Јел ти то сигуран Податак?
на Берзи се игра онај ко има вишка пара а просечан амер. грађанин већ 20+ година је приморан да ради 2 посла да би преживео.
Па где ти живиш човече. Овде у Србији људи остваре неки вишак пара, па учествују у берзи, инвестиционим фондовима итд. Јако мали број, али не зато што тај јако мали број људи има новац, већ зато што знају да пласирају тај новац.
Свакоме је своја сламарица све што има. Теби и мени је битно да ми не пропадне 1000е, или 10.000е, а неком Трампу милијарда и инфлација не пита ко је ко, него узима свој годишњи данак, мени и теби мање, а Путину и Трампу много.
Је л имаш вишак пара од 100е месечно ? Имаш. Па ти си већ учесник у берзи, ако хоћеш. Ако нећеш онда финансирај инфлацију, омиљени српски спорт.
Замисли да сутра отвориш неку фирму и да желиш да изађеш на берзу како би дошао до новца који ти је повољнији него да се задужујеш код банака, које не желе да деле ризик са тобом, не желе партнерски однос, не желе ни да остваре добит већу, него тачно онолико колико су зацртали.
Да ли би ти био циљ да чекаш да те примети Мишковић, Карић, Костић или би ти био циљ да мали деоничари, њих на хиљаде улажу по мало на берзу, односно у твоју фирму?
Да је америчка берза чекала да само милионери учествују у томе, па на шта би личила та берза.
Ја у Србији не знам никога ко ради два посла, осим двојицу предузетника који раде сваки дан у две смене, али они раде за себе.
Нешто нисам приметио да Американци хрле у Србију или неку другу европску државу где могу без проблема да преживе са једним послом.
Зар није логичније преживљавати у Србији са једним послом и имати слободног времена у другој смени за одмарање, него живети у С.А.Д. тако што преживљаваш у две смене. То је онда пакао од живота и чуди ме да они нису открили Србију.