navode neke primere tzv evolucijie i prelaznih formi a kreacionisti dokažu da je to ili falsifikat ili pogrešna postavka. I to uvek tako biva a onda evolucionisti nikada ne priznaju da su pogrešili no umesto toga oni iznova i iznova navode "nove" dokaze koji kasnije ili pre bivaju osporeni. I onda naravno optužuju kreacuioniste kao stalno sumnjaju a nikada se ne pitaju čemu tolika tražnja za prelaznom formama ako su mnogi primeri navodnih dokaza odavno osporeni? Ali ono što evolucionisti nikako neće da sagledaju jeste činjenica da prelazbne forme o kojima govore ne postoje i ne mogu se videti sada iako bi trebale da postoje i dalje. To je najbolji dokaz da evolucije nema te je nije nikada ni bilo. Ako pokažu da danas postoji vodozemac koji postepeno prelazi u gmizavca ili čovekoliko biće polu majmun polu čovek onda nešto se može i tvrditi. Bez toga evolucija nepostoji:)

Lepo sam ti naveo primer profesora Bihija, koji je pokazao "čin neojmljive tupavosti", ali ti opet po starom. Neka ti bude.
Ja sam u poslednje vreme, što baš nije uobičajeno za mene, malo više prisutan ovde na Forumu, jer sam ušao u ovu jalovu diskusiju sa tobom. Obično gledam neki sporstki događaj, ali veoma često "skoknem" na kanal Viasat nature, što i tebi preporučujem. Reckaj koliko puta će da pomenu Tvorca, a koliko puta proces evolucionog prilagođavanja. Izgleda da kreacionisti baš i nisu tako ubedljivi.

Kao recimo šta? Da li uopšte imaš predstavu o dokazima koji bi ti bili potrebni o postojanju Boga? Koji konkretan dokaz tražiš?

Ovo ti je dobro. Ej lik si nema ti ravne. Ja ti tražim bilo koji dokaz a ti pitaš "Koji konkretan dokaz tražiš?":D Pa, bre, bilo koji, samo nemoj da navodiš dokaze koje je nauka već razrešila.
A ja ću da ti, ako želiš, navedem dokaze (bar četiri) da je tvoj dragi Bog umišljen i da je jedan deo Biblije sigurno lažan.

Evo ti pitaj Papu lično:"sveti oče koji su to dokazi evolucije vas uverili u to da je šestodnev netačan"? Baš bih voleo da čujem te veličanstvene dokaze koji su naslednika Petra na tronu(dakle i Petar je automatski evolucionista:)) ubedili da prihvati ovu teoriju ili ti hipotezu. Mislim da bi papa naveo neodoljive dokaze:D
Zašto bih ga ja to pitao. Pravo da ti kažem bojim se da bi potvrdio tvoju tvrdnju, da je to uradio da bi ateiste privoleo crkvi.:D To treba da ga pitaš ti uz naznaku zašto je uzdrmao hrišćanski temeljac "Bibliju-konkretno Šrstodnev. I ne moraš da čuješ ni papu ni mene (ja ih i ne znam), pročitaj ih, kao što sam uradio ja u : "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života":D
.

Ovo sam morao posebno da izdvojim. Ovo što si ovde pomenuo zove se nesvodiva složenost, i bazirana je na ličnoj neverici i neznanju. Daću ti jedan primer koji se desio ne tako davno. Naime, 2005. god. poznati kreacionista Majkl Bihi , koji je i osmislio nesvodivu složenost, bio je pozvan kao svedok u sudskom procesu u Pensilvaniji, koji su pokrenuli grupa kreacionista sa namerom da proguraju "inteligentni dizajn" u biologiju u lokalnoj školi. Profesoru Bihiju je prilikom svedočenja postavljeno pitanje o njegovoj tvrdnji izrečenoij 1996. g. o tome da nauka nikada neće pomoću evolucije objasniti imuni sistem.Tada mu je na uvid podneseno 58 ( i slovima pedeset osam) priznatih radova, devet knjiga i nekoliko poglavlja iz užbenika iz imunologije na temu evolucije imunog sistema. Uprkos tome ponavljao je da to još nije dovoljan dokaz evklucije. Zato je sudija, izvesni
Džon I. Džons izjavio "bio je to čin nepojmljive tupavosti."

