Dokaz uspesne politike u Rusiji

• Začetnik teme Začetnik teme Bexo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije ubica , a rusija cetvrta zemlja po broju ubijenih novinara u Svetu, Preko pedeset novinara i to svi koji su kritikovali putina
prvih pet zemalja sa najvećim brojem ubijenih novinara u tom periodu nalaze se i Filipini gde je ubijeno 94 novinara, zatim Kolumbija 58, Meksiko 40 i Rusija 35.
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/U-svetu-ubijeno-66-novinara-1_044-uhapsena-ove-godine.lt.html
Sve sto tebi ne odgovara je laz.
Ja ne mogu da se spustim na tvoj nivo da bih te vredjala,ja sam iznad toga.
A ti siguran da su to sve novinari... tako kažu, jel ??

Najbolji dokaz uspesne politike je ekonomski rast to jest dizanje standarda gradjanja kao i otvaranje novi radni mesta za iste . Da je rusija mnogo uznapredovala po tom pitanju govori mnostvo novo otvoreni fabrika i u opste jacanje cele indrustije . Sta bi po vama trebalo da se izmeni kod nas ili preuzme kako bi posli koracima rusije ?

Да смо велики као Русија
Да имамо Нафте,Гаса и природних ресурса као Русија
Да нас има 100 милиона

И ништа више...ако то власт не може да нам обезбеди треба је мењати

Ne tragaj mnogo za odgovorom...uvek ćeš na kraju dobiti isti odgovor, LJUDI...mi definitivno imamo jako loše ljude po karakteru i nestručne po obrazovanju koji su se ubacili u politiku, majku svih zanata...
tu je problem, i to velik problem jer svu tu silnu administraciju, a to su i glasači, Srbija nije u stanju da skine s vrata...

To je sve tacno sto si napisao ali nije mi jasno da smo mi neki takav narod kojem sve ravno , svi cute i prave se blesavi a dok zdruge strane svi vole da pametuju a niko nista ne preduzima . :(

Moj raniji post, na koji ne dobih odgovor. Dakle, da preformulisem, ako Rusija ima uspesnu politiku, sa korupcijom na nivou africkih drzava i zivotnim standardom, koji je daleko slabiji od evropskog proseka, kako onda nazvati politiku npr. Juzne Koreje?

Najbolji dokaz uspesne politike je ekonomski rast to jest dizanje standarda gradjanja kao i otvaranje novi radni mesta za iste . Da je rusija mnogo uznapredovala po tom pitanju govori mnostvo novo otvoreni fabrika i u opste jacanje cele indrustije . Sta bi po vama trebalo da se izmeni kod nas ili preuzme kako bi posli koracima rusije ?

Imas drzave koje nemaju ni delic ruskog prirodnog bogatstva (Japan, Juzna Koreja, Holandija), a prosecan stanovnik tih zemalja zivi x puta bolje, od prosecnog Rusa. Sta bi po tebi trebalo da se promeni, da bi Rus ziveo kao sto zivi Korejac? Nije mi inace jasna ova tema. Kakav to primer uspesnosti Rusija treba da bude? Sa tolikim bogatstvima zive kao najcrnje golje.

Moj raniji post, na koji ne dobih odgovor. Dakle, da preformulisem, ako Rusija ima uspesnu politiku, sa korupcijom na nivou africkih drzava i zivotnim standardom, koji je daleko slabiji od evropskog proseka, kako onda nazvati politiku npr. Juzne Koreje?

Rusija ulaze izuzetno mnogo u vojsku- nijedna od tih drzava koje si nabrojao prakticno nema vojsku.

Njena ulaganja u vojsku su veoma opravdana, s obzirom na 1812, 1914, 1941 i 1991. kada su videli sta o njima misli ostatak Evrope, i sta sa njima zeli.

Inace, bio sam u Jekaterinburgu pre par godina, i nesto ne videh gladne, bolesne i one koji zive africkim standardom. Cak stavise, svi su bili prilicno imucni. E sad, znam da je zivotni standard uvek najveci u velikim gradovima, ali to navodim kao primer.

Vazno je i napomenuti da Rusija gradi pristojnu ekonomiju tek 12 godina nakon sveopste katastrofe. Japan je 1957. i dalje bio izuzetno nerazvijena drzava, bas kao i Koreja i bilo koja druga drzava cija je ekonomija bila devastirana Ratom. A nivo devastacije ruske privrede i drustva 90ih je ravan unistenju pretrpljenom u Drugom svetskom ratu.

