Dodiku zabranjen odlazak u Ameriku, Šeśelju u HR a Bogoljubu u EU

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
2353827_132131313132_ls-s.jpg


Zapadne zemlje drže više desetina Srba na listama ljudi kojima je zabranjeno da kroče na njihovo tlo. Najrigidniji je spisak SAD, s kojeg se lica veoma teško skidaju, pa čak i kad preminu.

Kada osoba pod sankcijama neke strane vlade jedanput dospe na listu, teško se s nje skida. Za to nije dovoljna ni činjenica da je pojedinac mrtav. Najrigidnija u tom smislu je čuvena američka crna lista, na kojoj je na desetine i živih i preminulih Srba, a Evropska unija bi uskoro na svoj spisak nepoželjnih osoba iz Srbije mogla da doda još jedno ime - Bogoljuba Karića, srpskog biznismena i političara - i to zbog veza s beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

2353917_0212-zorana-jevtic_ff.jpg

- bio sam ja u Evropu, nema tu para...samo muka...

Tramp potvrdio

Lider radikala Vojislav Šešelj jedan je od retkih Srba koji je zaradio blokadu i Amerike i EU. Naime, on je 2016. dobio zabranu ulaska u Hrvatsku, i to u trajanju od 20 godina, a njegovo ime se već dugo nalazi na američkoj crnoj listi, čiju je validnost predsednik SAD Donald Tramp nedavno produžio za još godinu dana. Tramp je produžio tzv. nacionalno vanredno stanje u odnosu na države zapadnog Balkana, a ta odluka je donesena 2001, još u vreme predsednika Džordža Buša.

Osim Šešelja, na spisku osoba pod sankcijama američke vlade, koji se vodi pod oznakom „Balkan“ u Kancelariji za nadzor nad stranim sredstvima ministarstva finansija SAD, jesu i član Predsedništva BiH Milorad Dodik i brojni haški osuđenici: Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Veselin Šljivančanin, Nebojša Pavković, Nikola Šainović, Biljana Plavšić... Zbog haških optužnica na ovoj listi su i Franko Simatović, Jovica Stanišić i Milan Milutinović, ali i Slobodan Milošević, koji je već više od 14 godina mrtav.

2353915_0210epasrdjan-suki_ff.jpg

- ijul Slobice, ne možemo za Ameriku?
- opuśteno Miro, ionako nam dolaze jedan po jedan, dobar dan komšija Rokfeler, kako burza? A? Igrate kriket sa sudijom Mejom, ako, ako, baš treba mozga za tu igru.


https://www.kurir.rs/vesti/politika...u-seselj-u-hrvatsku-karicu-preti-zabrana-u-eu

Pa kako će Srbiju da puste u Evropu kad zabranjuju gradjanima?

A sve smo ih poslušali.
Poslali im ovog, pa onog i gratis...

Koje su oni poštene kurFe...pola sveta poklali i opet im malo...
 
Poslednja izmena:

Top