Eto kako jednostrano i neobjektivno gledanje na stvari. Navedeš jednog kreacionistu i jedan događaj iz njegovog naučnog opusa koje je sporno i odmah..svi su kreacionisti tupavi:)..e moj stnco..ovo je potpuno neozbiljno sagledavanje kracionizma ali dobro ako voliš tako neka ti bude neka uteha ovaj jedan minorni primer tobožnjeg "trijumfa" evolucionista:)

Eto tako ti je to moj kreacionisto. Ti se držiš isključivo pamfleta uapadnih kreacionista, ali ne interesuje te da saznaš da postoje ozbiljni dokazi da TE stvarno radi.
Ne znam, video sam negde tvoje pitanje kako je danas ne primećujemo. To je opet jedan dokaz da ti ne razumeš TE. Čovek se od zajedničkog pretka sa majmunima, do svesti o sopstvenom postojanju uzdigao za nekih šest miliona godina a ti hoćeš da vidiš evoluciju na delu. Nju veštački sprovode genetičari praveći nove, naprednije biljne sorte. Priroda nije tako brza kao genetičari.

Samo nema odgovora zašto sada ne vidimo prelazne forme bilo čoveka bilo koje životinje...a moralo bi ih biti na videlu. Delo na videlo što bi rekli naši stari:). Zaista, bez toga nema evolucije.
E a ovo sa veštačkim genetičkim pravljenjem nove vrste..pa stncioooo...kako ne vidiš da time nesvesno podržavaš kreaciju(veruj mi da sam evolucionista ovo nikada ne bih naveo kao primer jer upravo dajem materijal za kreaciju:)). Naravno, jedino kreacijom..inteligentnim dizajnom i mogu nastati ukrštanje vrsta ali prirodno ne jer priroda nema inteligenciju da samu sebe oblikuje već deluje nasumično...crni stnco pa ti podržavaš kreacionizam:). Meni je zdrago zbog toga. Možda se tvojim prijateljima neće svideti ali tako je kako je.

- - - - - - - - - -

Obično gledam neki sporstki događaj, ali veoma često "skoknem" na kanal Viasat nature, što i tebi preporučujem. Reckaj koliko puta će da pomenu Tvorca, a koliko puta proces evolucionog prilagođavanja. Izgleda da kreacionisti baš i nisu tako ubedljivi.

Eh stnco, moj evolucionisto, pa to je kao da si rekao...ja kada odem na tribinu sa navijačima Crvene Zvezda stalno vidim šalove u crveno-beloj boji...a nešto nema crno-belih šalova:). Hehehe...pa naravno prijatelju da nećeš čuti o kreacionizmu na Viasat nature ili u časopisu Nature jer ih drže evolucionisti...;)

- - - - - - - - - -

Ovo ti je dobro. Ej lik si nema ti ravne. Ja ti tražim bilo koji dokaz a ti pitaš "Koji konkretan dokaz tražiš?":D Pa, bre, bilo koji, samo nemoj da navodiš dokaze koje je nauka već razrešila.

Rekoh ja da ti nemaš predstavu o "dokazu" koji bi ti bio potreban da bi verovao u postojanje Tvorca:). Možeš li navesti bar neki primer koji bi tebi bio relevantan?

- - - - - - - - - -

Zašto bih ga ja to pitao. Pravo da ti kažem bojim se da bi potvrdio tvoju tvrdnju,

Pa upravo to čega se bojiš i jeste pravi odgovor:)

Zašto bih ga ja to pitao. Pravo da ti kažem bojim se da bi potvrdio tvoju tvrdnju, da je to uradio da bi ateiste privoleo crkvi.:D To treba da ga pitaš ti uz naznaku zašto je uzdrmao hrišćanski temeljac "Bibliju-konkretno Šrstodnev. I ne moraš da čuješ ni papu ni mene (ja ih i ne znam), pročitaj ih, kao što sam uradio ja u : "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života":D
.

Papa nije rekao da je Sestodnev netacan, niti ga je odbacio vec ``mudro`` izjavio da Teorija Evolucije i Sestodnev, idu ruku pod ruku i da nema protivurecnosti medju njima.

To je ono kad sedis na dve stolice, a i vidis da je uspeo svojom izjavom jer ga vec desetak puta navodis :) Zna on dobro sta radi.