Mislim da je najbolji reper za poredjenje kako su ljudi ziveli 2000. a kako zive danas. Dakle, 2000. su imali pobunu u pokrajini velicine Crne Gore koju nisu mogli 6 godina da uguse, mortalitet za milion veci od nataliteta, prosecnu platu od 50 dolara i 40% ispod granice siromastva, i BDP PPP velicine Holandije. Ili bese Austrije?

Danas imaju rastucu geopiliticku moc, mininalnu nezaposlenost, sesti BDP PPP sveta, natalitet je podignut a mortalitet spusten toliko da su jednaki, a od ove godine verovatno u blagom plusu, prosecna primanja su od 500 evra u evropskoj provinciji do preko 1000 u velikim gradovima a 2000 u nekim delovima Sibira.

I sve to za samo 12 godina. Impresivno.

Hajde da vidimo Rusiju 2024. pa da komentarisemo.

Po istrazivanju Berlinskog instirtuta za evropske studije ( iz 2010 godine ) vec 2018 godne najrazvijenija drzava u Evropi bice Rusije , druga nemacka , a treca francuska .... o vojnoj moci i da ne pisem ....

a te africke strandarde i tu daljinu od evropskog proseka okaci macku o rep i ne lupetaj .....

Rusija ulaze izuzetno mnogo u vojsku- nijedna od tih drzava koje si nabrojao prakticno nema vojsku.

Njena ulaganja u vojsku su veoma opravdana, s obzirom na 1812, 1914, 1941 i 1991. kada su videli sta o njima misli ostatak Evrope, i sta sa njima zeli.

Inace, bio sam u Jekaterinburgu pre par godina, i nesto ne videh gladne, bolesne i one koji zive africkim standardom. Cak stavise, svi su bili prilicno imucni. E sad, znam da je zivotni standard uvek najveci u velikim gradovima, ali to navodim kao primer.

Vazno je i napomenuti da Rusija gradi pristojnu ekonomiju tek 12 godina nakon sveopste katastrofe. Japan je 1957. i dalje bio izuzetno nerazvijena drzava, bas kao i Koreja i bilo koja druga drzava cija je ekonomija bila devastirana Ratom. A nivo devastacije ruske privrede i drustva 90ih je ravan unistenju pretrpljenom u Drugom svetskom ratu.

Mislim da je najbolji reper za poredjenje kako su ljudi ziveli 2000. a kako zive danas. Dakle, 2000. su imali pobunu u pokrajini velicine Crne Gore koju nisu mogli 6 godina da uguse, mortalitet za milion veci od nataliteta, prosecnu platu od 50 dolara i 40% ispod granice siromastva, i BDP PPP velicine Holandije. Ili bese Austrije?

Danas imaju rastucu geopiliticku moc, mininalnu nezaposlenost, sesti BDP PPP sveta, natalitet je podignut a mortalitet spusten toliko da su jednaki, a od ove godine verovatno u blagom plusu, prosecna primanja su od 500 evra u evropskoj provinciji do preko 1000 u velikim gradovima a 2000 u nekim delovima Sibira.

I sve to za samo 12 godina. Impresivno.

Hajde da vidimo Rusiju 2024. pa da komentarisemo.

Juzna Koreja je jedna od najmilitarizovanijih nacija na svetu, koja ima ogromna ulaganja u vojsku, s tim sto se to toliko ne oseti, jer je BDP zemlje ipak dosta veliki. Slicno je sa Japanom, koji samo jedan posto BDP-a ulaze u vojsku, ali je i to dovloljno da imaju jednu od najsavremenije opremljenih vojski. Sta ih razlikuje od Rusije? Pa sto i jedni i drugi nemaju ni delic resursa, koje Rusija poseduje, ali su zato sto se skoro svega ostalog tice daleko ispred. Ono sto meni zapravo nije jasno, odakle Srbima ta ideja da je Rusija uspesna drzava? Zasto se ne ugledamo na nekog ko je zaista uspesan i ko pritom taj uspeh duguje necem drugom, osim izvozom gasa i nafte? Rusije bi bila isti kur@c, kao i Srbija da im nije toga. Isti. Ista postkomunisticka rupetina, koja se nije ocistila od olosa, koji nas je i jedne i druge doveo tu gde jesmo, sa izgovorom od naroda, koji je ubedjen da je najbolji, najpametniji, najlepsi i kome je uvek neko drugi kriv, a ustvari je tako zestoko tresnuo na dno, da mu nije jasno i dalje sta se desava.

