Dokazi da vam ovo nije prvi život na Zemlji!

Pitanje za autora teme,jel' se reinkarnacijom prenose samo duse sa coveka na coveka?Ne moze da se desi da je neko bio zivotinja u prethodnom zivotu,magarac recimo?Ili ovca?
Ukoliko bih se pitala ja, ovo ne bi bilo moguće. Čovek bi mogao da se ponovo rodi samo kao čovek, jedino pol može da se promeni. Ipak je inteligencija čoveka nesvojstvena životinjama, i zato mi se taj Hinduizam nimalo ne dopada.
Slonovi, krave, ovce... ok, volimo životinje, ali životinja ni u kom slučaju ne može biti božanstvo.

Mislim, svakako ne želim da upadnem u vrtlog tih teorija oko prošlih života mada prva imam takoreći razlog da se zanimam za to...
Šta reći kad postoji i teorija da su nam u genima zapisana već iskustva i znanja predaka... šta ako je to što sanjam nešto što je moj predak proživljavao, i samo je u svrhu razvoja moje ličnosti kao proizvoda generacija i generacija unazad a ne upita da li sam živela nekad pre?

Nemam nikakve cvrste dokaze.
Imam samo sumnju da duh odnosno svest i
Ukoliko bih se pitala ja, ovo ne bi bilo moguće. Čovek bi mogao da se ponovo rodi samo kao čovek, jedino pol može da se promeni. Ipak je inteligencija čoveka nesvojstvena životinjama,
Slonovi, krave, ovce... ok, volimo životinje, ali životinja ni u kom slučaju ne može biti božanstvo.

Mislim, svakako ne želim da upadnem u vrtlog tih teorija oko prošlih života mada prva imam takoreći razlog da se zanimam za to...
Šta reći kad postoji i teorija da su nam u genima zapisana već iskustva i znanja predaka...
Ne bih se slozio sa tim da zivotinje nemaju SVEST dusu.
Coveku je dato malo vise dara inteligencije.
I kao takav od rodjenja on se obrazuje 20+godina u skoli..
Pa i pored tog obrazovanja i dara svaki drugi od nas je.,
ili
zna nekog.,?
Isto tako se slazem konstatacijom.,pa me zanima svaka misao,neciji odgovor i glediste stvari.
Da bih stigao do konacne istine.

Ukoliko bih se pitala ja, ovo ne bi bilo moguće. Čovek bi mogao da se ponovo rodi samo kao čovek, jedino pol može da se promeni. Ipak je inteligencija čoveka nesvojstvena životinjama, i zato mi se taj Hinduizam nimalo ne dopada.
Slonovi, krave, ovce... ok, volimo životinje, ali životinja ni u kom slučaju ne može biti božanstvo..
Zamislimo susret coveka rodjenog i odrastao bez obrazovanja u prirodi-sa dugu kosu,bradu,kandje itd..
Susret sa savremenim i obrazovanim covekom?
Taj susret bi bio svakako poguban i fatalan za tog obrazovanog.,i bio bi prozdiren i pojeden od iste te vrste.
Toliko od te inteligencije nase vrste.
Drugo, ako posmatramo zivotinjski svet videcemo da tako nesto skoro da nema jer se zivotinje iskljucivo bore samo za teritoriju i opstanak te vrste..
Sve zivotinje pa i biljke svakako imaju neki oblik svesti,duh,inteligenciju,zlobu,dobrot,.
neka vise-manje..

Pitanje za autora teme,jel' se reinkarnacijom prenose samo duse sa coveka na coveka?Ne moze da se desi da je neko bio zivotinja u prethodnom zivotu,magarac recimo?Ili ovca? :think:
..ili mrav. Pitanje za čiji bi se tačan odgovor čovječanstvo okrenulo za 180%.. i da i ne su relativno "tačni odgovori" .. kao kad bih rekao da je Gučevo centar svijeta? Tvrdim da jeste pa ko ne vjeruje neka dokaže da nije, ako može. :mrgreen:

Ne verujem u to zato što ne verujem u koncept duše koja može da postoji bez fizičkog tela.Dušu tumačim kao svest koja nas čini tom osobom koja smo i ona je plod naših mozgova...tj. dok oni rade ta svest/duša postoji,kada prestanu da rade to se jednostavno gasi.
A inače mi i nemamo neko baš pouzdano pamćenje,mnoge stvari,ljudi i mesta koja nikad nismo videli mogu da nam deluju poznato ako nas nekako,nesvesno podsećaju na nešto što nam je poznato i obrnuto,mnoge stvari,mesta i ljudi koja su nam poznata mogu da nam deluju nepoznato i strano ako se nešto malo promeni koliko da nas zbuni i da nam neki čudan,neprijatni osećaj.

Poslednja izmena:
Ne verujem u to zato što ne verujem u koncept duše koja može da postoji bez fizičkog tela.Dušu tumačim kao svest koja nas čini tom osobom koja smo i ona je plod naših mozgova...tj. dok oni rade ta svest/duša postoji,kada prestanu da rade to se jednostavno gasi.
Postoje pouzdani podaci i svjedočenja da su se djeca sjećala prošlog života i do detalja ispričali mnoge nepobitne stvari..
U suštini bolje biti optimista i vjerovati da postoji nešto.. nešto što se nastavlja, što će da bude, nego biti pesimista i sve to odbaciti iako za to nema pouzdana saznanja niti osnove.

Back