LazaB
Iskusan
- Poruka
- 6.507
Opet ponavljam , vecina vidi to , masa ljudi tokom klinicke smrti ne vidi nista , tako da je jedini iskren odgovor da ne razumemo taj fenomen , ali naravno da ce religiozni ljudi odmah to da uhvate kao neki dokaz za svoju religiju , musliman za svoju , hriscanin z asvoju , hinduista za svoju , budista za svoju itd.Ne vidja svako svog. Čitao sam o hindusima i budistima npr koji su videli Isusa. Ako nadjem na netu opet, postiraću.
Ti opet pogrešno shvataš halucinacije. Ako čovek halucinira onda može da halucinira o bilo čemu pod kapom nebeskom , da je vozač formule jedan, da igra fudbal u timu sa Mesijen , da je ratnik u srednjevekovnoj bici, da leti svemirskim brodom i tako beskonačno. Moja majka je u Alchajmeru " videla" neku ženu koja se stalno uvlači u naś stan i krade joj novac. Otac mog ortaka je takodje bio dementan i stalno je " video" neku vojsku koja prolazi pored kuće. To su halucinacije, bezbroj njih.
Kod NDE nema toga , svi vide istu stvar u smislu da lebde iznad tela, prolaze kroz zidove, vide drage pokojnike, andjele itd itd. Osim toga ljudi koji to dožive su kategorični da to nije halucinacija već realnost realnija od naše . Moja majka je tvrdila. Neurohirurg Alexandar Eben ( ako iko zna šta je halucinacija mozga valjda on zna) takodje.
I mnogi drugi.
Imas i hriscane koji su videli muhameda i muslimane koji su videli Isusa , pa napustaju svoje religije i prelaze iz jedne u druge.