Juzna Koreja je jedna od najmilitarizovanijih nacija na svetu, koja ima ogromna ulaganja u vojsku, s tim sto se to toliko ne oseti, jer je BDP zemlje ipak dosta veliki. Slicno je sa Japanom, koji samo jedan posto BDP-a ulaze u vojsku, ali je i to dovloljno da imaju jednu od najsavremenije opremljenih vojski. Sta ih razlikuje od Rusije? Pa sto i jedni i drugi nemaju ni delic resursa, koje Rusija poseduje, ali su zato sto se skoro svega ostalog tice daleko ispred. Ono sto meni zapravo nije jasno, odakle Srbima ta ideja da je Rusija uspesna drzava? Zasto se ne ugledamo na nekog ko je zaista uspesan i ko pritom taj uspeh duguje necem drugom, osim izvozom gasa i nafte? Rusije bi bila isti kur@c, kao i Srbija da im nije toga. Isti. Ista postkomunisticka rupetina, koja se nije ocistila od olosa, koji nas je i jedne i druge doveo tu gde jesmo, sa izgovorom od naroda, koji je ubedjen da je najbolji, najpametniji, najlepsi i kome je uvek neko drugi kriv, a ustvari je tako zestoko tresnuo na dno, da mu nije jasno i dalje sta se desava.

Japan ima pad industrijske proizvodnje od 8,1 % za ovu godinu , a Rusiija porast od 4,3 % ... Japan je najzaduzenija drzava G-8 , cak zaduzenija od amerike ... i to su tebi uspesne drzave?? ... bezi bre ...

http://www.avanturist.org/redirect?url=http://www.biztass.ru/news/one/44586

Japan ima pad industrijske proizvodnje od 8,1 % za ovu godinu , a Rusiija porast od 4,3 % ... Japan je najzaduzenija drzava G-8 , cak zaduzenija od amerike ... i to su tebi uspesne drzave?? ... bezi bre ...

http://www.avanturist.org/redirect?url=http://www.biztass.ru/news/one/44586

Uspesnija sigurno od drzave, kojoj se sav izvoz zasniva na sirovinama. Bezi bre. I prenesi Putinu, jer tebe slusa, da leci korupciju. Hocu da Rusija, do polovina naredne godine, istisne Niger ili Madagaskar ili koga vec, sa stotog mesta. Nije u redu da Srbiju i majcicu deli toliko zemalja u bilo cemu.

Nije za tebe politika , evo ti nesto za malo relaksacije , skuvaj kaficu i izbaci noge na sto , sesir moze da saceka .:mrgreen:

Pa objasnio sam ti, jos je prerano da sudimo o Rusiji kao o Japanu ili Koreji jer su oporavak poceli tek pre 12 godina. Te dve zemlje nisu imale ruske resurse, ali su imale americki kapital. Silne milijarde ulozene u te zemlje da bi postale ekonomske supersile.

Koreja jeste najmilitarizovanija zemlja na svetu ali tu vojsku izdrzavaju amerikanci. To su sve americke milijarde. Japanska samoodrambena sila je smejurija.

I sto je najvaznije, Japan i Koreja nemaju termonuklearne bombe, koje kostaju. I cije odrzavanje kosta. Nemaju ICBM kapacitete, nuklearne podmornice, PVO sisteme koje sami proizvode a koji svake 2-3 godine moraju da budu modernizovani da sustignu najnovije raptore, i slicno.

I opet ponavljam, Rusija je tek 12 godina u procesu oporavka. Na sta je bilo koja sadasnja sila devastirana drugim ratom licila 1957? Na celu sa Nemackom?

Pa objasnio sam ti, jos je prerano da sudimo o Rusiji kao o Japanu ili Koreji jer su oporavak poceli tek pre 12 godina. Te dve zemlje nisu imale ruske resurse, ali su imale americki kapital. Silne milijarde ulozene u te zemlje da bi postale ekonomske supersile.

Koreja jeste najmilitarizovanija zemlja na svetu ali tu vojsku izdrzavaju amerikanci. To su sve americke milijarde. Japanska samoodrambena sila je smejurija.

I sto je najvaznije, Japan i Koreja nemaju termonuklearne bombe, koje kostaju. I cije odrzavanje kosta. Nemaju ICBM kapacitete, nuklearne podmornice, PVO sisteme koje sami proizvode a koji svake 2-3 godine moraju da budu modernizovani da sustignu najnovije raptore, i slicno.

I opet ponavljam, Rusija je tek 12 godina u procesu oporavka. Na sta je bilo koja sadasnja sila devastirana drugim ratom licila 1957? Na celu sa Nemackom?

