Dok je u posleratnoj Jugoslaviji cvetala emancipacija dotle su ameri još vukli šerpe oko kuće.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.036
Neki su čitali a možda i znaju iz ličnog iskustva, neki su čuli od roditelja ili baba i deda da je u posleratnoj Jugoslaviji bila neverovatna (za ono vreme) ravnopravnost muškaraca i žena u svim sverama života.

Za to vreme su amerikanci furali svoj mačo fazon.

Dovoljno je pogledati neke reklame iz tog perioda

1729444098103.png

"Pokaži joj da je ovo svet muškaraca"

pojela je maca jer je kao "niko i ništa" počela da uzima maha i jača preko tolerancije zapada
SFRJ je propali panslovenski eksperiment koji je (na sreću) propao i zbog koje je srpski narod platio najveću cenu.
USA je unija evropskih kolonija nastala na genocidu, rasizmu i porobljavanju drugih naroda. Obe države su g*vnarske.

1/2 completed.

Neki su čitali a možda i znaju iz ličnog iskustva, neki su čuli od roditelja ili baba i deda da je u posleratnoj Jugoslaviji bila neverovatna (za ono vreme) ravnopravnost muškaraca i žena u svim sverama života.

Za to vreme su amerikanci furali svoj mačo fazon.

Dovoljno je pogledati neke reklame iz tog perioda

Pogledajte prilog 1629138
"Pokaži joj da je ovo svet muškaraca"
tačno :ok:
žene u USA dobile pravo na podizanje kredita , tamo negde posle 1976

Poslednja izmena:
jadne amerikanke, baš se napatile
Bolje i da ''trpe kuhinjsko ropstvo'' (sto bi rekao onaj sotona lenjin) nego da budu ''slobodne i emancipovane'' u nekoj smrdljivoj fabrici azbesta i slicnog, 14h na nogama, uz rizik da ih povremeno ustine za du.pe neki ''rukovodilac'' a.k.a. partijski krmak.

tačno :ok:
žene u USA dobile pravo na podizanje kredita , tamo negde posle 1976
@GrdobanS 1975 godina , grad Vašington, lokacija ispred bele kuće, ulaz slobodan za turiste , naravno samo u određene zone i krila
ispred blkće masa žena, crnkinje, belkinje , stsrije , mlađe , jednom rečju nenormalno veliki broj žena sa transparentima i poprilično nastrojene
ne znajući šta je po sredi ušetali nas nekoliko u tu žensku masu i od jednom jedna pokušava da mi utrapi u ruke transparent sa tekstom , _ i mi radimo i imamo pravo na to , a ne samo muškarci , ljubazno sam odbio , i pitao ženu šra je posredi, čemu sve to, kaže tipka da je došlo vreme ba se žene izbore za svoje pravo na bankarski kredit , jer do tada u slučaju razvoda bili su ostavljeni ma milost i nemilost muške finansijske podrške
sada je kasno , da tražim album sa slikama kako dajem podršku tim ženama
ovo je moje lično iskustvo iz 1975 ispred bele kuće u Vašingtonu

@GrdobanS 1975 godina , grad Vašington, lokacija ispred bele kuće, ulaz slobodan za turiste , naravno samo u određene zone i krila
ispred blkće masa žena, crnkinje, belkinje , stsrije , mlađe , jednom rečju nenormalno veliki broj žena sa transparentima i poprilično nastrojene
ne znajući šta je po sredi ušetalienss nekoliko u tu žensku masu od jednom jedna pokušava da mi utrapi u ruke transparent sa testom , _ i mi radimo i imamo pravo na to , a ne samo muškarci , ljubazno sam odbio , i pitao ženu šra je posredi, lemu sve to, kaže tipka da je došlo vreme ba se žene izbore za svoje pravo na bankarski kredit , jer do tada u slučaju razvoda bili su ostavljeni ma milost i nemilost muške finansijske podrške
sada je kasno , da tražim album sa slikama kako dajem podršku tim ženama
ivo je moje lično iskustvo iz 1975 ispred bele kuće u Vašingtonu
Pa? Zna se gde je zavrsio ''emancipovani'' CCCP sa sve jos ''emancipovanijim'' satelitima, a gde ovi drugi ''neemancipovani varvari''.

I dokle su stigle te ''emancipovane'' Jugoslavije, SSSR-ovi, DDR-ovi i slicne kanalizacije?
Stigle su daleko uzimajući u obzir odakle su krenuli. U početnom stadijumu su bili barem 50 godina iza razvijenog zapada a kod raspada su već došli na manje od 20. A što se prava ljudi tiče, bili su napred i pre i posle.

To što zapad promoviše slobodu na sva usta je priča za neupućene. Puštaju da se raja glođe među sobom ali nikada nisi mogao da dotakneš one koji nešto odlučuju i da preživiš da pričaš o tome. Videli smo te slobode sad oko korone.

To što zapad promoviše slobodu na sva usta je priča za neupućene. Puštaju da se raja glođe među sobom ali nikada nisi mogao da dotakneš one koji nešto odlučuju i da preživiš da pričaš o tome

Neću o koroni. Mogu samo ukratko da prepričam šta se jednom desilo u Australiji. Izbori.

U kampanji, kandidat za predsednika opštine ( ili kako se ta funkcija zove u Australiji ) obećavao je da se neće uništiti jedan park, zbog koga su bili i protesti.
Birači sa tog područja glasali za čoveka koji je obećao da će očuvati park i zelenilo.
Par meseci kasnije, tu gde je bio park..počela je da se zida zgrada.

Back