Dok dobuje kisa u ritmu tantama kroz noc

Ne volim olujnu kisu, letnji pljusak, grmljavine se bojim...

Volim tihu, jesenju kisu koja sipi i dobuje ujednacenim ritmom ... a ja ususkana negde unutra...
ali ne volim da traje dugo, vise volim jesenji, lep suncan dan, kad je sve zuto i mirise na zrelo voce...
I da, volim vetar, jako volim vetar.

jedno od mojih lepših sećanja iz detinjstva:
letnji pljusak, ja i drugarica napolju
raširile ruke, okrećemo se dok kisnemo i smejemo se.. smejemo..

to mi je više slika nego sećanje. kad zatvorim oči vidim njenu belu haljinicu sa raznobojnim krugovima
=)

Ja imam slicnu uspomenu, samo sa bratom: pljusti letnja kisa, a mi skinuli patikice i trcimo kao ludi i smejemo se :)

Volim kisu, i letnju i jesenju, a najlepse je kada pada kisa, a sija sunce... volim i da pokisnem, da posmatram kapljice kako padaju na zemlju i odskoce, ili kako se vodurina sliva po ulici... u stvari, ja volim vodu u svim oblicima...

Ja mnogo volim ovakvo vreme, oblacno i kisovito, jesen, uopste kada kisa pada danima i kada je hladno i kad si silom prilika napolju i pokisnes i smrznes se ko niko i zuris kuci i onaj trenutak kad uletis u toplinu svog doma, pa ceo ritual, koji sledi, presvlacenje, umotavanje u cebence, caj, supice, toplo cokoladno mlekce (kras ekspres), gledanje filmova, igranje igrica :).

Ja imam krovne prozore bas iznad kreveta,obozavam kad me u toku noci probudi zvuk kise koja dobuje po prozorima,i kad cujem grmljavinu,tada pomislim kako je napolju grozno i hladno,a moji voljeni i ja ususkani u krevetu,na toplom,bezbedni...Najlepse spavam kad pada kisa.
Po danu je ne volim.Ali volim da spavam po kisnom danu:mrgreen:

Back