Ne moze se zemlja oporaviti rasprodajom prirodnog bogastsva i gajenjem oligarhije, koja iznosi desetine milijardi iz drzave, na raznorazne racune sirom sveta. Ne moze se zemlja oporaviti, dok je korupcija tolika da i Srbinu pripadne muka. Ne moze se zemlja oporaviti, kada ima najvise heroinskih ovisnika u svetu, a kad na to dodas uveliko rasprostranjen alkoholizam, slika postane jos zalosnija. Ne, nije stvar u tome ko ima boljeg predsednika, sto je Srbinu najbitnije, jer niko ne moze prejeb@ti osobu koja se rve sa tigrovima, lovi kitove golim rukama i nalazi drevno blago kad zaroni na metar i po. Stvar je u tom sta dobijes, kada postavis prosecnog Korejca pored prosecnog Rusa. Ko ce biti ucinkovitiji? Ko ce biti manje sklon korupciji? Gde mislis da ces kao strucnjak pre naci posao, a gde po clanstvu u stranci? Ta pominjana Juzna Koreja je i u sedamdesete usla kao kurton od drzave, a vec devedesetih su postigli vrlo visok standard. Pogledaj samo sta sve proizvode. Daleko su oni dogurali. Sto se vojske tice, ne placaju njima Ameri nista. Irak, Avganistan, Izrael, Egipat, Pakistan, to su drzave koje dobijaju ogromne svote novca, u svrhu vojne pomoci. Manje Kolumbija, za borbu protib narko-kartela. Korejci imaju novca za sebe i ne samo to nego sto imaju znanja i mogucnosti da vecinu oruzja naprave sami, od pesadijskih vozila, preko tenkova, pa do nosaca helikoptera i jos bitnije, sve to nije recikliranje starih ideja (sto je kod Rusa slucaj, jer im je sve sovjetskog porekla), vec su u pitanju novi izumi. Sto se Japana tice, itekako gresis. I sa svojih jedan posto BDP-a, koji odvajaju za vojsku, japanski vojni budzet je medju visima u svetu. Vojska im nije velika u poredjenju sa mnogima u susedstvu, ali je izuzetno savremeno opremljena. Veliki problem za Japan je sto ne izvozi svoje naoruzanje (samonametnute sankcije), pa sve proizvode samo za sebe i u malim kolicinama, sto doprinosi ogromnim cenama. I jos sto se onog prethodnog tice - svestan sam ja sr@nja kroz koja je Rusija prosla i samo zbog toga i dalje mislim da kao ima neke nade za njih, mada kako im ide sve manje verujem u to. Nece biti nikakav problem ni priznati gresku (kome god :D), ako Rusija kroz deset godina, bude na mnogo visem nivou nego danas, na onom na kom trebaju biti, kada se sve uzme u obzir.

Nije za tebe politika , evo ti nesto za malo relaksacije , skuvaj kaficu i izbaci noge na sto , sesir moze da saceka .:mrgreen:

Za tebe, s druge strane, nije ni politika, a ni bilo sta sto zahteva bilo kakvu upotrebu argumenta, a da nije klip sa jutjuba, koji pride ponavljas sto puta. Ne, Rusija nije uspesna, jer ako jeste uspesna je kao i Iran, s tim sto je Iranu jos i teze, jer imaju sankcije.

Poslednja izmena:
Kalašnjikov traži pomoć Putina

U pismu upućenom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, čuveni konstruktor oružja Mihail Kalšnjikov i 16 njegovih kolega zatražili da se zaustavi pad proizvodnje u čuvenoj fabrici oružja "Ižmaš".

Ruski konstruktor oružja, dizajner automatske puške AK-47 poznate kao "kalašnjikov", Mihail Kalašnjikov, pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da zaustavi pad legendarne fabrike u kojoj je izumeo to oružje.

Devedesetdvogodišnji Kalašnjikov i 16 njegovih kolega uputili su otvoreno pismo predsedniku Putinu, navodeći da je proizvodnja u fabrici motora i oružja "Ižmaš" u Iževsku pala na rekordno nizak nivo.

U pismu se navodi da su radnici primorani da se obrate predsedniku "zbog katastrofalne situacije u nekadašnjem gigantu prerađivačke industrije".

"Tužno je i sramotno videti kako se uništava nešto što je gradilo više generacija. Današnji nivo proizvodnje niži je nego ikada do sad. U ime veterana koji su proveli veći deo života u 'Ižmašu', tražimo od vas da sačuvate našu fabriku", naveli su veterani.