Mi o svemiru znamo veoma malo zapravo ništa a mislimo da znamao mnogo. Naravno, da naučinici trebaju da istražuju i da se istražuje kako šta funkiconiše ali trebamo imati na umu da moramo biti oprezni kada tvrdimo da je nešto tako sigurno.
Zašto grešiš u ovom uopštavanju. Mi o nečemu znamo veoma mnogo, o nečemu malo, iako je moguće da znamo sveukupno veoma malo u odnosu na znanje koje će biti otkriveno u budućnosti. To niko ne zna. Ali moram da ti ponovim nema nikakvog razloga da tamo gde znamo malo utrpavamo Tvorca, jer je profesor Bihli pokazao čin tupavosti, po izjavi sudije, zato što nije znao da su od 1996. kada je govorio o nemogućnosti evolucionog dokaza imunog sistema, pa do 2005., izdati mnogi radovi kao dokaz upravo za evolucioni razvoj. To je ciglih 9 godina razlike.

Za sve navedeno postoje objašnjenje i dokazna osnova. Sumnjaš u prelazak Jevreja preko Crvenog Mora a nisi čitao da su naučnici na mestu prelaska pronašli ostatke točkova kočija, kosti konja i čak ljudske kosti. Zanimljivo da na toj dubini sigurno nisu vozili kočije i tu stradali tek tako:). I za ostalo...slično. Zaista ne mogu verovati da neke stvari prvi put čujete ti i tvoj kolega Fauler ako pratite već toliko kontaverze kreacionsitičko-evolucionističke diskusije.
Ja bih rekao, da izvineš, što je babi milo to joj se i snilo. Kada bih znao lokaciju mogao bih da te uputim na sred Atlantika, da tamo nađeš sve ono što su navodno našli u Crvenom moru. pa na osnovu toga da zaključimo kako su Ameriku naseljavali Evropljani, ili obrnuto, prelazeći po suvom dnu, a zid vode sa leve i sa desne strene.
Ja uopšte nemam razloga da sumljam u prelazak Jevreja, ali je sam čin opisan z Bibliji čista budalaština sa istinitosnog stanovišta. Da li ti, kao osvedočeni logičar:D, stvarno misliš da je moguće da se predvoji more u Biblijskom smislu, ili zaustavi reka., ili.....Neka ovo ostane kao retoričko pitanje, jer se, pravo da ti kažem, bojim da ćeš dati pozitivan odgovor, pa da se veoma, veoma razočaram i pitam, sa kim sam je, bre, ovo diskutovao poslednjih nekoliko dana. A da znaš, tvoj istomišljenik Glasnik tvrdi da je to istina, a jedan drugi forumaš tvrdi da je Valamova magarica stvarno govorila. Pa se pitam, bre ljudi šta vam se desilo sa zdravim razumom?

Papa nije rekao da je Sestodnev netacan, niti ga je odbacio vec ``mudro`` izjavio da Teorija Evolucije i Sestodnev, idu ruku pod ruku i da nema protivurecnosti medju njima.

To je ono kad sedis na dve stolice, a i vidis da je uspeo svojom izjavom jer ga vec desetak puta navodis :) Zna on dobro sta radi.

http://rs.n1info.com/a7549/Svet/Svet/Papa-Teorija-evolucije-je-stvarna-Bog-nije-madjionicar.html
http://www.nationalgeographic.rs/vesti/4036-papa-prihvatio-teorije-evolucije-i-velikog-praska.html
https://www.blic.rs/vesti/svet/bog-nije-madjionicar-papa-franja-priznao-da-su-evolucija-i-veliki-prasak-stvarnost/kc340dk
http://www.fbg.org.rs/papa-franjo-teorija-evolucije-je-tacna/

- - - - - - - - - -

Eto kako jednostrano i neobjektivno gledanje na stvari. Navedeš jednog kreacionistu i jedan događaj iz njegovog naučnog opusa koje je sporno i odmah..svi su kreacionisti tupavi:)..e moj stnco..ovo je potpuno neozbiljno sagledavanje kracionizma ali dobro ako voliš tako neka ti bude neka uteha ovaj jedan minorni primer tobožnjeg "trijumfa" evolucionista:)

Ima mnogo primera. ali neka ti bude. Živi bili pa videli.:D

Ti ono... citas samo naslove :) Evo sta kaze iz prvog linka:

Papa Franja je objasnio da ni kreacionizam, ni teorija "Velikog praska" nisu u suprotnosti sa postojanjem Tvorca, već ga zapravo zahtevaju.
"Kada čitamo o nastanku sveta u Knjizi postanja, rizikujemo da zamišljamo Boga kao mađioničara s čarobnim štapićem, koji može sve. Ali, nije tako", rekao je papa Franja.

