Dokaz da Bog postoji

Tvoj bratanac je i dalje ziv. Samo ne u bivsem zemaljskom telu. Sresces ga kad dodje tvoj cas.
Nije tačno.Njegov bratanac nije živ ali je tu s nama, tj. ukopan na groblju.Postoji.Samo što su to neživi ostaci bez svesti koji su u kovčegu i koji se iz dana u dan sve više razlažu na prostije sastojke.
Dobra stvar je što je on u momentu smrti,umiranja izgubio svest,upao u nešto što možemo da poredimo sa snom pre one faze kada se sna sećamo pred buđenje,neko potpuno besvesno stanje,bez dojma da li si uopšte živ.I iz tog stanja on je prešao u smrt,totalno gašenje, nesvestan toga.Tada nije osećao bol,strah od smrti,nije viđao nekakve bogove,snobove,vanzemaljce...
Loša stvar je što je taj momenat kada si ga video u kovčegu,poslednji ikada,da je on postojao u takvom obliku.I to je poslednji put da si ga video uživo.Sada samo možeš da ga posmatraš na slikama i u mislima.Zatvaranjem kovčega,spuštanjem u zemlju,prolaskom vremena otpočela je nemilosrdna dekompozicija tela.Kažu da zavisno od vrste tla,vlage,živog sveta u zemlji da se i kosti razgrade do nivoa soli i minerala.
Zato današnji čovek vrlo retko kopajući zemlju nailazi na ljudske kosti iz prošlosti.
Naše kuće su gotovo sigurno na nečijem groblju pa nas takozvani duhovi o kojima emisije i emisije ima na Investigation discovery, ne proganjaju,tako da su to čiste gluposti.
Kada u budućnosti, neka ratoborna vojna plemena budu porušila naše nadgrobne spomenike,spalila i poslednju matičnu knjigu,fotografiju,a mi već budemo razgrađeni u minerale i soli, tada će nestati bilo kakav trag da smo ikada postojali.

Nije tačno.Njegov bratanac nije živ ali je tu s nama, tj. ukopan na groblju.Postoji.Samo što su to neživi ostaci bez svesti koji su u kovčegu i koji se iz dana u dan sve više razlažu na prostije sastojke.
Dobra stvar je što je on u momentu smrti,umiranja izgubio svest,upao u nešto što možemo da poredimo sa snom pre one faze kada se sna sećamo pred buđenje,neko potpuno besvesno stanje,bez dojma da li si uopšte živ.I iz tog stanja on je prešao u smrt,totalno gašenje, nesvestan toga.Tada nije osećao bol,strah od smrti,nije viđao nekakve bogove,snobove,vanzemaljce...
Loša stvar je što je taj momenat kada si ga video u kovčegu,poslednji ikada,da je on postojao u takvom obliku.I to je poslednji put da si ga video uživo.Sada samo možeš da ga posmatraš na slikama i u mislima.Zatvaranjem kovčega,spuštanjem u zemlju,prolaskom vremena otpočela je nemilosrdna dekompozicija tela.Kažu da zavisno od vrste tla,vlage,živog sveta u zemlji da se i kosti razgrade do nivoa soli i minerala.
Zato današnji čovek vrlo retko kopajući zemlju nailazi na ljudske kosti iz prošlosti.
Naše kuće su gotovo sigurno na nečijem groblju pa nas takozvani duhovi o kojima emisije i emisije ima na Investigation discovery, ne proganjaju,tako da su to čiste gluposti.
Kada u budućnosti, neka ratoborna vojna plemena budu porušila naše nadgrobne spomenike,spalila i poslednju matičnu knjigu,fotografiju,a mi već budemo razgrađeni u minerale i soli, tada će nestati bilo kakav trag da smo ikada postojali.
ko ne veruje u dušu tako mu dođe
slučajno se rodiš slučajno živiš i slučajno pandrkneš
nikakav smisao a večna tražnja za smislom

ko ne veruje u dušu tako mu dođe
slučajno se rodiš slučajno živiš i slučajno pandrkneš
nikakav smisao a večna tražnja za smislom
A kao da mora da bude smisla (kakvog ga čovek zamišlja)? To što se nešto kosi s ljudskom logikom da sve mora da bude savršeno i da ima smisla kako ga čovek zamišlja, ne znači da nije tako i da nije surova realnost...

Sad ova prica na drugoj temi me je asocirala na ovo pitanje.

Veciti problem u raspravi izmedju vernika i ateista je dokaz.
Ateista uvek trazi od vernika da dokaze postojanje Boga.

I sad mi nesto pada na pamet.

Da li je sam zivot dokaz da Bog postoji?

