dojenje na javnom mestu

A objasnicu vam i zasto sam se kao nesto i naljutila (verovatno se kroz pisanje ne oseca, ali jesam!) citajuci sve postove: pre nekih mesec - dva mi se desila nezgoda na sred Terazija, radni dan, oko podneva; pala sam i gadno provredila nogu (bila sam posle dve nedelje u gipsu). Niko od prolaznika nije pokazao ni najmanju zelju da mi pomogne, samo su prolazili pored mene dok sam ja pokusavala da ustanem sa trotoara... 'Ajde, nije ni to bilo tako ogavno, ogavni deo tek sledi: kada sam sa gipsom otisla u pratnji muza da kupimo stake jer drugacije nisam mogla da se krecem, i kada sam izasla na ulicu sa nogom u gipsu i na dve stake nisam mogla da dodjem sebi koliko su ljudi neukusno buljili u mene!!! Cak sam cula i komentare tipa "jao, jadna ona"... Bio mi je neverovatan pogled jedne mladje zene, mozda par godina starije od mene koja je prosla pored mene sa sve buljecim pogledom, a onda stala ispred prvog izloga i okrenula se da me jos bolje vidi... nije izdrzala da se ne okrene!?!?!?!?!?!
E, nisam mogla da poverujem. Ja sam je ispratila pogledom jer nisam prosto mogla da poverujem da tako i toliko neukusno bulji u mene. Na meni nije bilo nista cudno niti neuobicajeno sem nogu do ispod kolena u gipsu i dve obicne stake. Nosila sam istu jaknu koju sam nosila i pre par dana, kosa mi je bila ista, isto sam bila diskretno nasminkana, sve, sve normalno. A da cirkus bude jos veci, ta zenica je izgledala hajde da kazem urbano, normalno... A takvo tuzno ponasanje! Nisam mogla da verujem!!! Doslo mi je da joj viknem: BUUUU!!!!

E, sad, ako ce takvi da me gledaju kada budem dojila bebu, samo neka izvole i neka buuuljeee jer za drugo normalno, kulturno i lepo ponasanje i ne znaju!

I zasto bih uopste uzimala u obzir misljenje takvih ljudi???

HAUG!

avesic:
prekid dojenja nije trend vec nacin zivota ,, u vecini slucajeva majke rade od prve godine bebinog zivota ,,, gde je potreban i proces odvikavanja od dojke koji ne traje bas kratko ,,, da bebica ne bi dozivljavala traume trebalo bi je odvići malo ranije od prirodne ishrane,, pominjete svi kako je dojenje sasvim prirodna stvar ---- pa i kakenje je normalno ali svi to radimo kod kuce ,,,
Dojenje jeste prirodna stvar i potreba beba koju one ne mogu da kontrolisu i odlazu, vec kad ih cupa stomacic moraju sto pre da ga napune.
Nikako te dve stvari ne mogu da se porede.
Zar postoje ljudi koji uopste i mogu da porede ta dva? :confused:
Razmisljalice, ja sam ovde uvek zivela, pa za bolje i ne znam ,ali kako li je tek ljudima kao ti ,koji su otisli napolje prosirili vidike i onda se vratili u ovu ustajalu i usmrdelu barustinu ne mogu ni da zamislim. :sad:

e ljudi ja nisam ovde odrasla ,,, necu da preciziram ali tamo gde sam odrasla uobicajeno je prrdenje na javnom mestu uz PARDON ,, ali i tamo ima onih koji gledaju na takvu prirodnu stvar sa gadjenjem ,,, mislim idi u wc i uzivi se u svoje potrebe ,,,
noramlno da se ne moze uporediti bebicin gladan stomacic i sram od dojenje koje nije sram vec sisa na sred ulice i nije neka buducnost,,, ima stotine manijaka koji bi ga nakon takvog prizora drrkali kod kuce ili mozda iza ćoška ,,, ali kao što rekoh gore --- bebici nije mesto deset sati u gradu ,,, a i ako se desi takva situacija ---- FLASHICA sluzi za takve potrebe ,,,, sto se tice inostranstva ---- ???? a zasto mora sve sto je švicarsko da bude i kulturno ????? gastarbajteri i nisu baš odlika savremenog sveta ... jesam za svacije misljenje ,,, ali nema lepseg prizora od majke koja na udobnom lezaju doji svoju bebicu ,, bez ulicne buke i tudjih pogleda ,, lepse i majci i opustenije bebici ,,,,

avesic:
e a zasto mora sve sto je švicarsko da bude i kulturno ????? gastarbajteri i nisu baš odlika savremenog sveta ... ,

Draga, prvo, ja nisam gastarbajter... drugo, zasto odmah takvim tonom :-( :-( :-(
Zar zaista ne znamo za bolje???