"On je stvorio ljudska bića i pustio ih da se razvijaju po unutrašnjim zakonima, koje je dao svakome, kako bi mogao da dostigne potpuno ispunjenje", dodao je papa.
"Veliki prasak, za koji danas mislimo da leži u osnovi svega, nije u suprotnosti s delovanjem božanskog Tvorca, već ga čak zahteva. Evolucija nije suprotna stvaranju, jer zahteva stvaranje bića koja će se razvijati", naglasio je papa Franja.

Eto kako pravi Jezuita stice simpatije :)

Samo nema odgovora zašto sada ne vidimo prelazne forme bilo čoveka bilo koje životinje...a moralo bi ih biti na videlu. Delo na videlo što bi rekli naši stari:). Zaista, bez toga nema evolucije.
E a ovo sa veštačkim genetičkim pravljenjem nove vrste..pa stncioooo...kako ne vidiš da time nesvesno podržavaš kreaciju(veruj mi da sam evolucionista ovo nikada ne bih naveo kao primer jer upravo dajem materijal za kreaciju:)). Naravno, jedino kreacijom..inteligentnim dizajnom i mogu nastati ukrštanje vrsta ali prirodno ne jer priroda nema inteligenciju da samu sebe oblikuje već deluje nasumično...crni stnco pa ti podržavaš kreacionizam:). Meni je zdrago zbog toga. Možda se tvojim prijateljima neće svideti ali tako je kako je.
Lepo sam ti objasnio, samo uzalud. Lepo sam ti rekao da za mnoge frste postoje fosilni dokaziu razvojne linije. Ako nema fosilnih ostataka prelaznih vrsta, jer se inače mali deo živog sveta fosilizuje, onda su tu molekuralna genetika i geografska raspodela.
Joj Jovane, pa veštački se ne stvaraju nove vrste, već se prčkanjem po genima unapređuju sorte istih vrsta. O bre čoveče!

- - - - - - - - - -

Eh stnco, moj evolucionisto, pa to je kao da si rekao...ja kada odem na tribinu sa navijačima Crvene Zvezda stalno vidim šalove u crveno-beloj boji...a nešto nema crno-belih šalova:). Hehehe...pa naravno prijatelju da nećeš čuti o kreacionizmu na Viasat nature ili u časopisu Nature jer ih drže evolucionisti...;)
Tako je. Teorija zavere na delu.:D

- - - - - - - - - -

Rekoh ja da ti nemaš predstavu o "dokazu" koji bi ti bio potreban da bi verovao u postojanje Tvorca:). Možeš li navesti bar neki primer koji bi tebi bio relevantan?
Pa čoveče, kako je da imam predstavu o dokazima za nešto što je umišljeno. Ovde je problem što ti nemaš predstavu ni o jednom dokazu.
Izaberi bilo koji dokaz iz tvojeg repertoara, a da nije po sistemu ne priznajem hipotezu "A", e onda je sigurno tačna hipoteza "B".
I ne izjašnjavaš se uopšte o mojim dokazima da je Bog umišljen. Je li se to bojiš?:D
- - - - - - - - - -

Pa upravo to čega se bojiš i jeste pravi odgovor:)
Pa jasno da se bojim, jer po tebi, privoleće me da idem u crkvu i zamisli još katoličku:D

Poslednja izmena:
Ja bih rekao, da izvineš, što je babi milo to joj se i snilo. Kada bih znao lokaciju mogao bih da te uputim na sred Atlantika, da tamo nađeš sve ono što su navodno našli u Crvenom moru. pa na osnovu toga da zaključimo kako su Ameriku naseljavali Evropljani, ili obrnuto, prelazeći po suvom dnu, a zid vode sa leve i sa desne strene.
Ja uopšte nemam razloga da sumljam u prelazak Jevreja, ali je sam čin opisan z Bibliji čista budalaština sa istinitosnog stanovišta.

Dobro ako nisi znao postoje dokazi na osnovu istraživanja dr. Vajata: https://www.dnevno.hr/vjera/vjera-k...pronadeni-kotaci-bojnih-kola-egipcana-100928/

Znači ne sumnjaš da su Jevreji prešli Crvenim Morem bežeći od Egipćana ali samo ne da su zidovi Mora morali da se razdvoje. A kako bi inače utekli Egipćanima? No, evo ti i istraživanje dr. Vajata o ostacima Egipatske vojske na dnu Crvenog Mora:). Otkud oni tamo? Nije valda da su kočijama išli Morem? Vidiš, to su bajke a Biblijski opis je realističan...jedino ako je bilo suho su mogli koristiti kočije:)

Back