dojenje na javnom mestu

Aphroditi:
Blizance, prema ovome sto si ti rekla trebalo je da godinu i po dana sedim u kuci, ne idem nigde i ne druzim se ni sa kim, da bih svoje dete mogla da dojim u miru i intimi. :roll:
Po meni je to najprirodniji, najnormalniji cin i ne vidim zasto ga se treba stideti ili bezati od toga.
Vidim da me nisi razumela ali nema ljutnje naravno,pojasnicu ti.
Meni je trebalo prva 3 meseca da se usaglasim sa svojom bebom.Njene navike i potrebe sam stavila na prvo mesto.Onda sam isplanirala sve svoje potrebe i navik/koje sam doduse morala da korigujem a nekih i da se odreknem/i onda smo ona i ja sve stizale.Naravno da sam nastavila da se druzim i odlazim gde i pre nego sam rodila dete ali u nesto drugacijoj organizaciji.Naravno da su prijatelji nastavili da mi dolaze i sede do kasno u noc ali je beba imala prijoritet.Napustala sam drustvo kad god sam znala da je vreme za bebu/dojenje,mazenje,pranje.../Nisam se odrekla prijatelja i vecernjih izlazaka samo sam promenila ritam a bebu nisam imala potrebe da dojim na javnim mestima.Shvatas sta hocu da kazem?

Ok, malo sam karikirala stvari, ali nacin na koji si ti to sve rekla, pa krajnje je diskutabilan. I generalizujuci.
Recimo ja nisam ni napirlitana, ni instant mama koja je zbog zadovoljavanja svojih prohteva, zanemarivala potrebe svoje bebe, ali opet mi se desavalo da jednostavno moram da podojim dete pred drugima. On je bio beba koja osim dojke nista drugo nije prihvatao, ni flasicu s izmuzenim, a kamoli s vestackim mlekom, ni caj, ni vodu, ni cuclu.
I nije imao tacno odredjeno vreme za dojenje, spavanje, kakanje i dr. fizioloske potrebe.
Ni ja recimo nisam volela dok sam u svom stanu, da mi dodje svekrva, ili bilo koja druga baba, i da gleda dok dojim dete.(da napomenem samo zbog toga, sto mi se cinilo da je to imalo bas takvu funkciju, samo da vidi moje grudi:evil: )
Ali mi je sasvim prirodno bilo, ako se zateknem u restoranu s njim, ili parku ili kod nekih prijatelja, da mu diskretno dam dojku i podojim ga.
Pri tom nisam izvodila nikakav egzibicionisticki sou, jos uvek niko od mojih prijatelja ne zna kakve su mi grudi:lol:, vec samo zadovoljavala potrebe svoje bebe, koje su mi uvek bile najbitnije.
Izvini, izgleda smo jednostavno drugacije, ali meni dojenje deteta na javnom mestu, nikad nece biti nesto sramotno, nesto neprimereno, ili ne znam ni ja sta. Meni je to jedan tako nevin, i prirodan momenat, bez ikakvih sexualnih ili egzibicionistickih primesa.

А да ли је битно да беба једе из флашице или из дојке? Па, толико људи једе на јавном месту, какве има везе да ли ради и беба????
Ја сам дојила на јавном месту. Наравно, нисам "махала" сикама наоколо, али нисам ни дозвољава да ми беба вришти од глади због нечијих предрасуда.