Nauka je sve uspela da uradi, da napravi, da pokaze i dokaze

Ali nije uspela u samo jednoj stvari

A to je da "udahne" zivot.

Nauka ne moze da stvori zivot i zivo smisleno, racionalno bice ni iz cega.

Доказ да Бог постоји је Први Њутнов закон. Тело се налази у стању мировања док га не покрене сила. Цео систем створеног света је сам по себи инертан и не може самог себе да покреће. Која сила може да покрене тело које се налази у стању мировања? Једино спољна сила која је ван система. А та спољна сила је Бог који обитава у нествореном свету. Једном покренуто, тело се опет налази у стању инерције, док на њега не делује сила.

Доказ да Бог постоји је Први Њутнов закон. Тело се налази у стању мировања док га не покрене сила. Цео систем створеног света је сам по себи инертан и не може самог себе да покреће. Која сила може да покрене тело које се налази у стању мировања? Једино спољна сила која је ван система. А та спољна сила је Бог који обитава у нествореном свету. Једном покренуто, тело се опет налази у стању инерције, док на њега не делује сила.
Svi smo stalno u kretanju jer je i Zemlja stalno i pokretu rotiranjem oko svoje ose i oko Sunca.

Sad ova prica na drugoj temi me je asocirala na ovo pitanje.

Veciti problem u raspravi izmedju vernika i ateista je dokaz.
Ateista uvek trazi od vernika da dokaze postojanje Boga.

I sad mi nesto pada na pamet.

Da li je sam zivot dokaz da Bog postoji?

Nauka je sve uspela da uradi, da napravi, da pokaze i dokaze

Ali nije uspela u samo jednoj stvari

A to je da "udahne" zivot.

Nauka ne moze da stvori zivot i zivo smisleno, racionalno bice ni iz cega.
Da, sve sto je stvoreno svedoci da ima stvoritelja Boga.
On nama udahnjuje zivot i tako covek postaje dusha ziva.

evo ti dajem jedan vizuelan primjer iz prirode, da vjerujemo u postojanje Boga.

slika

slika

slika

kako ja kao covjek mogu zakljuciti da Bog postoji na osnovu ovog leptira?

Zakljucujem na osnovu toga da je na leptiru nacrtana scena, pticije ***** oko kojeg su muhe sa krilima i crvenim ocima, slag na tortu je da leptir se cuje (smrdi) upravo na pticije ***** kako bi scena se jos vise docarala, i na taj nacin otjeralo potencionalne predatore, kada vide pticije ***** i smrad, ne priblizavaju mu se.

Eh sad, dali moze priroda koja nema razum, znanje, svijest, moc planiranja da stvara scene ovakve gdje se imitira realna scena na leptiru kako bi odvratilo potencionalne predatore....ovo mi ukazuje da postoji Stvoritelj koji stvara ovako kompleksne kamuflaze, i nema smisla da slucajnosti ubodu sa toliko paramtara...eh to je dokaz za vjerovanje da postoji stvoritelj, to jeste Bog.

slika

slika

slika

Zakljucujem na osnovu toga da je na leptiru nacrtana scena, pticije ***** oko kojeg su muhe sa krilima i crvenim ocima, slag na tortu je da leptir se cuje (smrdi) upravo na pticije ***** kako bi scena se jos vise docarala, i na taj nacin otjeralo potencionalne predatore, kada vide pticije ***** i smrad, ne priblizavaju mu se.

Eh sad, dali moze priroda koja nema razum, znanje, svijest, moc planiranja da stvara scene ovakve gdje se imitira realna scena na leptiru kako bi odvratilo potencionalne predatore....ovo mi ukazuje da postoji Stvoritelj koji stvara ovako kompleksne kamuflaze, i nema smisla da slucajnosti ubodu sa toliko paramtara...eh to je dokaz za vjerovanje da postoji stvoritelj, to jeste Bog.
6k8pxvfx0y231.webp

