Samo kuliraj!

Već je rečeno, problemi s dojkama su vrlo česta pojava kod mladih devojaka! Čak i kada su kvržice (tumori) u pitanju, uglavnom se radi o dobroćudnim tvorevinama. I ja sam ponosni nosioc nekoliko dobroćudnih tumora, cista, trauma zbog sumnji u dobroćudnost i operacija. Savko ima svoju slabu tačku i svoj način nošenja sa stresom koji izaziva strah za zdravlje i život. Ako treba Bensedin- čvakni ga, ako treba profesionalna pomoć- traži je!

Ali, sama činjenica da se redovno podvrgavaš kontrolama ulivaće ti osećaj smirenosti. Meni, koliko god da je već postalo opterećenje odlaženje na kontrole svaka 3 meseca već 6 godina (ista smo, izgleda, generacija) toliko sam mirnija svaki put.(Jedino što mladost proveedoh u toplesu! :grin: ).
Koliko znam, ukoliko nije locirano nikakvo "sumnjivo" tkivo, dovoljno je samo odlaziti na mamografije! Neke stare vrednosti po pitanju godina kada žena treba početi redovno kontrolisati dojke pomalo padaju u vodu i ispada da je to bolje što je ranije ali, isto tako, ne daj se strahu da te kako sutra čeka neka zla bolest- svašta zlo može da naiđe a ne mora da bude bolest a od najgorih bolesti ljudi se leče! Diši duboko, uživaj i uvek traži svaku pomoć koja ti zatreba. Da mogu da vratim vreme provedeno u strahovima i sa doktorima koji su znali biti i uplašeniji od mene, ja bih ga vratila, niko ne želi da to prolazi ali, isto tako, da treba da se odreknem radosti koju sam naučila da nađem lakše nakon što sam kroz to prošla- ne bih je se odrekla. Ako već mora da se prođe kroz nešto, šta fali da se čovek malo i opameti!
I, da, loš osećaj je najčešće "iz glave"! Ni jedna cista nema za reakciju loše raspoloženje ni osećaj da ti nešto fali ali strah to može izazvati! Veruj mi, dobro znam kako izgleda taj strah, osećaj da si se pogubio i led u glavi. Mom senzibilitetu je bilo dovoljno saznati da više nema zbog čega da se drhti da se smirim i krenem dalje ali, ako iole osećaš da se teško nosiš s tim, NE LEČI SE SAMA!