Radeci i kontaktirajuci sa strancima svakodnevno verujem da sam upoznala mnogo vise kultura i mentaliteta jer za svoje godine ne bih uspela da zivim na sve cetiri strane sveta, da zivim svuda i da sve znam. Zaista smatram da imamo od svakoga da naucimo po nesto i to treba koristiti. Nemci smatraju da je sve ok ako prduckaju tu i tamo a znam za lika koji nikada nije nikome rekao #pardon#.
Nije sve strano dobro, ali veruj mi, imamo mi stosta da naucimo... ako hocemo i zelimo, naravno. Nisam od onih koji smatraju da smo mi najbolji, najlepsi i najpametniji - iz prostog razloga sto to nismo...
Volim da prihvatam nove stvari, nemam strah od nepoznatog, i nemam problem sa time da prihvatim i kazem da nisam u pravu. Nisam sujetna u tom pogledu, sto nije slucaj sa mnogima na forumu...

Pozdrav svima, bice nam najbolje da se svi vise usredsredimo na sebe: ko smo, kakvi smo, sta radimo i kako radimo... Da, i malo postovanja - to nam najvise nedostaje!

ej ribo ja nemam nista protiv tebe ,,,, ali od kako sam dosla u srbiju kontam da stvarno imate mnogo toga da naucite ali vam slatka sestro opsirno gradivo koje morate da savladate ,,, inace do yaya kada mozes da provalis da je neko digao ton ,,--- valjda me odaju slova ???? ,,,,, kuul -- polako -- ima vremena kazes mlada si ,, naucices da ;;;;tvoja licnost nije ono sto ti mislis o sebi --- vec kako te drugi vide ,,, pusti neka drugi sude o mojoj ogranicenosti i tvojoj nesujeti ,,,yebiga takav je zzivot

ej ribo..."????

moja primedba se odnosila na nacin komunikacije ("zasto takvim tonom"), a ti samo ovim gore napisanim potvrdjujes da jesam osetila sta i kako si nesto htela da kazes.

Bez zelje da nastavljam ovakav vid komunikacije.... Ne volem!!!! A i nisam u obavezi :) :) :)

razmisljalica:
'Ajde da ne racunam moju sestru koja doji, ili jako blisku prijateljicu... to mi je bilo skroz normalno i lepo...

Secam se svog iznenadjenja kada sam u firmi u kojoj sam radila pre par godina videla mladu zenu, strankinju koja doji dete, i sve nas koji prolazimo pored nje sa papirima ili cime vec, gleda sa velikim osmehnutim ocima. Tada sam je videla prvi put i nisam znala ko je. Ispostavilo se da je to zena naseg kolege, Svajcarca koji je bio bas na visokoj poziciji. Isprva smo se svi kao malo zacudili (zaboga, zasto tu doji dete???), a onda je sledeca reakcija bila "ok, sve je ok, to je nesto normalno".
Mislim da je veci problem bio u tome sto su nase zene ogranicene, stidljive, zatucane ili sta vec... Dojenje je najnormalnija i najprirodnija stvar na svetu, i sada kada razmisljam o svemu, a jos uvek nemem bebu, da je imam i da je gladna, ma bilo bi me baaaas briga ko me gleda i sta misli o meni sto ja dojim dete na javnom mestu! Evo, ne bih dala ni pet para sto se to nekome ne svidja! Naravno, ne znaci da bih to radila indiskretno, ali ako sam ja pazljiva, a

bas si ovo lepo rekla, potpuno se slazem s tobom. na zapadu dojenje bebe je najnormalnija stvar i niko ne misli da je ogavno da dojis bebu kad je gladna (pa to je samo normalno). ali, problem je u glupim balkanskim shvacanjima, pa tako ljudi misle da moraju da se kriju za nesto sto je najprirodnija stvar na svetu. a, sta mislite da su u praistoriji zene se sklanjale u pecinu kad su dojile samo da se ne bi ostali clanova plemena osetili neugodno :lol: . boze, sta sve necemo cuti na ovom forumu........

geisha:
bas si ovo lepo rekla, potpuno se slazem s tobom. na zapadu dojenje bebe je najnormalnija stvar i niko ne misli da je ogavno da dojis bebu kad je gladna (pa to je samo normalno). ali, problem je u glupim balkanskim shvacanjima, pa tako ljudi misle da moraju da se kriju za nesto sto je najprirodnija stvar na svetu. a, sta mislite da su u praistoriji zene se sklanjale u pecinu kad su dojile samo da se ne bi ostali clanova plemena osetili neugodno :lol: . boze, sta sve necemo cuti na ovom forumu........

Tako je. Ima i tipova koji nikad nisu videli sise pa bar tad imaju prilike ako imaju srece i nadju se u blizini.

Back