Postoji niz dokaza samo ateisti odbijaju da ih pogledaju. Tacnije receno, oni tako definisu dokaz da ga je nemoguce dati. Znaci dolazi prvo od ljudi koji su doziveli NDE, naprimer u saobr. nesreci, napustili telo i onda bili ocevici kako hitna pomoc tretira njihovo telo, dali sve detalje koji su se ispostavili tacnim. Naveo sam i slucaj Pam Rejnolds koja je bila u vestackoj komi zbog operacije mozga, aktivnost mozga je bila nula, to su pokazali monitori , nije je bilo. Isto je napustila telo i sa visine opisala kako su hirurzi stajali , sta su govorili, kako je izgledala masinica koja joj je otvarala lobanju zbog operacije mozga. I to se ispostavilo tacnim.Ovo su samo dva slucaja od mnogo.
Postoji veliki broj ljudi koji su videli duhove, ovde u SWE, njihovi poznati pevaci , glumci, voditelji slobodno pricaju o tome. Kod nas bi ih verovatno proglasili teskim lazovima ili ludim.
Moj sin koji je tada imao 4 godine je video moju pokojnu majku, njegovu baku, na balkonu. Godinu dana pred smrt je bila u kolicima, zbog Alchajmera, ugojena, kao biljka.
Na balkonu je bila mlada i zdrava i mahala mu je. I on njoj.
Itd itd. Ali vama nijedan dokaz nije dovoljan. Pitao sam jednog poznanika ateistu da li bi bio dovoljan dokaz da se Isus stvori pred njim.
Rekao je - Ne, Isus ne postoji, znao bi da haluciniram i otisao bih pravo kod lekara i neurologa.
Znaci, sve jasno.

Zašto je dokaz da bog stoji to sto je neko doživeo vantelesno iskustvo ?to više ide u korist New age-u , nego hrišćanstvu

slika

slika

slika

A kad se rodi dete sa Daunovim sindromom, bog se zaneo malo ? Ili sadisticki uziva u bolu roditelja ? Ne znam, evo pitam. Možda vise voli leptira ,nego ljude?

A kad se rodi dete sa Daunovim sindromom, bog se zaneo malo ? Ili sadisticki uziva u bolu roditelja ? Ne znam, evo pitam. Možda vise voli leptira ,nego ljude?

Bog se nista nije zaneo.....a otkud ti znas da to nije dzabe ostembiljana karta za Raj za tu osobu jer eto ima Down sindrom, kao vid kompezacije?....dok mi ostali moramo malo vise potegnuti za taj Raj....sta mislis to , jeli ti kad sinula takva ideja???

Zašto dokaz da Bog postoji mora biti vezan za hrišćanstvo? Sa druge strane ako mi nismo telo nego duh u telu onda ko je te silne duše stvorio ako ne Bog?
Mozda je mnoštvo bogova, možda je neka naprednija civilizacije, možda mnoštvo različitih entiteta, koji nisu ni slični bogu .većina vezuje boga za neku religiju i obavezno mora da bude nekiveliki i milostiv lik. A ne mora , može da bude i izuzetno sadisticki nastrojen, više logike ima ako pogledaš oko sebe. A to da mi neko prica da smo savršeni, nemojte molim vas, da smo savršeni kenjali bi ljubicice, a ne vnago

Mozda je mnoštvo bogova, možda je neka naprednija civilizacije, možda mnoštvo različitih entiteta, koji nisu ni slični bogu .većina vezuje boga za neku religiju i obavezno mora da bude nekiveliki i milostiv lik. A ne mora , može da bude i izuzetno sadisticki nastrojen, više logike ima ako pogledaš oko sebe. A to da mi neko prica da smo savršeni, nemojte molim vas, da smo savršeni kenjali bi ljubicice, a ne vnago
Ti imaš neku mržnju u sebi prema samoj ideji o Bogu pa je realno nemoguće bilo šta izvući korisno iz te diskusije. Postoje svedočanstva mase ljudi koji su doživeli kliničku smrt i koji opisuju " biće od svetlosti", beskonačnu energiju sa kojom su telepatski komunicirali. I svi opisuju tu neku neopisivu ljubav koja je zračila iz tog bića. Niko ali baš niko nije video vanzemaljce, niko nije video dekicu sa sedom bradom, svi govore o energiji, o svetlu sa beskonačnim intelektom.
Naravno osim onih u manjini koji su doživeli iskustva pakla, oni su videli neke nakaze, demone i slično.

Ti imaš neku mržnju u sebi prema samoj ideji o Bogu pa je realno nemoguće bilo šta izvući korisno iz te diskusije. Postoje svedočanstva mase ljudi koji su doživeli kliničku smrt i koji opisuju " biće od svetlosti", beskonačnu energiju sa kojom su telepatski komunicirali. I svi opisuju tu neku neopisivu ljubav koja je zračila iz tog bića. Niko ali baš niko nije video vanzemaljce, niko nije video dekicu sa sedom bradom, svi govore o energiji, o svetlu sa beskonačnim intelektom.
Naravno osim onih u manjini koji su doživeli iskustva pakla, oni su videli neke nakaze, demone i slično.

I ja sanjam svasta , a par osoba iz mog okruženja, i moja pokojna baba, kad je doživela kliničku smrt videla je - nista . To tek nisu dokazi , već pokušaji pojedinaca da dodju u javnost sa nekom pričom.

