Dogodi se i to u Srbiji da ne možeš ni sveću da zapališ u crkvi za Vaskrs!

nesko101

Elita
Poruka
19.236
Autorska tema
Znam da niko nema smelosti da pokrene ovu temu jer se plaši da sav greh koji se čini ne pređe na njega samog.
Ostaće zabeleženo da prvi put u svojoj istoriji Srbi koji su prihvatili pravoslavlje danas svesno i pri zdravoj pameti nemaju nikakve šanse da odu do crkve i zapale sveće u slavu Vaskrsa našega Isusa Hrista.
Neću vas osuđivati jer ja sam sa vama ali sam i u prilici da mogu da zapalim sveće i da me niko ne može sprečiti ali iskreno i surovo priznajte da smo se previše udaljili od Boga?

Ко је када одредио да свећу мораш запалиш баш у Цркви?
Запалиш је са својим најближима,испод Иконе заштитника твоје породице..

Ко је када одредио да је управо Црква здање где само тамо можеш да се помолиш?
Јел то зато да би тренутним екуменистима,овим јеретицима остављали неку пару?

Neću vas osuđivati jer ja sam sa vama ali sam i u prilici da mogu da zapalim sveće i da me niko ne može sprečiti ali iskreno i surovo priznajte da smo se previše udaljili od Boga?
pa posteno cu da ti kazem
pre korone je bilo da se brane svetinje od mila, i ja gledao to iz emigracie, i sta da kazem, osim da odam priznanje jer se nisu dali da ih poplasi milo i njegova bulumenta

a sad se potrefilo da karantin traje bas do posle vaskrsa... sta da kazem, cujem i u emigraciji policija da cuva crkve... sad ja nisam siledzija, necu nigde na silu, ali nemoj da mi pretis, niti da mi branis... isto i ove maske, jer ja da sam hteo na maskenbal ne bih dolazio na ovu zemlju - sve GLUMCI I FOLIRANTI, samo nemoj da me plasite, a mozete da me zafrkavate kao znak da ste se obratili decu - a ako me plasite i pretite mi, onda se cuvajte.

a od Boga ste se udaljili svi, ne samo zapadnjaci [vidi moj potpis, i idi na religiju ako 'oces da ti objasnim]

Pa nisi se mnogo udaljio od svojih bogova, a nije ti ni bilo tesko, boga ne znas , skole nemas, a znaje ti je u gacama i mozes da se uskurcavas....
Od katolika ništa novo.

Od katolika ništa novo.

Мош ти мене да зовеш и тим католиком, и будистом и шта већ..

Али ја не носим папин прстен као Иринеј Бачки,Амфилохије и ини.
Па они су одавно и Литургије променили.
Да се ја молим за Тадића,Вучића-не пада ми на памет.

Pa sveće se sada većinom pale van crkve ispred u posebnoj prostoriji.
To što pališ pred svoju ikonu ti je porodična slava.
Da nema crkve ti bi takav otišao u džamiju.

Мош ти мене да зовеш и тим католиком, и будистом и шта већ..

Али ја не носим папин прстен као Иринеј Бачки,Амфилохије и ини.
Па они су одавно и Литургије променили.
Да се ја молим за Тадића,Вучића-не пада ми на памет.
Odakle ti to da se moliš za Vučića ako odeš u crkvu jer kako ti kažeš njegovi ljudi služe u njoj.Bog vidi samo da li si uz njega jer ako nisi onda si protiv njega.

Изопштили су на Правди Бога јединог правог Епископа рашко.призренског Госн. Артемија
под лажним оптужбама да је шатро крао неки новац.
И кад су га се ратосиљали, исти Артемије никад није доспео ни под цивилни Суд, што значи да су лагали.

Ја са екуменистима нећу да имам посла.

Изопштили су на Правди Бога јединог правог Епископа рашко.призренског Госн. Артемија
под лажним оптужбама да је шатро крао неки новац.
И кад су га се ратосиљали, исти Артемије никад није доспео ни под цивилни Суд, што значи да су лагали.

Ја са екуменистима нећу да имам посла.
Opet ti vezuješ njih kao da su oni crkva.Znači sutra kada đavo stane ispred crkve ti ćeš na nju da zaboraviš?

Opet ti vezuješ njih kao da su oni crkva.Znači sutra kada đavo stane ispred crkve ti ćeš na nju da zaboraviš?

Ђаво ти унутра већ ушао...није само испред.
Те Цркве су некад градили наши краљеви,јунаци,људи од морала и части-ове тренутне Владике су од њих направили
ругло својим нечасним Литургијама(измењеним текстовима),бахате се својим скупим возним парковима,немају они
прави додир са Православном Вером.

Autorska tema
Znam da niko nema smelosti da pokrene ovu temu jer se plaši da sav greh koji se čini ne pređe na njega samog.
Ostaće zabeleženo da prvi put u svojoj istoriji Srbi koji su prihvatili pravoslavlje danas svesno i pri zdravoj pameti nemaju nikakve šanse da odu do crkve i zapale sveće u slavu Vaskrsa našega Isusa Hrista.
ako si vernik, bog je uvek sa tobom gde god da si
svecu mozes da zapalis I u svojoj kuci

Autorska tema
Pa sveće se sada većinom pale van crkve ispred u posebnoj prostoriji.
To što pališ pred svoju ikonu ti je porodična slava.
Da nema crkve ti bi takav otišao u džamiju.
Имаш цркву и покрај капеле скоро на сваком гробљу. Па пробај тамо. Можда ти се посрећи!

Brojna pitanja na koja ne umeš da nađeš odgovor svakako ne mogu da opravdaju zabranu Uskrsa 2020.

Back