Celu predstavu o svetu svi dobijamo iz istih medija, samo sto si ti svojim nepoznavanjem sveta, potpadas pod onu najgoru opciju, a to je pseudomedijii pseudonauka. Nisi jedini, mnogo vas ima, i svi ste vodjeni sarlatanima i ljudima sa 2 razreda osnovne. Nema tu mnogo price o verovanju i neverovanju. Vec o iskustvu i upoznavanjem sveta van medija i interneta. Ja da citam medije, verovao bih da me Albanci i Hrvati mrze, a da se u Nemackoj ili Svedskoj desavaju ubistva ljudi od strane migranata svakih sat vremena. U zivotu sam imao prilike da posetim puno drzava, da se susretnem sa brojnim strucnjacima iz raznih oblasti, da budem stipendista i stranih zemalja (Japan) i da nemam potrebu da ucim svet iz stripova, youtube dokumentaraca, i facebook freak kampanja i laznih vesti paranoicnoh sarlatanskih grupa. Sto zelim i tebi iskreno. Bio bi puno zadovoljniji sobom. Nijedan ljubitelj teorija zavere koga sam poznavao nije bio srecan covek, vec je trazio uporiste za svoj zivot upravo u istim istupanjima. I bivao sve nesrecniji. A imam i super savet kako da prevazidjes krizu. Pogledaj samo ko je izvor informacija na koje se pozivas, cime se bavi u zivotu, i uglavnom ces sresti sarlatane i ljude kojima je upravo cilj da te imaju za publiku zarad svojih interesa. Znas, u najsrecnijoj zemlji na svetu, Japanu, ne znaju ni za jednu teoriju zavere o kojoj ti i ovde slicni pricaju, bas kao sto ne znaju ni u Kini i Indiji. Samo to kada saberes, dobices 2 trecine sveta. Svet je za neke stvari mali, ali je neverovatno ogroman kada ga upoznas, i onda shvatis da je ova zemlja, jezik, ekonomija, apsolutno nevidljiva celom tom svetu, i da sutra nestane, svetske berze je ne bi ni osetile, a sve bi bilo kao sto i sada jeste. To kada budes shvatio, onda mozes pricati o ustrojstvu sveta.