Aphroditi:
Ok, malo sam karikirala stvari, ali nacin na koji si ti to sve rekla, pa krajnje je diskutabilan. I generalizujuci.
Recimo ja nisam ni napirlitana, ni instant mama koja je zbog zadovoljavanja svojih prohteva, zanemarivala potrebe svoje bebe, ali opet mi se desavalo da jednostavno moram da podojim dete pred drugima. On je bio beba koja osim dojke nista drugo nije prihvatao, ni flasicu s izmuzenim, a kamoli s vestackim mlekom, ni caj, ni vodu, ni cuclu.
I nije imao tacno odredjeno vreme za dojenje, spavanje, kakanje i dr. fizioloske potrebe.
Ni ja recimo nisam volela dok sam u svom stanu, da mi dodje svekrva, ili bilo koja druga baba, i da gleda dok dojim dete.(da napomenem samo zbog toga, sto mi se cinilo da je to imalo bas takvu funkciju, samo da vidi moje grudi:evil: )
Ali mi je sasvim prirodno bilo, ako se zateknem u restoranu s njim, ili parku ili kod nekih prijatelja, da mu diskretno dam dojku i podojim ga.
Pri tom nisam izvodila nikakav egzibicionisticki sou, jos uvek niko od mojih prijatelja ne zna kakve su mi grudi:lol:, vec samo zadovoljavala potrebe svoje bebe, koje su mi uvek bile najbitnije.
Izvini, izgleda smo jednostavno drugacije, ali meni dojenje deteta na javnom mestu, nikad nece biti nesto sramotno, nesto neprimereno, ili ne znam ni ja sta. Meni je to jedan tako nevin, i prirodan momenat, bez ikakvih sexualnih ili egzibicionistickih primesa.
Akko si pazljivo citala sta sam ranije pisala,onda mozes da vidis da NARAVNO podrzavam situacije kada dojenje MORA da se obavi na javnom mestu.To je i meni normalno ali mi se zaista ne svidja kada vidim majke koje vade sisiu na svakih 15-ak minuta i gde stignu a ispostavi se da beba uopste nije zelela da jede.Prihvatam da smo razlicite i drugacije razmisljamo ,s'toga ovo je samo obicno caskanje na zadatu temu.

Непристијно крајње...то може да се натемпира колико-толико или да се излази после дојења, евентуално ОК...у случају крајње нужде...и то на веома дискретан начин.

random_cloud_form:
mame, da li ste nekad dojile bebu na javnom mestu, npr u parku....
da li to smatrate primerenim ponasanjem u javnosti?

Licno nisam dojila na javnom mestu, ali sam bila u situaciji da MORAM nahraniti bebu, bez obzira na mesto gde se nalazim, te sam tako na sred sale u SUP-u pravila adaptirano mleko i dala bebi flasicu, jer sam bila primorana da CEKAM satima u redu za dokumenta, a dete nemam kome da ostavim.
S toga, potpuno razumem sve dojilje, koje ne prezaju od toga da zadignu majicu i nahrane svoju bebu, makar i u parku!

Zivele mame i bebe! :))))

P.S. naravno, treba ipak voditi racuna o odredjenoj diskreciji, prikriti koliko se moze, ne privlaciti paznju previse....

Ljuba82:
Непристијно крајње...то може да се натемпира колико-толико или да се излази после дојења, евентуално ОК...у случају крајње нужде...и то на веома дискретан начин.

hraniti bebu je krajnje nepristojno

živeli toplesi, minići do uloška i dekoltei do pupka!!!

a ko je rekao da su one pristojne? :roll:
stalno izvrcete reci ,pun mi vas je **** stvarno je l moze ovde sa bilo kim da se prica normalno?
a plaza je plaza,ako poredite toples sa dojenjem na ulici znaci da mozemo da setamo u kupacim kostimima ulicom? :shock: to je ta logika otprilike.
jbt beba ne zna za sat razumem da mora da se podoji ali ipak malo organizacije nije na odmet;)

Ма најбоље да у сваком парку постији једна широка клупа, а изнад клупе велики плаво-бели знак (као саобраћајни) на коме је нацртана велика сиса и бебина глава...:)

...или рецимо ако се укаки...бациш сису на готовс...чисто да провериш зашто кмечи...па кад неће одмах је преповијеш на одговарајућој клупици...ма може и у Кнез-Михајловој...ко ће да чека до Калиша...
...успут се и мама мало испишки...јер по богу...то су само наше физиолошке потребе...

На крају у нечему да се сложим...живеле маме и њихове бебе...

Mlekopitateljnica

Prilozi

• mlekopitateljnica1.jpg
    mlekopitateljnica1.jpg
    37,5 KB · Pregleda: 10
sirenica:
Licno nisam dojila na javnom mestu, ali sam bila u situaciji da MORAM nahraniti bebu, bez obzira na mesto gde se nalazim, te sam tako na sred sale u SUP-u pravila adaptirano mleko i dala bebi flasicu, jer sam bila primorana da CEKAM satima u redu za dokumenta, a dete nemam kome da ostavim.
S toga, potpuno razumem sve dojilje, koje ne prezaju od toga da zadignu majicu i nahrane svoju bebu, makar i u parku!

Zivele mame i bebe! :))))

P.S. naravno, treba ipak voditi racuna o odredjenoj diskreciji, prikriti koliko se moze, ne privlaciti paznju previse....
Ja o ovome pricam danima!!!!Potpuno se slazem!

Back