U pismu se navodi da visokokvalifikovano osoblje napušta fabriku zbog toga što im plate ne premašuju 10.000 rubalja (320 dolara) mesečno, što je već izazvalo proteste u fabrici.

"Proizvodnja lovačkih i sportskih pušaka je zaustavljena, a izvozni sporazumi raskinuti", dodaje se u pismu.

Fabrika "Ižmaš", osnovana 1807. godine za vreme vladavine cara Aleksandra Prvog (1777-1825), i dalje je jedan od najvećih proizvođača oružja u Rusiji, uključujući poznatu pušku AK-47.

Kao i mnoga druga ruska industrijska preduzeća, fabrika je pogođena padom domaće tražnje posle kolapsa Sovjetskog saveza i neuspehom da se taj pad nadoknadi porudžbinama iz inostranstva.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/1202292/Kala%C5%A1njikov+tra%C5%BEi+pomo%C4%87+Putina.html

Izmash je bankrotirao zato sto je proizvodio vise oruzja nego sto moze da proda. Nekad je taj visak otkupljavala Ruska vojska ali ni njima vise ne treba toliko. Sad moraju da smanje proizvodnju jer jedino tako mogu da budu profitabilni, jednostavno Izmash ima ogromne proizvodne kapacitete i nema dovoljno potraznje na trzistu da se proda sve sto tamo moze da se proizvede. Nema ko da kupi. Ti ogromni proizvodni kapaciteti mogu da budu korisni samo u slucaju treceg svetskog rata.

Izmash je bankrotirao zato sto je proizvodio vise oruzja nego sto moze da proda. Nekad je taj visak otkupljavala Ruska vojska ali ni njima vise ne treba toliko. Sad moraju da smanje proizvodnju jer jedino tako mogu da budu profitabilni, jednostavno Izmash ima ogromne proizvodne kapacitete i nema dovoljno potraznje na trzistu da se proda sve sto tamo moze da se proizvede. Nema ko da kupi. Ti ogromni proizvodni kapaciteti mogu da budu korisni samo u slucaju treceg svetskog rata.

O tome se radi...

A nisu kadri da PRESTROJE proizvodnju na nesto drugo....

Ni udice za pecanje ribe ne znaju da naprave kako treba...

Ne radi se o tome vec se radi o prezasicenosti trzista . Na primer ako trziste potrazuje realno 10 000 automobila a ti napravis 15 000 , znaci 5000 nema kome da prodas . To nije bankrot kada proizvodnja premasuje realna trebovanja za nekim proizvodom .

Rusi se najviše plaše siromaštva

svet-rusija_310x186.jpg

Poslednja sociološka istraživanja pokazuju da rast cena, osiromašenje stanovništva i gubitak posla najviše plaše Ruse. Oko 80 odsto kapitala ogromne zemlji obrće se u dva velika grada
Jedna od ruskih prodavnica

Jedna od ruskih prodavnica

MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA

IAKO svi predsednički kandidati obećavaju da će rapidno popraviti standard građana, sociološko istraživanje iz januara pokazuje da se ljudi najviše boje siromaštva. Na prvom mestu strahova je „rast cena i osiromašenje širokih slojeva naroda“. Toga se boji 58 odsto stanovnika Rusije.

U Rusiji raste socijalno raslojavanje. Premijer Putin u autorskom tekstu u „Komsomolskoj pravdi“ priznaje da svaki osmi građanin Rusije živi ispod crte siromaštva. A 2011. godine 500 najbogatijih građana Rusije imalo je 291 milijardu dolara.

Strance u Moskvi i Sankt Peterburgu šokira broj najskupljih automobila na ulicama. Prodavnice se po ponudi ne razlikuju od Londona, Pariza ili Rima. Ali u Moskvi i Sankt Peterburgu se okreće 80 posto celokupnog ruskog kapitala. Prava Rusija se vidi stotinak kilometara dalje...

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:366485-Rusi-se-najvise-plase-siromastva

Poslednja izmena:
Ne radi se o tome vec se radi o prezasicenosti trzista . Na primer ako trziste potrazuje realno 10 000 automobila a ti napravis 15 000 , znaci 5000 nema kome da prodas . To nije bankrot kada proizvodnja premasuje realna trebovanja za nekim proizvodom .
Pa to sam i reko.

A Izmash jeste bankrotirao prosle godine. Zato sto je proizvodio previse i nije imao gde da proda. A sad je izasao iz bankrotstva i restruktuiranja ali sad mora da smanji proizvodnju da se ne zezne ponovo na istu fintu. Za sad su profitabilni.

Back