Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.295
Ajde opusti se Momčilo, ne znam šta si se povilenio oko jednog imena. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

A kako si zamislio da može da postoji pisana tradicija kad nismo imali pismenost na srpskom jeziku do Ćirila i Metodija?Ne može se to uporediti sa time gde niti u našoj pisanoj tradiciji postoje dokazi o nekoj našoj istoriji na Balkanu u 400 i nekoj godini, a gde god da zabodemo ašov, udaramo u rimljanske temelje.
A kako si zamislio da može da postoji pisana tradicija kad nismo imali pismenost na srpskom jeziku do Ćirila i Metodija?
Ali imamo usmenu tradiciju koja nas direkno povezuje sa starim vekom na Balkanu.

Заборавио си Дука Ђин.Joаnnes Dux постаје војвода Иван?????
А да га посрбимо у Јована.
Што да не.
Нека и Мркаљ мало сеири.
Чеч чек а што не дуче Јон да мало Власи (Ћићи) сеире.
Склави се уосталом лепо подударају са румунофоном - Влашком популацијом.
А да га претвотимо у Ђованија?
Можда у Јохана?
........
??????
Склавос и Склавис је опет постало Словени!!!!!
А "vele da će nas ubiti"!!!!!!!!!!
На којем то језику веле и помоћу којих трикова их разумеју?
Da preformulišem, pošto se ovde očigledno vode diskusije na dva fronta, malo provociramo na temi, pa malo prijavljujemo kad nam se ne svidi odgovor.A kako si zamislio da može da postoji pisana tradicija kad nismo imali pismenost na srpskom jeziku do Ćirila i Metodija?
Ali imamo usmenu tradiciju koja nas direkno povezuje sa starim vekom na Balkanu.

Imaš logički promašenih postavki kao što je ona da se ne sećamo svoje ilirske prošlosti, ali ti pri tome ne smeta što se svoje zakarpatske prošlosti uopšte ne sećamo. A "ilirske" se ipak, sećamo o čemu svedoče tradicije kao što su priča o Caru Trajanu (Trojanu) i o caru Govedaru (ima dečja igra Care, care, Govedare).
Gusle?A kako si zamislio da može da postoji pisana tradicija kad nismo imali pismenost na srpskom jeziku do Ćirila i Metodija?
Сложио би се са већином написаног али бих издвојио ово о Трачанима као предрасуду изазвануJoš je u ovoj iliromaniji i autohtonomaniji poseban paradoks što se samo odnekud javljaju ljudi koji prenose Deretićev gnev nad idejom da srpska istorija na Balkanu počinje od 6. i 7. veka, u smislu kako je to sramno malo i kako je time ukradena istorija.
Kao da neki savremeni evropski narod može da se podiči toliko starom istorijom. Većina, ma šta većina, skoro sve evropske nacije u 7. veku nisu ni postojale, a mi imamo dokaze da su Srbi pod srpskim imenom postojali u to vreme. Imamo dokaze da je jezik tih naših predaka u 9. veku bio sličniji današnjem jeziku (i današnjim slovenskim jezicima), nego ijedna stara varijanta nekog evropskog jezika sa savremenim varijantama. I mi umesto da pogledamo u uspešne nacije, poput Nemaca, Francuza, Engleza i kažemo "gle, naša istorija je još starija od njihovih", mi gledamo - Albance. I krajičkom oka pratimo Severomakedonce i Bošnjake, jer i oni, u nedostatku prave istorije, vole da posežu za antičkim narodima i zaobilaze Srbe u svojoj etnogenezi.
I još jedna nepopularna stvar: od svih naroda čije poreklo tražimo, mi smo se uhvatili baš za Ilire i Tračane, koje i Rimljani i Grci opisuju kao primitivce i koji su nekim čudom uspeli da tokom 1000 godina neposrednog susedstva sa Grčkom i Rimom ne razviju sopstvenu civilizaciju, svoje pismo, svoje gradove, svoje puteve. Oko Ilira su Albanci napravili mit, a naši autohtonisti su se za taj mit upecali kao šarani. Ilirstvo je za njih postalo opsesija, savremeni Italijani se ne ponose toliko starim Rimljanima koji su udarili temelje evropskoj hrišćanskoj civilizaciji, koliko se oni ponose Ilirima čiji je glavni doprinos civilizaciji bio da Rimljanima i Grcima daju robove i gladijatore.
Орфејеве! Имали сте их и ви само сте заборавили.Gusle?![]()
Neprestano gledaš parcijalno, nikad nemaš sintezu; neprestano vadiš iz konteksta i u stanju si jedino da navijaš. Odavno sam ti rekao da nikad od tebe naučnik neće biti; ti si u stanju jedino da daš deskripciju i to sekvencijalno.Ono što ja ne razumem jeste kako neko može da uzme dve vesti i da onda bira po sopstvenom nahođenju koja je od tih tačna. Aha, ovo mi se sviđa, dakle istinito je. A ovo drugo da odbacimo. Zašto ne može i jedno i drugo da bude istina?
Kao da tradicija nije skup kalemljenja levo i desno, već nekako pravolinijski kao iz video igrice.
Neprestano gledaš parcijalno, nikad nemaš sintezu; neprestano vadiš iz konteksta i u stanju si jedino da navijaš. Odavno sam ti rekao da nikad od tebe naučnik neće biti; ti si u stanju jedino da daš deskripciju i to sekvencijalno.
Da bi te iko ozbiljno shvatao. Ovako, samo neko muljanje s tvoje strane.A zašto uopšte mora od mene biti nekakav naučnik?
Da bi te iko ozbiljno shvatao. Ovako, samo neko muljanje s tvoje strane.
Kad istina zaboli, posežemo za prekomernom upotrebom sile.Svašta. Pa nisam ja opsednut titulama, zvanjima, niti mi je želja da probam nekog pod lažnim prizvukom naučnog autoriteta ubediti u bilo šta.
To što ti zamišljaš da je dužnost svakog da vrši propagandu, radi čega si pored italijanskog pseudonima sebi sam dodelio ni manje ni više no doktorsku titulu, tvoj je problem. Moraš jednom da prestaneš više sa preslikavanjem na druge ljude i da ih počneš gledati kao to što jesu, a ne zamagljeno kroz tvoje naočare i kroz to kako ti zamišljaš sebe u njihovim stopalama...
A ovo u stanju si jedino da navijaš, ne znam da li te zapravo iko razumeo.

Kad istina zaboli, posežemo za prekomernom upotrebom sile.![]()
Molim? Ničim izazvan upotrebljavaš "podatke" iz mog privatnog života. Rekoh, mora da te zabolelo.Kakva preterana upotreba sile?
Molim? Ničim izazvan upotrebljavaš "podatke" iz mog privatnog života. Rekoh, mora da te zabolelo.