Dok Srbija slavi Trampovu pobedu, mnogi Amerikanci zbog te pobede hoce da imigriraju u Kanadu

Трамп је победио захваљујући пресудним гласовима црнаца и латиноса. Да је он био само белачка ствар, никада не би ни победио.
И муслимани су доста гласали за Трумпа. И њима свима се смучила Кабала и уоште цела та екипа WOKE дебилизма.

Gluposti, iste stvari su pisali i kad je dobio prvi put i gle cuda niko nije otisao.

Thats It Martin Short GIF by PBS SoCal

Tačno je to što si napisao za lakoću otvaranje malih biznisa. To je ono što se zove "Američki san". Ali, stopa neuspeha za nova preduzeća je visoka, sa približno 20% neuspeha u prve dve godine, 45% propada u roku od pet godina, a 65% propada u roku od 10 godina. Korparacije postoje decenijama, one su okosnica privrede i one su te koje kreiraju najviše poslova.

Po analizi iz 2019. 39,2% Amerikanaca radilo je za velike ili veoma velike kompanije, koje se definišu kao one sa 10.000 ili više zaposlenih. Ovo u poređenju sa 26,5% Amerikanaca koji rade za srednje kompanije (100–2499 zaposlenih) i 34,3% koji rade za mala preduzeća (100 ili manje zaposlenih).

Broj samozaposlenih ljudi u Sjedinjenim Državama varira u zavisnosti od izvora, ali je generalno oko 10% ukupne radne snage

Verovatno je sve tačno sto si naveo. Ja sam više hteo da naglasim da je ovde svakom ko želi da proba da radi samostalno, maksimalno pojednostavljeno i ne opterećuje finansijski.
primer, mizes da otvoriš malu firmu, košta te recimo $80, i godišnja biznis licenca $100, i to je to!
Zaradis,, obracunas koliko platiš državi, ne zaradiš, ne platiš ništa.

Čudno kako su demokratski kandidati 2008, 2012, 2016. i 2024. dobili broj glasova u rasponu od 65 do 70 miliona a senilko 2020. godine čak 81 milion, dakle 11-15 miliona više. Da se čovjek zapita.
pokrali su preko servera u nemackoj, srbiji, ma na hiljadu nacina, samo ja nisam smeo da idem na kapitol da me hapse kako su me zezali ovde diskutanti, ali nikad pedo dzoa nisam priznao.. sad gluplju od kamale nisu mogli da izaberu, kao da su unapred smislili prosli put da ukradu pobedu trampu, a sada namernoi da izgube od trampa sa ovom glupacom - sve je ovo neko smislio, samo da pokaze da mu se moze, da je glavni, da je iznad, ali svejedno cemo mi da iskoristimo trampa da satremo dems zlo, prilika koja se ne propusta

With fraud, Kamala wins.
With no fraud, Trump wins.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/fasten-your-seatbelts-pepe-escobar-explores-trumpquake
There were, at best, (failed) attempts at fraud.

Verovatno je sve tačno sto si naveo. Ja sam više hteo da naglasim da je ovde svakom ko želi da proba da radi samostalno, maksimalno pojednostavljeno i ne opterećuje finansijski.
primer, mizes da otvoriš malu firmu, košta te recimo $80, i godišnja biznis licenca $100, i to je to!
Zaradis,, obracunas koliko platiš državi, ne zaradiš, ne platiš ništa.
Sve to stoji i fenomenalno je. Ali, okosnica privrede su korporacije. Ne samo da zapošljavaju znatno više od pola Amerike nego su one te koje prave pare običnom narodu koji ulaže u stock. A ulažu mnogi, što kroz ličnu kupovinu a većim delom kroz penzione programe. Korporacije su te koje znaju kako se vrti lova.

До пре 5 минута су буквално навијали за Камалу и пљували Трампа, а сада кажу да је небитно што је дошао на власт. Да је небитно, не би онда онолико урлали и спамовали форум и остатак интернета.

Овде има 5-10 људи који су буквално флодовали неколико тема садржајем о Камали и навијањем за њу, а сада је наводно све небитно. После тога причају како људи у Србији имају памћење златне рибице.

Ако је Трампова победа небитна, што сте нас давили вашим навијањем за Камалу? Што сте отворили 20 тема о њој и Трамповом наводном поразу?
Ozbiljno strepe, ovde su “hrabri” pred ideološkim protivnikom.

