Dokaz uspesne politike u Rusiji

• Začetnik teme Začetnik teme Bexo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bexo

Zainteresovan član
Poruka
433
Najbolji dokaz uspesne politike je ekonomski rast to jest dizanje standarda gradjanja kao i otvaranje novi radni mesta za iste . Da je rusija mnogo uznapredovala po tom pitanju govori mnostvo novo otvoreni fabrika i u opste jacanje cele indrustije . Sta bi po vama trebalo da se izmeni kod nas ili preuzme kako bi posli koracima rusije ?

Русија има енергенте и енормна природна богатсва зато је код њих привредни опоравак бржи и лакши него код нас....Бићемо и ми у Србији успешни кад направимо првну државу,добре и јасне законе и кад будемо паметније користили ресурсе које имамо, а немамо их много то је пре свега пољопривредно земљиште,хидроенергија и термална енергија донекле....
Значи требна нам памети највише,мало јединства и патриотизма и све ће доћи на своје.....
Србија тренутно грца јер вуче администрацију од око 200 000 службеника које мора да плаћа,и још око 400 000 радника који "раде" у предузећима који су губиташи,а држава не сме да их отпусти да неби партије на власти изгубиле изборе... Србија плаћа издржавање железаре САРТИД са око 160 000 милиона евра годишње,а железара и радници не раде,не производе и не стварају добит.... Где то има у свету? Што те паре нису дали радницима да себи нађу други посао,а железару неком продати или је претворити у нешто друго профитабилно?

Русија има енергенте и енормна природна богатсва зато је код њих привредни опоравак бржи и лакши него код нас....Бићемо и ми у Србији успешни кад направимо првну државу,добре и јасне законе и кад будемо паметније користили ресурсе које имамо, а немамо их много то је пре свега пољопривредно земљиште,хидроенергија и термална енергија донекле....
Значи требна нам памети највише,мало јединства и патриотизма и све ће доћи на своје.....
Србија тренутно грца јер вуче администрацију од око 200 000 службеника које мора да плаћа,и још око 400 000 радника који "раде" у предузећима који су губиташи,а држава не сме да их отпусти да неби партије на власти изгубиле изборе... Србија плаћа издржавање железаре САРТИД са око 160 000 милиона евра годишње,а железара и радници не раде,не производе и не стварају добит.... Где то има у свету? Што те паре нису дали радницима да себи нађу други посао,а железару неком продати или је претворити у нешто друго профитабилно?

Da neamo velike resurse to je tacno ali imamo zasigurno vece od recimo japana , islanda ili norveske pa opet zivimo 10 puta losije . Ja mislim da je kvaka vise u organizaciji ljudi nego sta bilo drugo

Бићемо и ми у Србији успешни кад направимо првну државу,добре и јасне законе и кад будемо паметније користили ресурсе које имамо, а немамо их много то је пре свега пољопривредно земљиште,хидроенергија и термална енергија донекле...
Жуто предузеће и даље наставља да пљачка сиротињу.. тајкуни држе монопол.. корупција.. запошљавање преко кума, рођака и партијске књижице.. превееелика администрација.. мноштво непотребних агенција..

Da neamo velike resurse to je tacno ali imamo zasigurno vece od recimo japana , islanda ili norveske pa opet zivimo 10 puta losije . Ja mislim da je kvaka vise u organizaciji ljudi nego sta bilo drugo

И ја то мислим,нисмо организовани.... српски народ је рзједињен и разбијен.... У тим земљама које помињеш људи су се од малена учили приватној иницијативи и да имају више од других,а ми овде смо имали 70 година комунизам који је сурово кажњавао оне који имају више и који искачу из просека....
Пре доласка комуниста Србија је имала приватну индустрију која је упошљавала раднике и имала реалну тржишну вредност и простор на тржишту. Та привреда није била на грбачи државе имала је сопствени механизам самоодржња јер су власници капитала били заинтересовани за његово увећање и јачање. У комунизму све је било свачије и ничије,није се развијао посао,него су пљачакане фирме и куповани станови,који за собом нису вукли запошљавање и привредни раст... Таква комунистичка привреда није могла да преживи распад политичког система јер је сама била део политичког система... У Француској и осталим земљама владе се мењају,а привреда функционише,некад боље , некад лошије али опстаје, трансформише се прави нове производе и врености кад су времена тешка,све то уз врло мали утицај политике. Тамо посао и капитал кроје политику,а не политика посао и привреду као код нас.

Najbolji dokaz uspesne politike je ekonomski rast to jest dizanje standarda gradjanja kao i otvaranje novi radni mesta za iste . Da je rusija mnogo uznapredovala po tom pitanju govori mnostvo novo otvoreni fabrika i u opste jacanje cele indrustije . Sta bi po vama trebalo da se izmeni kod nas ili preuzme kako bi posli koracima rusije ?

Kod nas bi trebalo da se ukine mnogo nepotrebne papirologije i poreza za početak da bi nešto moglo da počne da se radi.

Promenom infrastrukture na svim poljima u Srbiji, ispravkom pogrešne strategije za ovo vreme, koja je ostala od ranijih vremena.
Sprečiti nebulozne izgradnje velikih razmera koje sprovode današnji biznis političari. :)

Poslednja izmena:
Za pocetak zabraniti abortus.
Drugo, uraditi reviziju ko je stvarno stekao uslove za penziju.
Trece,otvoriti domace banke
Cetvrto,stimulisati otvaranje malih preduzeca.
Peto,odrediti minimalnu cenu rada sa kojom moze da se zivi
Sesto,zavesti red u placanju poreza
Sedmo,smanjiti drzavnu administraciju
Osmo,obnoviti drustveno koristan rad koji se nece placati
Deveto.Dacicu i Dinkicu dozivotno zabraniti da se bave politikom.

Za pocetak zabraniti abortus.
Drugo, uraditi reviziju ko je stvarno stekao uslove za penziju.
Trece,otvoriti domace banke
Cetvrto,stimulisati otvaranje malih preduzeca.
Peto,odrediti minimalnu cenu rada sa kojom moze da se zivi
Sesto,zavesti red u placanju poreza
Sedmo,smanjiti drzavnu administraciju
Osmo,obnoviti drustveno koristan rad koji se nece placati
Deveto.Dacicu i Dinkicu dozivotno zabraniti da se bave politikom.

U potpunosti podrzavam

Da se Srbija oslobodi zapadnih imperijalista i prikljuci Rusiji.

Жуто предузеће и даље наставља да пљачка сиротињу.. тајкуни држе монопол.. корупција.. запошљавање преко кума, рођака и партијске књижице.. превееелика администрација.. мноштво непотребних агенција..

zuto crveno svejedno nam se pise

Back