E sad ja mogu ovde da ti pričam.kako sam.dozivela.razna iskustva pod dejstvom salve divinorom i da ti objašnjavam.kako sam lično videla i doživela ne boga, nego entiteta i stvorenja koja nisu ni dobra ni loša, ne postoji emocija koju možeš da veze za njih ,, kako postoje razni svetovi i univerzumi i kako smo svi mi zajedno sve to kreirali , ne znam da li bi me shvatio ozbiljno ?jer dmt je čudo i bas on je odgovoran za sva stanju bliska smrti

I za jednu i za drugu teoriju(bog stvorio sve ili sve nastalo slucajno) potreban je dokaz koji nemamo. Tako da u oba slucaju sve se svodi na veru, iako se vera vezuje samo za Boga, apsolutno je isto i u slucaju big banga i evolucije. Dakle dokaza nema, verujemo da je ovo ili ono. Kada se to prihvati, onda se ide drugacije, postavlja se pitanje sta je logicnija varijanta. Da je sve proizvod inteligentnog dizajna, kreacije, sistema koji je besprekorno podesen, ili se sve odigralo apsolutno slucajno na svim poljima. Pocev od svemira pa sve do najmanjih bakterija. Po meni, mnogo je logicnija prva opcija i zato apsolutno verujem da Bog postoji, a dokaz za to naravno nemam.

I za jednu i za drugu teoriju(bog stvorio sve ili sve nastalo slucajno) potreban je dokaz koji nemamo. Tako da u oba slucaju sve se svodi na veru, iako se vera vezuje samo za Boga, apsolutno je isto i u slucaju big banga i evolucije. Dakle dokaza nema, verujemo da je ovo ili ono. Kada se to prihvati, onda se ide drugacije, postavlja se pitanje sta je logicnija varijanta. Da je sve proizvod inteligentnog dizajna, kreacije, sistema koji je besprekorno podesen, ili se sve odigralo apsolutno slucajno na svim poljima. Pocev od svemira pa sve do najmanjih bakterija. Po meni, mnogo je logicnija prva opcija i zato apsolutno verujem da Bog postoji, a dokaz za to naravno nemam.

Život ne može da nastane od neživog, naučnici su probali milijardu puta, ćorak. O teoriji evolucije gde bakterija na kraju lanca evoluira u čoveka da ne pričamo, mene bi bilo sramota da to pišem.
Big Beng je jedina eksplozija ikada koja je stvorila red i poredak, sve druge stvaraju haos i razaranje. Očito je ta eksplozija bila vodjena, kontrolisana...
Evo još jedne smešne stvari kod evolucionista, tvrde da su mutacije pokretač evolucije a mutacije nisu ništa drugo nego greške u kopiranju DNK ili oštećenja DNK. I u jednom i u drugom slučaju, ćelije imaju vrlo složen sistem koji popravlja te greške i oštećenja. Nekad uspešno nekad nažalost neuspešno.
I upravo taj sistem koji se bori protiv mutacija je prema evolucionistima- nastao mutacijama.😁

Život ne može da nastane od neživog, naučnici su probali milijardu puta, ćorak. O teoriji evolucije gde bakterija na kraju lanca evoluira u čoveka da ne pričamo, mene bi bilo sramota da to pišem.
Big Beng je jedina eksplozija ikada koja je stvorila red i poredak, sve druge stvaraju haos i razaranje. Očito je ta eksplozija bila vodjena, kontrolisana...
Evo još jedne smešne stvari kod evolucionista, tvrde da su mutacije pokretač evolucije a mutacije nisu ništa drugo nego greške u kopiranju DNK ili oštećenja DNK. I u jednom i u drugom slučaju, ćelije imaju vrlo složen sistem koji popravlja te greške i oštećenja. Nekad uspešno nekad nažalost neuspešno.
I upravo taj sistem koji se bori protiv mutacija je prema evolucionistima- nastao mutacijama.😁
Mene kod evolucije najvise fascinira, i eto zanima me odgovor i njihovo objasnjenje, to sto se evolucija vise ne desava. Dakle, majmuni ne postaju ljudi, foke vise ne izlaze iz vode da postanu krave, a o prelaznim formama da i ne govorimo. Pa makar jedan dokaz prelazne forme bi ostao, da vidimo skelet ili izgled necega sto je izmedju majmuna i coveka ili morskog psa i krave. A sto ti rece, zamisli nekoga da veruje i pise da je od bakterije nasao ovako komplikovan organizam kao covek, a pored toga jos i bezbroj raznih orgnizama. Sve od jedne bakterije jedva vidljive pod mikroskopom. I onda opet, sve da se to i desilo, da poverujem nekada u to ludilo, opet pitam zasto se to ne dogadja vise??

Back