A
Aphroditi
Gost
A sta je rekla?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Vidim da me nisi razumela ali nema ljutnje naravno,pojasnicu ti.Aphroditi:Blizance, prema ovome sto si ti rekla trebalo je da godinu i po dana sedim u kuci, ne idem nigde i ne druzim se ni sa kim, da bih svoje dete mogla da dojim u miru i intimi.![]()
Po meni je to najprirodniji, najnormalniji cin i ne vidim zasto ga se treba stideti ili bezati od toga.
Tako je!mackica ns:Uopšte nije to rekla:shock:
Akko si pazljivo citala sta sam ranije pisala,onda mozes da vidis da NARAVNO podrzavam situacije kada dojenje MORA da se obavi na javnom mestu.To je i meni normalno ali mi se zaista ne svidja kada vidim majke koje vade sisiu na svakih 15-ak minuta i gde stignu a ispostavi se da beba uopste nije zelela da jede.Prihvatam da smo razlicite i drugacije razmisljamo ,s'toga ovo je samo obicno caskanje na zadatu temu.Aphroditi:Ok, malo sam karikirala stvari, ali nacin na koji si ti to sve rekla, pa krajnje je diskutabilan. I generalizujuci.
Recimo ja nisam ni napirlitana, ni instant mama koja je zbog zadovoljavanja svojih prohteva, zanemarivala potrebe svoje bebe, ali opet mi se desavalo da jednostavno moram da podojim dete pred drugima. On je bio beba koja osim dojke nista drugo nije prihvatao, ni flasicu s izmuzenim, a kamoli s vestackim mlekom, ni caj, ni vodu, ni cuclu.
I nije imao tacno odredjeno vreme za dojenje, spavanje, kakanje i dr. fizioloske potrebe.
Ni ja recimo nisam volela dok sam u svom stanu, da mi dodje svekrva, ili bilo koja druga baba, i da gleda dok dojim dete.(da napomenem samo zbog toga, sto mi se cinilo da je to imalo bas takvu funkciju, samo da vidi moje grudi)
Ali mi je sasvim prirodno bilo, ako se zateknem u restoranu s njim, ili parku ili kod nekih prijatelja, da mu diskretno dam dojku i podojim ga.
Pri tom nisam izvodila nikakav egzibicionisticki sou, jos uvek niko od mojih prijatelja ne zna kakve su mi grudi, vec samo zadovoljavala potrebe svoje bebe, koje su mi uvek bile najbitnije.
Izvini, izgleda smo jednostavno drugacije, ali meni dojenje deteta na javnom mestu, nikad nece biti nesto sramotno, nesto neprimereno, ili ne znam ni ja sta. Meni je to jedan tako nevin, i prirodan momenat, bez ikakvih sexualnih ili egzibicionistickih primesa.
random_cloud_form:mame, da li ste nekad dojile bebu na javnom mestu, npr u parku....
da li to smatrate primerenim ponasanjem u javnosti?
Ljuba82:Непристијно крајње...то може да се натемпира колико-толико или да се излази после дојења, евентуално ОК...у случају крајње нужде...и то на веома дискретан начин.
Eho:hraniti bebu je krajnje nepristojno
živeli toplesi, minići do uloška i dekoltei do pupka!!!
Tako je, brate! Nepristojne smo mi sto dojimo, a ove sto su odevene kao sa stajge, e, one su pristojne!Eho:hraniti bebu je krajnje nepristojno
živeli toplesi, minići do uloška i dekoltei do pupka!!!
Pa jeste, intima je i kad se dvoje ljube na ulici, a po klupama i vise od toga pa ti ne smeta, samo prodjes i ne piljis ko rasomonac.miskov:Osim nekih ciganki ja to nikad nisam jos vide na javnom mestu.Ruzno je,jer ipak je to intima neka.:-D :-x
a sta po restoranima inace treba da se radi???Eho:kad bebe jedu to je intima, a kad odrasli jedu onda to čine javno, po restoranima, na ulici, na svakom koraku, sram ih bilo
Ja o ovome pricam danima!!!!Potpuno se slazem!sirenica:Licno nisam dojila na javnom mestu, ali sam bila u situaciji da MORAM nahraniti bebu, bez obzira na mesto gde se nalazim, te sam tako na sred sale u SUP-u pravila adaptirano mleko i dala bebi flasicu, jer sam bila primorana da CEKAM satima u redu za dokumenta, a dete nemam kome da ostavim.
S toga, potpuno razumem sve dojilje, koje ne prezaju od toga da zadignu majicu i nahrane svoju bebu, makar i u parku!
Zivele mame i bebe!)))
P.S. naravno, treba ipak voditi racuna o odredjenoj diskreciji, prikriti koliko se moze, ne privlaciti paznju previse....