Са свим овим договорима, Трампова Глобална алијанса за народе и нације била је на добром почетку. Моћ америчког председништва у савезу са Трамповим идеолошким савезницима у Аустрији, Мађарској, Холандији, Пољској, Србији, Словачкој и шире представљала је огромну трансатлантску коалицију која би лако могла да изазове целу ЕУ. Остале земље чланице ЕУ могле су само да размишљају о одговору на овај антиглобалистички напад.

C2A8BEB5-262A-47E9-A13A-D2CD890FED8E.jpeg

То су одличне бројке. Заборавио си да додаш да у С.А.Д. 50-60 % грађана учествује на берзи.
.
Јел ти то сигуран Податак?
на Берзи се игра онај ко има вишка пара а просечан амер. грађанин већ 20+ година је приморан да ради 2 посла да би преживео.

Јел ти то сигуран Податак?
на Берзи се игра онај ко има вишка пара а просечан амер. грађанин већ 20+ година је приморан да ради 2 посла да би преживео.
Па где ти живиш човече. Овде у Србији људи остваре неки вишак пара, па учествују у берзи, инвестиционим фондовима итд. Јако мали број, али не зато што тај јако мали број људи има новац, већ зато што знају да пласирају тај новац.
Свакоме је своја сламарица све што има. Теби и мени је битно да ми не пропадне 1000е, или 10.000е, а неком Трампу милијарда и инфлација не пита ко је ко, него узима свој годишњи данак, мени и теби мање, а Путину и Трампу много.

Је л имаш вишак пара од 100е месечно ? Имаш. Па ти си већ учесник у берзи, ако хоћеш. Ако нећеш онда финансирај инфлацију, омиљени српски спорт.

Замисли да сутра отвориш неку фирму и да желиш да изађеш на берзу како би дошао до новца који ти је повољнији него да се задужујеш код банака, које не желе да деле ризик са тобом, не желе партнерски однос, не желе ни да остваре добит већу, него тачно онолико колико су зацртали.
Да ли би ти био циљ да чекаш да те примети Мишковић, Карић, Костић или би ти био циљ да мали деоничари, њих на хиљаде улажу по мало на берзу, односно у твоју фирму?
Да је америчка берза чекала да само милионери учествују у томе, па на шта би личила та берза.

Ја у Србији не знам никога ко ради два посла, осим двојицу предузетника који раде сваки дан у две смене, али они раде за себе.
Нешто нисам приметио да Американци хрле у Србију или неку другу европску државу где могу без проблема да преживе са једним послом.
Зар није логичније преживљавати у Србији са једним послом и имати слободног времена у другој смени за одмарање, него живети у С.А.Д. тако што преживљаваш у две смене. То је онда пакао од живота и чуди ме да они нису открили Србију.

Па где ти живиш човече. Овде у Србији људи остваре неки вишак пара, па учествују у берзи, инвестиционим фондовима итд. Јако мали број, али не зато што тај јако мали број људи има новац, већ зато што знају да пласирају тај новац.
Свакоме је своја сламарица све што има. Теби и мени је битно да ми не пропадне 1000е, или 10.000е, а неком Трампу милијарда и инфлација не пита ко је ко, него узима свој годишњи данак, мени и теби мање, а Путину и Трампу много.

Је л имаш вишак пара од 100е месечно ? Имаш. Па ти си већ учесник у берзи, ако хоћеш. Ако нећеш онда финансирај инфлацију, омиљени српски спорт.

Замисли да сутра отвориш неку фирму и да желиш да изађеш на берзу како би дошао до новца који ти је повољнији него да се задужујеш код банака, које не желе да деле ризик са тобом, не желе партнерски однос, не желе ни да остваре добит већу, него тачно онолико колико су зацртали.
Да ли би ти био циљ да чекаш да те примети Мишковић, Карић, Костић или би ти био циљ да мали деоничари, њих на хиљаде улажу по мало на берзу, односно у твоју фирму?
Да је америчка берза чекала да само милионери учествују у томе, па на шта би личила та берза.

Ја у Србији не знам никога ко ради два посла, осим двојицу предузетника који раде сваки дан у две смене, али они раде за себе.
Нешто нисам приметио да Американци хрле у Србију или неку другу европску државу где могу без проблема да преживе са једним послом.
Зар није логичније преживљавати у Србији са једним послом и имати слободног времена у другој смени за одмарање, него живети у С.А.Д. тако што преживљаваш у две смене. То је онда пакао од живота и чуди ме да они нису открили Србију.
Ништа ти мени овде ниси одговорио.
Ја једноставно негирам Твоју тврдњу да 50-60 % амер.грађана учествује на Берзи самим тим што су приморани да раде 2 посла...
Ко те питао о Србији,о фондовима,ко је теби рекао да онај ко има 100 вишка "мора то уложи на берзу" која је сама по себи веома ризична??

