Dokaz da je Rusija pomagala Hrvatsku 90tih

Rusija demantuje da je isporučivala oružje Hrvatskoj 1990-ih​

Rusija je demantovala informacije u hrvatskim medijima da je početkom devedesetih, zaobilazeći embargo UN, isporučila naoružanje Hrvatskoj, uključujući sisteme S-300.

Predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Artem Kožin rekao je da ovakve informacije predstavljaju provokacija i grubo izvrtanje činjenica, s ciljem da se ocrni politika Ruske Federacije na Balkanu, prenose ruski mediji.

"Tim pre je neprihvatljivo u kontekstu svih ovih izmišljotina to što se spominju kontakti ambasadora Rusije u Zagrebu", rekao je Kožin.

On je istakao da se Rusija dosledno pridržavala svojih međunarodno-pravnih obaveza, uključujući one koje se tiču isporuke naoružanja sukobljenim stranama tokom jugoslovenske krize 1991-1995. godine.

Prema pisanju hrvatskog "Večernjeg lista", ambasador Rusije u Zagrebu Anvar Azimov pozvao je ovih dana na razgovor u Ambasadu hrvatskog biznismena Zvonka Zubaka, koji se bavi trgovinom oružja, da bi ga pitao gde su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija, navodno, u prvoj polovini devedesetih godina isporučila Hrvatskoj.

https://www.slobodnaevropa.org/a/28431310.html
Sovjet laže po običaju.

Njega sam upoznala preko Sputnika. Da, on je to izjavljivao.

Zapravo on je još 2015., u vrijeme Milanovićeva mandata tvrdio kako hrvatska vlada odbija svaku suradnju s Rusijom.

8 godina HR se nije udostojila niti jednog bilateralnog susreta, a mjesecima smo bili bez veleposlanika u Moskvi.

Dok su Slovenici mudrije igrali, mi smo svoje šanse prokockali.

Samo zato jer smo uz nogu Amerima, a ovi nam ni kost ne bace, nego nas izgladnjuju i šutaju nogom.

Gdje su Rusi u HR?

A Buzin ti kroji svakodnevicu.

I onda prošle godine dođe američki izaslanik za holokaust i osudi istupe po Hrvatskoj i u sat vremena, Vi, bivši Predsjednik Vlade, bivši potpredsjednik Vlade, bivši predsjednik Sabora, zapravo svi osudite taj govor mržnje.

Osuđivala sam to i ranije, i prije toga.

Ali vrlo simptomatično je da dolazi američki činovnik kako bi upozorio hrvatske dužnosnike na to.

To nije tako. Vrlo dobar odnos sam imala uvijek s izaslanikom za holokaust i isto tako sa svim američkim dužnosnicima, dok sam radila kao veleposlanica u SAD-u. Surađujem s muzejem Holokausta. Moj je stav jasan svim židovskim organizacijama i to nije bio apsolutno nikakav pritisak. To je možda bila prigoda da se o tome progovori malo jasnije, kao što je između ostalog bila prigoda, kad je predsjednik UEFA-e bio ovdje, da se progovori o nogometu, o stanju u nogometu, da se osudi huliganstvo, ali isto tako miješanje politike u nogomet. Dakle postoji prigoda za sve, ali oprostite, dopustit ćete gospodine Bago, vi u medijima isto tako imate tendenciju izvlačiti moje izjave iz konteksta i postavljati ih u kontekst nekakve međunarodne prisile. Ja nisam takva osoba. Ja se zalažem za Hrvatsku koja je suverena i samostalna, koja je članica EU i NATO-a ali koja ima svoj stav, koja vodi računa o nacionalnim interesima i neću dopustiti nikome da vrijeđa ovu Hrvatsku, niti da vrijeđa branitelje, koji su se borili za slobodnu, demokratsku Hrvatsku, a ne ni za kakve aveti prošlosti.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska...tarovic-donijela-sam-stabilnost---467539.html
Od kada ivermektinka vjeruje MSM medijima :hahaha:

Zapravo on je još 2015., u vrijeme Milanovićeva mandata tvrdio kako hrvatska vlada odbija svaku suradnju s Rusijom.

8 godina HR se nije udostojila niti jednog bilateralnog susreta, a mjesecima smo bili bez veleposlanika u Moskvi.

Samo zato jer smo uz nogu Amerima, a ovi nam ni kost ne bace, nego nas izgladnjuju i šutaju nogom.
Satnijsko rusofobiju ima od srbofobije
Hrane se mrznjom prema srbiji samim tim brat srbije je takodje omrznut

To im je u krvi

Šlihtanje Slovenaca Rusima nije donijelo ništa. Hrvatska je igrala na Amerikance zbog LNG terminala, a i Rusima su bile udarene neke sankcije nakon napada na Ukrajinu 2014.

Tata ti je bukva. Gdje je na tvom linku izjava ruskog ambasadora, nađi citat.
tudman-jeljcin-1.jpg

Slika vrijedi 1000 riječi.

Back