Dok se bavimo litijumom, Australijanci po Srbiji traže zlato: Na Rogozni uveliko uzimaju uzorke

Sensei

Master
Moderator
Poruka
79.846
Dok su se građani Srbije zabavili litijumom, Australijanci po Srbiji traže zlato. Na planini Rogozna kod Novog Pazara uveliko uzimaju uzorke. Australijska kompanija "Strickland Metals" saopštila je da "Rogozna ima potencijal da preraste u jedno od najvećih nerazvijenih nalazišta zlata na svetu".

Nije pitanje da li ga ima, odgovaraju sa – već koliko. Bušotina na 1.300 metara nadmorske visine, sakrivena u šumi planine Rogozna, samo je jedna od četiri lokacije na kojima je nađeno zlato.

U istražna bušenja australijska kompanija je uključila četiri mašine. Jer, zlato je otkriveno na četiri lokacije. Prema našim saznanjima, na Rogozni ih ima bar šest. Iz „Stricklanda“ su saopštili da su na njima pronašli od 2 do 5.6 grama po toni zlatnog ekvivalenta.

Istraživanja australijske kompanije pokazala su da na planini ima oko 170 tona zlatnog ekvivalenta.

https://n1info.rs/vesti/dok-se-bavi...raze-zlato-na-rogozni-uveliko-uzimaju-uzorke/
1728022352921.png

Pa dobro, Svi vladari Srbije su prodavali rudna bogatstva strancima. Jedino drug Tito nije :)

Nije u pitanju da uništava prirodu nego da smiču kajmak

Како није?

Борци против литијума се боре да сачувају природу Србије.

Да може еколошки одрживо да е копа литијум, не би било покрета за спас Србије који оспорава могућност копања литијума.

Како није?

Да може еколошки одрживо да е копа литијум, не би било покрета за спас Србије који оспорава могућност копања литијума.
Ma bitno je u globalu ali kod vađenja zlata je mnogo manja šteta

Da.
Al to su braća :)

И Аустралијанци су нам браћа.

У Аустралији има више наших људи него у Кини, плус, што су наши људи тамо интегрални део аустралијског друштва, а у Кини ће заувек бити странци.

Ma bitno je u globalu ali kod vađenja zlata je mnogo manja šteta

Онда ћемо, у борби за спас Србије, наставити да штитимо Србију од испопавања литијума.

А злато?

Подићи ћемо рудну ренту.

Мада...Руси нису дали Вучићу да подигне рудну ренту, јер он није у стању да води независну политику,

зато ћемо, одмах по смени Вучића, подићи рудну ренту.

И Аустралијанци су нам браћа.

У Аустралији има више наших људи него у Кини, плус, што су наши људи тамо интегрални део аустралијског друштва, а у Кини ће заувек бити странци.
Australija je raspukla engleska kolonija. Bukvalno. Enlgeska kraljica ima pravo da raspusti ceo parlament, što je jednom i uradila, mislim 1975. Ne sme da pisnu bez engleza. Kao i Kanađani koji su takođe kolonija.

Онда ћемо, у борби за спас Србије, наставити да штитимо Србију од испопавања литијума.

А злато?

Подићи ћемо рудну ренту.

Мада...Руси нису дали Вучићу да подигне рудну ренту, јер он није у стању да води независну политику,

зато ћемо, одмах по смени Вучића, подићи рудну ренту.
Ali ja ne mogu da verujem da mi ne možemo da organizujemo sami vađenje zlata? Zar to nismo radili kod Tite?

Ali ja ne mogu da verujem da mi ne možemo da organizujemo sami vađenje zlata? Zar to nismo radili kod Tite?

Да,

али,

Код Тите су сву градњу, сва предузећа, све руднике организовали људи који су били школовани у Краљевини, а од распада те пропале државе, ове ситне државице су водили они који су школовани код Тита, тако да су зато све земље пропале, а данас те државе, па и Србију, воде они који су школовани после Тита, тако да је Титу било лако да ствара државу са кадром школованим у Краљевини.

čak i da ne možemo sad, moći ćemo za 50, 100, 300 godina..naša deca, unuci će ga vaditi..
a mi smo dali nekom drugom da nam uzme zlato ..jbnoj Australiji.. da nam plati, nemam pojma 10 %, 20 %..
to sve govori o ovoj lopovskoj vlasti

Да,

али,

Код Тите су сву градњу, сва предузећа, све руднике организовали људи који су били школовани у Краљевини, а од распада те пропале државе, ове ситне државице су водили они који су школовани код Тита, тако да су зато све земље пропале, а данас те државе, па и Србију, воде они који су школовани после Тита, тако да је Титу било лако да ствара државу са кадром школованим у Краљевини.
Aha, oće biti.

U početki nisu znali gde im je dupe a gde glava, ali su znali ko zna pa su ih slali tamo da uče.

Propali su zato što se nakačilo mnogo neradnika a ne zato što nisu znali kako se radi. Sistem im nije dozvoljavao da daju otkaze i to je tako samo od sebe propalo

Naravno da možemo, nego nećemo. Na ovaj način režim sebi kupuje ostanak na vlasti, bogate se oni na druge načine. Kako god da okreneš pretvaramo se u rudarsku koloniju. Ovo sve sa litijumom je samo bio javni poziv strancima da krenu da čerupaju. Sve ukazuje na to da smo odustali od EU puta i da sebe pozicioniramo kao neki Meksiko evrope. Obrati pažnju kako su svi redom krenuli da dolaze: prvo Šolc, pa Markron, sa austijanci, pa dolazi Donald Tusk (Poljaci).

Zato što prljava ekologija direktno utiče na ljude, koruptivna ekonomija ne toliko. Ovde su ljudi prihvatili da će uvek živeti siromašno ali nisu prihvatili da se truju. To je za sada novina, videćemo, možda će i to postati novi standard pa da se podrazumeva.

Ако могу Кинези, са далеког истока да копају злато у Бору,

зашто замерати Аустралијанцима са далеког истока да копају злато у Рогозни?
zato sto nam oni nisu braca kao cajnezi :rtfm:
*vidi sta nam uradise sa djovakom :vudu:

У којој мери, у односу на рударење литијума, ископавање злата уништава природу, поље, шуму, реку, луг?
Bolje da zlato odnesu australijanci nego kraljo i otadžbina ili udbaši...
U prvon slučaju svi ċute a u drugom svi galame

Šta će državi zlato?
Ne maže se na leba

Ако могу Кинези, са далеког истока да копају злато у Бору,

зашто замерати Аустралијанцима са далеког истока да копају злато у Рогозни?
@Sensei je iz Rogozne, mislio dok niko ne gleda, tamo su svi seljaci bogati a ne sade ništa...

Bolje da zlato odnesu australijanci nego kraljo i otadžbina ili udbaši...
U prvon slučaju svi ċute a u drugom svi galame

Šta će državi zlato?
Ne maže se na leba
Da, bolje je da stranci uloze 2 milijarde da bi uopste i poceli da kopaju zlato, nego da se te milijarde otmu od gradjana Srbije, a od rudnika naprave gubitasku nacionalnu firmu, gde samo Udbasi i njihove svalerke koje zaposle kao sekretarice dobijaju kajmak.

Back