Ништа ти мени овде ниси одговорио.
Ја једноставно негирам Твоју тврдњу да 50-60 % амер.грађана учествује на Берзи самим тим што су приморани да раде 2 посла...
Ко те питао о Србији,о фондовима,ко је теби рекао да онај ко има 100 вишка "мора то уложи на берзу" која је сама по себи веома ризична??
То су њихови подаци. Као што имају тотално другачије податке што се тиче улагања у некретнине, јер код њих, као и на западу и истоку, то није доминантно и једино улагање као што је случај са Србијом и Балканом.

А одакле теби податак да сваки Американац ради два посла, када сам ја дошао до података да свега 5-6% Американаца ради два посла или неки додатни посао који није пуна смена. Знаш и сам да је то лаж, јер ја сам ти понудио алтернативу, а то је Европа, па чак и Србија. Свако од њих би дошао овде да преживљава попут нас и да ужива у другој смени у испијању пива.
Како то да многи Европљани, па и Срби сањају да оду у Америку да раде, како то да Американци морају скоро па да постављају минска поља према Мексику да ови не би дошли тамо, а само ти описујеш С.А.Д. као неки пакао ?

Па да је берза ризична нико не би улагао. Није ти то кладионица. Да су западњаци склони коцкању, па логично би било да отворе на сваком ћошку кладионице као код нас, па би се коцкали.

Dok Srbija slavi Trampovu pobedu, gde se peva veseli se srpski rode, sada ce Tramp da zabiberi Kurtiju i Milanovcu, sada ce da skoce plate i penzije ....dotle mnogi Amerikanci nece da budu u Americi gde ce Trump biti predsednik i hoce po svaku cenu da pobegnu iz Amerike.

Kako sada Srbima je Tramop dobar, a nekim Amerikancima nije. Da li se radi o Drugoamerikancima ustvari, kojima smeta sve sto je Americko ?
:think:
TRANSITION OF POWER

American interest in Canadian citizenship is spiking again​

U.S. citizens have questions about moving north.
WASHINGTON — Canada’s next-door neighbors want to move in.

In the hours after Donald Trump’s presidential victory, American interest in Canadian citizenship is soaring.

https://www.politico.com/news/2024/11/08/americans-canadian-citizenship-trump-win-00188334
Pogledajte prilog 1639625

After Trump's win, many despondent Americans research moving abroad​

https://www.reuters.com/world/us/af...-americans-research-moving-abroad-2024-11-08/

How Trump’s Win Impacts Canada: Immigration, Trade and Opportunities for Americans​

https://immigration.ca/how-trumps-w...ration-trade-and-opportunities-for-americans/

Trump wins U.S. Election: U.S. To Canada Immigration​

https://www.canadim.com/news/trump-wins-election-canada-immigration/

Americans upset about Trump win eye moving to Canada: immigration lawyers​

https://www.nationalobserver.com/2024/11/08/news/americans-trump-move-canada-immigration-lawyers
Iz Amerike mogu da nagrnu samo ilegalci koje DT sprema da protera i da uniste i ovako upropastenu drzavu.
Kako su liberali syebali Kanadu, tako nesto nisu uspeli Zlobo i Vucic zajedno u Srbiji.

Ne,Ti si tu od 1991 godine ili nešto kasnije.Neko vreme si proveo u dezerterskom kampu u Mađarskoj 1991.Pobegulja-migrant.I hteo bi da se pitaš u Americi.Umesto da radiš i da stvaraš ti gubiš vreme na intenetu bistreći politiku koju niti razumeš niti treba da te interesuje.Sramotiš Srbe i u dalekoj Americi.Šta mogu da misle o tebi nego da si budala ?
sns botu, pa i nama je ovde vikend, samo vi botovi radite non-stop, a da sam od 91, pa vec bih se penzionisao; ne nego bas od 2007
zamenio si me sa nekim IzBOSNE i 91., ja sam iz srbije od 99 u ratu sa natoom, zasto bih bezao 91? mi smo primali izbJeglice 90-ih, a ja licno sam se tada provodio y beogrady

a jel sam trebao za aljeka vucica da ubijam 100 muslimana za 1 srbina? koja ste vi banda crveno-crna koalicija, bila i ostala - i vas rusimo, kao i slobu, samo da znas

Poslednja izmena:

Back